Eerste vaatje Hollandse Nieuwe levert 78.000 euro op

13 juni 2018 | David Bakker
Eerste vaatje Hollandse Nieuwe levert 78.000 euro op<

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft gisteren op de Scheveningse visafslag een bedrag opgeleverd van 78.000 euro. Groothandel Makro deed het hoogste bod en sleepte daarmee het vaatje in de wacht. Zoals elk jaar gaat de totale opbrengst van de veiling naar een goed doel. Dit jaar is dat Hulphond Nederland. Het is de derde keer dat Makro het eerste vaatje Hollandse Nieuwe in handen krijgt.

Seizoensvis

“Alle Makro-vestigingen bevoorraden we dagelijks met minimaal 70 verschillende soorten verse vis. Dat is een kunst op zich. Vis moet je op het juiste moment in het seizoen kopen, dan heb je de beste kwaliteit. Het eerste haring vaatje kopen is dan ook de kroon op ons werk”, aldus Jan van de Werken, Category Manager Vis bij Makro Nederland.

Derde keer

Het is de derde keer dat Makro het eerste vaatje Hollandse Nieuwe in de wacht sleept. Ook in 2010 en 2014 was Makro de hoogste bieder. “We zijn er trots op dat we dit vaatje voor de derde keer in de wacht slepen”, vertelt Van de Werken, “We leveren met de aankoop van dit vaatje onze bijdrage aan een concrete en tastbare bestemming, namelijk Hulphond Nederland. Het therapieprogramma van Hulphond Nederland is van grote waarde voor veel Nederlandse jongeren en hun omgeving. We hopen dat we veel jongeren een nieuwe start kunnen bieden.”

Makro serveert vandaag de eerste Hollandse Nieuwe persoonlijk aan Gerard Ekdom in zijn radioprogramma op NPO2. Jan van de Werken van Makro: “We verzorgen graag een lekker ontbijt voor hem en dus brengen we hem graag een maatje.”

Duurzame haring

De haring voldoet aan het keurmerk duurzame visserij. Makro stimuleert het ontwikkelen van programma’s voor duurzame visserij. Bovendien is Makro MSC-gecertificeerd (Marine Stewardship Council).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: