Ramsvik en NorthSeaChefs op Folie Culinaire

20 augustus 2014 |
Ramsvik en NorthSeaChefs op Folie Culinaire<

De Noorse topchef Even Ramsvik van restaurant Ylajali uit Oslo presenteert de Nordic Cuisine op Folie Culinaire 2014. NorthSeaChefs delen op hun beurt hun passie voor duurzame vis uit de Noordzee. Zij
presenteren hun culinaire visie in de demokeuken van de internationale gastronomievakbeurs Folie Culinaire in MECC Maastricht die gehouden wordt van van 6 t/m 8 oktober dit jaar. Op het programma staan ook de aanstormende Parijse kooktalenten geïnitieerd door David Toutain, de achtsterrenchef Michel del Burgo en Génération W, het eigenzinnige Waalse culinaire collectief met hun eigen, unieke terroirproducten.

Even Ramsvik
Even Ramsvik, chef en mede-eigenaar van restaurant Ylajali in Oslo, is de Noorse chef die momenteel de toon aangeeft. Hij werkte voor en samen met grote namen in de culinaire wereld w.o. Arne Brimi en Eyvind Hellstrom. Hij won vele grote internationale prijzen, waaronder de Linie Award en hij stond op het erepodium van de Kampioenschappen in Culinaire Kunsten van Noorwegen (Norgesmesterskapet i kokkekunst). Op Folie Culinaire komt Even Ramsvik tonen wat de veelbesproken Nordic Cuisine precies inhoudt.

Duurzame vis
NorthSeaChefs bestaat uit een team van enthousiaste ambassadeurs met passie voor duurzame vis en onbekende vissoorten. NorthSeaChefs promoot het op een verantwoorde wijze omgaan met minder bekende duurzame vissoorten en bijvangst uit de Noordzee. De oprichters van NorthSeaChefs zijn Danny Huyghebaert, Eric Storm van Storm Food, Filip Claeys van restaurant De Jonkman en Rudi Van Beylen van Hof ten Damme. Sterrenchef Filip Claeys komt op Folie Culinaire de gastronomieprofessionals overtuigen van de toegevoegde waarde van duurzame vis uit de Noordzee.

Meer lezen over Folie Culinaire? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: