De Groene Parel in Den Haag geopend

11 april 2018 | David Bakker

Op zaterdag 24 maart heeft het visrestaurant De Groene Parel, voorheen de Fish
Shack, haar deuren geopend aan de Prins Hendrikstraat/Tasmanstraat in Den haag. De
opening stond in het teken van nieuwe gerechten, verfrissende wijnen en een hoop
gezelligheid.

Uit de biertap vloeide het Belgische biertje Stella Artois, wat perfect combineerde met de oesters en visgerechten. Een volle zaak, nieuwe gezichten en een sfeervol gezelschap maakte de avond helemaal compleet. In één maand is de voormalige Fish Shack omgetoverd naar De Groene Parel.

Interieur

De groen-gele muren doen lijken alsof de gasten in een roestige vissersboot zitten, het gouden plafond zorgt voor een chique sfeer en door de open keuken worden de gasten meegenomen in het bereiden van de gerechten. De Groene Parel kookt mee met de viskalender, waardoor er duurzame vis wordt geserveerd.

Dankzij het gezellige shared dining concept, ookwel social dining genoemd, kunnen de gasten meerdere gerechten proberen. En daar wordt gebruik van gemaakt. Binnen een mum van tijd staan de tafels vol met prachtige gerechten, klaargemaakt door chef-kok Jamie Smith en Souschef Roel van der Put.

Tijdens de borreluren valt het concept shared dining ook erg in de smaak en wordt er op het terras genoten van de uitgesproken wijnen en bijvoorbeeld een oester of een ander bijkomstig gerecht. Van octopus tot en met sliptong of van ceviche tot en met calamaris. Iedereen kan genieten bij De Groene Parel, daarom is er ook voor de vegetariërs en voor de vleeseters genoeg keuze. Zelfs voor de kleintjes onder ons is er een aangepast menu, zodat iedereen kan genieten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: De visie van Jeroen Raes

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Jeroen Raes en Dennis van der Meer. Toen de trotse eigenar...

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: