Restaurant Flore** reageert op plek in top-10 'Beste Groente Restaurants ter Wereld'

Auteur: Redactie
Gastronomie 15 november 2022
Restaurant Flore** reageert op plek in top-10 'Beste Groente Restaurants ter Wereld'

Restaurant Flore is bekroond met een zesde plek op de wereldlijst voor beste groente restaurant door We’re Smart Green Guide. Eerder dit jaar werd Flore bekroond door Michelin met twee sterren en een groene ster die duurzame initatieven ondersteunt. Met de nieuwe nominatie door We’re Smart Green Guide laat Flore een signatuur achter in de wereld van bewust koken. Na een uitgebreid onderzoek in de voedselindustrie, bracht Bas van Kranen ertoe zijn keuken verder te blijven ontwikkelen dat in harmonie met de natuur op het hoogste culinaire niveau presteert. Daarop heeft Van Kranen besloten uitsluitend lokaal te koken.

“We zijn ontzettend trots dat we opgenomen zijn in We’re Smart Green Guide! Met een fantastische zesde plek staan we tussen de meest innovatieve chefs die streven naar het maken van een verschil voor de toekomst. Zo hebben we met het hele team een onderzoek uitgevoerd en realiseerde we ons dat de klassieke gastronomische keukens weinig bijdragen aan een gezonde toekomst voor de natuur. Ook met Flore willen we een positief verschil maken in de gastronomie, waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn van kleine, lokale boerderijen, duurzame vissers en jagers”, aldus een trotse Bas van Kranen.

Het afgelopen jaar hebben Bas van Kranen en restaurantmanager Wouter Denessen samen met hun team een bijzondere doorontwikkeling gemaakt. Een ontwikkeling die begon vanuit een pandemie waarbij het gehele team onderzoek heeft gedaan naar de herkomst van producten, leefomstandigheden en de manier waarop onze industrie te werk gaat. Een educatieve ervaring wat geleid heeft tot het neerzetten van een keuken waar duurzaamheid voorop staat, oftewel, conscious fine dining.

We’re Smart Green Guide is de referentie in de culinaire wereld dat restaurants wereldwijd beoordeeld aan de hand van diverse duurzaamheidscriteria. Dit zijn onder anderen: het aandeel groenten en fruit dat gebruikt wordt in de keuken, het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten, de culinaire creativiteit van de keuken en de ecologische voetafdruk van het restaurant.

Het afgelopen jaar heeft We’re Smart Green Guide honderden restaurants bezocht, waaronder Restaurant Flore in De L’Europe Amsterdam. Na kritisch te hebben gekeken naar de criteria en in hoe verre het restaurant hieraan voldeed, werd hen deze prestigieuze onderscheiding toegekend.

DE TOP-10 VAN DE WERELD

1. De Nieuwe Winkel (Nijmegen, Nederland)
2. El Invernadero (Madrid, Spanje)
3. Piazza Duomo (Alba, Italië)
4. Vrijmoed (Gent, België)
5. L’Oustau de Baumanière (Les Baux-de-Provence, Frankrijk)
6. Flore (Amsterdam, Nederland)
7. L’Arpège (Parijs, Frankrijk)
8. Ricard Camarena (Valencia, Spanje)
9. Eleven Madison (New York, Verenigde Staten)
10. Humus x Hortense (Brussel, België)

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws