De Groene Parel in Den Haag geopend

11 april 2018 | David Bakker

Op zaterdag 24 maart heeft het visrestaurant De Groene Parel, voorheen de Fish
Shack, haar deuren geopend aan de Prins Hendrikstraat/Tasmanstraat in Den haag. De
opening stond in het teken van nieuwe gerechten, verfrissende wijnen en een hoop
gezelligheid.

Uit de biertap vloeide het Belgische biertje Stella Artois, wat perfect combineerde met de oesters en visgerechten. Een volle zaak, nieuwe gezichten en een sfeervol gezelschap maakte de avond helemaal compleet. In één maand is de voormalige Fish Shack omgetoverd naar De Groene Parel.

Interieur

De groen-gele muren doen lijken alsof de gasten in een roestige vissersboot zitten, het gouden plafond zorgt voor een chique sfeer en door de open keuken worden de gasten meegenomen in het bereiden van de gerechten. De Groene Parel kookt mee met de viskalender, waardoor er duurzame vis wordt geserveerd.

Dankzij het gezellige shared dining concept, ookwel social dining genoemd, kunnen de gasten meerdere gerechten proberen. En daar wordt gebruik van gemaakt. Binnen een mum van tijd staan de tafels vol met prachtige gerechten, klaargemaakt door chef-kok Jamie Smith en Souschef Roel van der Put.

Tijdens de borreluren valt het concept shared dining ook erg in de smaak en wordt er op het terras genoten van de uitgesproken wijnen en bijvoorbeeld een oester of een ander bijkomstig gerecht. Van octopus tot en met sliptong of van ceviche tot en met calamaris. Iedereen kan genieten bij De Groene Parel, daarom is er ook voor de vegetariërs en voor de vleeseters genoeg keuze. Zelfs voor de kleintjes onder ons is er een aangepast menu, zodat iedereen kan genieten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: