Ramsvik en NorthSeaChefs op Folie Culinaire

20 augustus 2014 |
Ramsvik en NorthSeaChefs op Folie Culinaire

De Noorse topchef Even Ramsvik van restaurant Ylajali uit Oslo presenteert de Nordic Cuisine op Folie Culinaire 2014. NorthSeaChefs delen op hun beurt hun passie voor duurzame vis uit de Noordzee. Zij
presenteren hun culinaire visie in de demokeuken van de internationale gastronomievakbeurs Folie Culinaire in MECC Maastricht die gehouden wordt van van 6 t/m 8 oktober dit jaar. Op het programma staan ook de aanstormende Parijse kooktalenten geïnitieerd door David Toutain, de achtsterrenchef Michel del Burgo en Génération W, het eigenzinnige Waalse culinaire collectief met hun eigen, unieke terroirproducten.

Even Ramsvik
Even Ramsvik, chef en mede-eigenaar van restaurant Ylajali in Oslo, is de Noorse chef die momenteel de toon aangeeft. Hij werkte voor en samen met grote namen in de culinaire wereld w.o. Arne Brimi en Eyvind Hellstrom. Hij won vele grote internationale prijzen, waaronder de Linie Award en hij stond op het erepodium van de Kampioenschappen in Culinaire Kunsten van Noorwegen (Norgesmesterskapet i kokkekunst). Op Folie Culinaire komt Even Ramsvik tonen wat de veelbesproken Nordic Cuisine precies inhoudt.

Duurzame vis
NorthSeaChefs bestaat uit een team van enthousiaste ambassadeurs met passie voor duurzame vis en onbekende vissoorten. NorthSeaChefs promoot het op een verantwoorde wijze omgaan met minder bekende duurzame vissoorten en bijvangst uit de Noordzee. De oprichters van NorthSeaChefs zijn Danny Huyghebaert, Eric Storm van Storm Food, Filip Claeys van restaurant De Jonkman en Rudi Van Beylen van Hof ten Damme. Sterrenchef Filip Claeys komt op Folie Culinaire de gastronomieprofessionals overtuigen van de toegevoegde waarde van duurzame vis uit de Noordzee.

Meer lezen over Folie Culinaire? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: