Succes en feest bij restaurant 't Ailand

14 oktober 2013
Succes en feest bij restaurant 't Ailand

Proeflokaal ’t Ailand viert binnenkort het tweejarig bestaan van de eetgelegenheid. Ook is er reden tot het vieren van succes. Ronald Hoeben, culinair journalist voor de NRC, schaarde het
restaurant in Lauwersoog onder zijn vijftien beste visrestaurants van Nederland.

*Vissers*
Het Informatiepunt Duurzame Waddenvisserij & Proeflokaal 't Ailand is van eigenaren en vissersechtpaar Jan en Barbara Geertsema. De 'verjaardag' wordt op 20 oktober gevierd met een optreden van de Amsterdam Klezmer Band en een feestelijk buffet in Joodse stijl.

*Ontwikkeling*
Het kleine eetcafé annex informatiecentrum over duurzame visserij op de Waddenzee in de haven van Lauwersoog werd in 2011 geopend door Slow Food voorman Carlo Petrini uit Italië en heeft sindsdien een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De opname in de lijst van Hoeben kwam voor Jan en Barbara als een volslagen verrassing.

*Kantelpunt*
Barbara: "We zijn vissers en verkopen al langer onze eigen vis. Twee jaar geleden openden we 't Ailand als dagcafé voor bezoekers van de haven, met een grote boekenkast, een leestafel, op de huid gebakken vis en huisgemaakte patat. We kregen van begin af aan veel enthousiaste reacties en hebben ook hele goede recensies gehad. Het stuk in de NRC was echt een kantelpunt. We kwamen in een enorme maalstroom terecht en moesten zelfs de visserij op een laag pitje zetten om te zorgen dat het goed ging in 't Ailand.”

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws