De Groene Parel in Den Haag geopend

11 april 2018 | David Bakker

Op zaterdag 24 maart heeft het visrestaurant De Groene Parel, voorheen de Fish
Shack, haar deuren geopend aan de Prins Hendrikstraat/Tasmanstraat in Den haag. De
opening stond in het teken van nieuwe gerechten, verfrissende wijnen en een hoop
gezelligheid.

Uit de biertap vloeide het Belgische biertje Stella Artois, wat perfect combineerde met de oesters en visgerechten. Een volle zaak, nieuwe gezichten en een sfeervol gezelschap maakte de avond helemaal compleet. In één maand is de voormalige Fish Shack omgetoverd naar De Groene Parel.

Interieur

De groen-gele muren doen lijken alsof de gasten in een roestige vissersboot zitten, het gouden plafond zorgt voor een chique sfeer en door de open keuken worden de gasten meegenomen in het bereiden van de gerechten. De Groene Parel kookt mee met de viskalender, waardoor er duurzame vis wordt geserveerd.

Dankzij het gezellige shared dining concept, ookwel social dining genoemd, kunnen de gasten meerdere gerechten proberen. En daar wordt gebruik van gemaakt. Binnen een mum van tijd staan de tafels vol met prachtige gerechten, klaargemaakt door chef-kok Jamie Smith en Souschef Roel van der Put.

Tijdens de borreluren valt het concept shared dining ook erg in de smaak en wordt er op het terras genoten van de uitgesproken wijnen en bijvoorbeeld een oester of een ander bijkomstig gerecht. Van octopus tot en met sliptong of van ceviche tot en met calamaris. Iedereen kan genieten bij De Groene Parel, daarom is er ook voor de vegetariërs en voor de vleeseters genoeg keuze. Zelfs voor de kleintjes onder ons is er een aangepast menu, zodat iedereen kan genieten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

Culinair Internationaal Michelin
Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

In deze video zie je topchef Claude Bosi van restaurant Bibendum in Londen aan het werk. Het leven van topchef Claude Bosi en Michelin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Fransman groeit hij op met deze bandenspecialist, kaartenmaker en gastronomiekenner. Maar als hij voor een carriè...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: