De Groene Parel in Den Haag geopend

11 april 2018 | David Bakker

Op zaterdag 24 maart heeft het visrestaurant De Groene Parel, voorheen de Fish
Shack, haar deuren geopend aan de Prins Hendrikstraat/Tasmanstraat in Den haag. De
opening stond in het teken van nieuwe gerechten, verfrissende wijnen en een hoop
gezelligheid.

Uit de biertap vloeide het Belgische biertje Stella Artois, wat perfect combineerde met de oesters en visgerechten. Een volle zaak, nieuwe gezichten en een sfeervol gezelschap maakte de avond helemaal compleet. In één maand is de voormalige Fish Shack omgetoverd naar De Groene Parel.

Interieur

De groen-gele muren doen lijken alsof de gasten in een roestige vissersboot zitten, het gouden plafond zorgt voor een chique sfeer en door de open keuken worden de gasten meegenomen in het bereiden van de gerechten. De Groene Parel kookt mee met de viskalender, waardoor er duurzame vis wordt geserveerd.

Dankzij het gezellige shared dining concept, ookwel social dining genoemd, kunnen de gasten meerdere gerechten proberen. En daar wordt gebruik van gemaakt. Binnen een mum van tijd staan de tafels vol met prachtige gerechten, klaargemaakt door chef-kok Jamie Smith en Souschef Roel van der Put.

Tijdens de borreluren valt het concept shared dining ook erg in de smaak en wordt er op het terras genoten van de uitgesproken wijnen en bijvoorbeeld een oester of een ander bijkomstig gerecht. Van octopus tot en met sliptong of van ceviche tot en met calamaris. Iedereen kan genieten bij De Groene Parel, daarom is er ook voor de vegetariërs en voor de vleeseters genoeg keuze. Zelfs voor de kleintjes onder ons is er een aangepast menu, zodat iedereen kan genieten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: