Restaurant De Nieuwe Winkel uitverkozen tot 's werelds beste groenterestaurant

Auteur: David Bakker
Gastronomie 9 november 2022
Restaurant De Nieuwe Winkel uitverkozen tot 's werelds beste groenterestaurant

Restaurant De Nieuwe Winkel van Emile van der Staak is tijdens het Gastronomic Forum in Barcelona uitgeroepen tot beste plantaardige restaurant ter wereld. Zijn restaurant staat op de eerste plaats in de We're Smart Green Guide. Deze culinaire gids maakt elk jaar een top 100 van plantaardige restaurants.

De culinaire gids prees de perfectie van het restaurant. "Wij bezoeken jaarlijks vele restaurants, en zelden is het verhaal zo perfect verteld, de smaken zo goed in balans, de innovatie zo echt vernieuwend, en de kennis en motivatie van het team zo sterk als hier! Het niveau van De Nieuwe Winkel groeit met de dag, en als voorbeeld van een plantaardig restaurant kan dat tellen.

Michelingids

Emile van der Staak ontving in het voorjaar van 2022 ook al een tweede Michelinster. Zijn restaurant is praktisch veganistisch. Hij behoort tot de stroming die de botanische gastronomie omarmt. De Nieuwe Winkel in Nijmegen is sinds 2012 geopend.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws