Ramsvik en NorthSeaChefs op Folie Culinaire

20 augustus 2014 |
Ramsvik en NorthSeaChefs op Folie Culinaire<

De Noorse topchef Even Ramsvik van restaurant Ylajali uit Oslo presenteert de Nordic Cuisine op Folie Culinaire 2014. NorthSeaChefs delen op hun beurt hun passie voor duurzame vis uit de Noordzee. Zij
presenteren hun culinaire visie in de demokeuken van de internationale gastronomievakbeurs Folie Culinaire in MECC Maastricht die gehouden wordt van van 6 t/m 8 oktober dit jaar. Op het programma staan ook de aanstormende Parijse kooktalenten geïnitieerd door David Toutain, de achtsterrenchef Michel del Burgo en Génération W, het eigenzinnige Waalse culinaire collectief met hun eigen, unieke terroirproducten.

Even Ramsvik
Even Ramsvik, chef en mede-eigenaar van restaurant Ylajali in Oslo, is de Noorse chef die momenteel de toon aangeeft. Hij werkte voor en samen met grote namen in de culinaire wereld w.o. Arne Brimi en Eyvind Hellstrom. Hij won vele grote internationale prijzen, waaronder de Linie Award en hij stond op het erepodium van de Kampioenschappen in Culinaire Kunsten van Noorwegen (Norgesmesterskapet i kokkekunst). Op Folie Culinaire komt Even Ramsvik tonen wat de veelbesproken Nordic Cuisine precies inhoudt.

Duurzame vis
NorthSeaChefs bestaat uit een team van enthousiaste ambassadeurs met passie voor duurzame vis en onbekende vissoorten. NorthSeaChefs promoot het op een verantwoorde wijze omgaan met minder bekende duurzame vissoorten en bijvangst uit de Noordzee. De oprichters van NorthSeaChefs zijn Danny Huyghebaert, Eric Storm van Storm Food, Filip Claeys van restaurant De Jonkman en Rudi Van Beylen van Hof ten Damme. Sterrenchef Filip Claeys komt op Folie Culinaire de gastronomieprofessionals overtuigen van de toegevoegde waarde van duurzame vis uit de Noordzee.

Meer lezen over Folie Culinaire? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: