U heeft gezocht op : nonnetje

21 maart 2019 Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

8 mei 2018 Events Michelin
31 Michelinsterren verzamelen zich op Parc Broekhuizen

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in...

15 februari 2018 Awards Restaurant
Michel van der Kroft Paling Patron 2018

Stichting DUPAN heeft bij besluit van 13 februari 2018 Michel van der Kroft, Meesterkok bij 2-sterren-Restaurant ’t Nonnetje te Harderwijk, uitgeroepen tot Paling Patron van 2018. Alex Koelewijn, voorzitter van Stichting DUPAN licht de keuze voor Michel van der Kroft toe: “Als Paling Pat...

17 januari 2018 Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

18 oktober 2017 Chefs
Sterrenchefs geven gerechten prijs in kookboek voor voedselbank

Vandaag is het boek Fijnproeven in Nederland verschenen. Een culinair kompas dat de lezer wegwijs maakt in de top van de Nederlandse gastronomie. Aan het boek werkten 35 sterrenchefs mee, die minimaal één michelinster hebbe. Zij geven allemaal een gerecht prijs, zodat ook thuis gekookt...

4 oktober 2017 Events
Recordaantal deelnemers HEERLIJK10Daagse

‘Een tartaar van gemarineerde zeebaars met een crème van Parmezaan en vers geschaafde truffel’ of ‘Gekonfijte buikspek met sesam, in zijn geheel gerookt aan tafel’. Dat klinkt als een traktatie waarvan het water je in de mond loopt. Maar ook de vegetariërs onder o...

7 september 2017 Culinair
Chef Rick May presenteert bijzondere wereldse signatuur in restaurant Fris Haarlem

Op 1 september 2017 was het een jaar geleden dat chef Rick May restaurant Fris in Haarlem overnam. May werkte sinds 2014 bij Fris en heeft sinds de overname in 2016 gewerkt aan een bijzondere eigen stijl die hij op 1 september presenteerde aan relaties en media. Op 1 september 2016 nam chef Rick ...

6 juni 2017 Personalia
Groot Warnsborn heeft nieuwe chef-kok

Sinds 1 april 2017 heeft Luuk van Rennes promotie gemaakt tot Chef Kok van Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn. Daarvoor was hij ruim 3 jaar Sous Chef Kok bij Warnsborn. Luuk wordt o.a. ondersteund door 2 nieuwe Sous Chefs. Niek Bezuijen heeft hiervoor onder andere gewerkt bij Restaur...

2 mei 2017 Achtergronden Restaurant
De beste restaurants 10 dagen voor een prikkie

De ?HEERLIJK10Daagse vindt plaats van 26 mei tot en met 4 juni 2017 verspreid over het hele land. Tijdens deze periode kunnen consumenten voor een sterk gereduceerd tarief uit eten gaan bij toprestaurants. Nederlandse topgastronomie voor een zachter prijsje HEERLIJK10Daagse, de succesformule ...

24 januari 2017 Personalia Chefs
Menno Post geïnaugureerd als 144ste Meesterkok

Chef-kok Menno Post van De Bokkedoorns in Overveen is geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Hij is daarmee de 144ste kok die deze titel mag dragen. Menno Post had Meesterkok Michel van der Kroft van 'Nonnetje in Harderwijk gevraagd als Inaugurator. Michel roemde Menno's doorzettingsvermo...

17 oktober 2016
HEERLIJK10Daagse zonder kliekjes

De HEERLIJK10Daagse is niet meer weg te denken uit het Nederlandse culinaire landschap. De aankomende HEERLIJK10Daagse is van 4 tot en met 13 november en dit is een jubileumeditie. Voor de tiende keer kan tien dagen lang voor een zeer aantrekkelijke prijs worden geluncht en gedineerd in de allerbest...

14 september 2016 Achtergronden Culinair
Galadiner levert 200.000,- op voor onderzoek speekselklierkanker

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft donderdag 8 september met een galadiner voor het goede doel 202.291,- euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar speekselklierkanker. Ruim 430 gasten genoten tijdens Taste4Life bij Okura Hotel Amsterdam van gerechten van door Micheli...

21 januari 2016
Wat is het beste Nederlandse restaurant?

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De vijfhonderd beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor dertien uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen. Per categorie is de top vijf onthuld...

3 juni 2015
Maurice Griep terug bij Het Roode Kooper

Gastheer en sommelier Maurice Griep is terug bij Het Roode Koper. Na enkele jaren elders te hebben gewerkt, gaat Griep weer aan de slag bij het viersterrenhotel dat eigendom is van de familie Sörensen. Als maître sommelier zal Griep het vier man sterke sommelier team gaan leiden. Samen met topch...

1 mei 2015
Heerlijk10daagse van start

Nederlandse gasten kunnen eind mei weer 10 dagen lang culinair genieten tijdens de Heerlijk10daagse. Vanaf 22 tot en met 31 mei openen veel restaurants de deuren voor deze culinaire tiendaagse. Foto: Restaurant Publique in Den Haag is één van de deelnemers aan de Heerlijk10daagse Deelnemers...

19 november 2014
Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag. Utr...

17 november 2014
Michelingids 2015: Wie wint en wie verliest?

De Nederlandse restauranthouders zaten vandaag in spanning. Wie zou er een Michelinster krijgen en wie zou er misschien een verliezen? In het Theater aan het Vrijthof in Maastricht werden de sterren bekendgemaakt. Burgemeester Onno Hoes van Maastricht kreeg het eerste exemplaar van de Michelingid...

30 september 2014
Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

De acht toprestaurants die met hun brigade en topchef tijdens de komende Horecava deelnemen aan de Gouden Koksmuts zijn bekend. Ook laat het Koksgilde, de organisator van de Nationale Kampioenschappen voor koks, weten dat Thomas Bühner van restaurant La Vie * in Osnabrück de juryvoorzitter wordt ...

20 januari 2014
Koen Betjes wint NK Leerling-Kok 2014

Koen Betjes, Leerling-Kok Wijnbar Pinot in Breda heeft op 16 januari het Bronzen Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Nationaal Kampioen Leerling-Kok uitgereikt door SVH Meesterkok Michel van der Kroft. Top-3 Tweede werd Jeffrey van der Veldt, leerling-kok Restaurant Het Oude Dykhuys in L...

15 januari 2014
Van Melick kampioen Jonge Koks

Geoffrey van Melick, souschef ’t Nonnetje in Harderwijk heeft het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Nationaal Kampioen Jonge Koks uitgereikt door Alain Alders, executive chef van Vrienden van Jacob in Santpoort. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. ...

15 december 2013
NK voor koks op de Horecava

Tijdens Horecava 2014 vinden de Nationale Kampioenschappen voor koks plaats. De titels zijn verdeeld in vier categorieën. Chef-koks dingen naar de Gouden Koksmuts. Leermeesters met hun leerling strijden om het Gouden Koksmes, koks tot en met 25 jaar om het Zilveren Koksmes en leerling-koks in op...

22 november 2013
Winnaar publieksprijs Heerlijk10Daagse

Sterrestaurant De Lindehof uit Nuenen heeft voor de tweede maal de Heerlijk10Daagse publieksprijs gewonnen. Met een gemiddelde van 9,24 kreeg het restaurant een betere beoordeling dan Op de Hej, afgelopen mei nog publieksfavoriet, uit Sint Geertruid en Chang-I uit Amsterdam. Waardering Tijd...

22 oktober 2013
Publieksprijs Heerlijk10Daagse uitgereikt

Het Rotterdamse restaurant Fred heeft de publieksprijs van de Heerlijk10Daagse Star-edition gewonnen. Met één Michelinster werd het restaurant door het publiek gewaardeerd als beste sterrenrestaurant van Nederland. De Lindehof in Nuenen, ook in het bezit van één ster, eindigde op de tweede pl...

21 mei 2013
Surinaams restaurant wordt wijnbar

De eigenaar van Restaurant Van der Kroft, Patrick van der Kroft, opent deze zomer wijnbar Vinck in Hoorn. Zijn sommelier, Jorien Pieters, gaat de zaak runnen. In het pand was voorheen het Surinaams restaurant ’t Luifeltje gevestigd. Doordat de voormalige eigenaar onlangs het restaurant sloot, on...

11 december 2012
Koks toprestaurants strijden om titels tijdens NK Horeca

Het NK Horeca kent in 2013 een sterk deelnemersveld. Er zijn koks van gerenommeerde bedrijven die deelnemen aan de wedstrijden. Duurzaam koken Er zijn deelnemers van onder meer De Bokkedoorns*, La Rive*, The Fat Duck***, De Leest**, Ciel Bleu**, Librije’s Zusje**, Oud Sluis***, Ivy* en Bord'ea...

26 november 2012
'Wij zijn de Taliban van de gidsen'

Naar aanleiding van de bekendmaking van de nieuwe Michelingids spraken we met hoofdinspecteur Werner Loens. Over de solide basis in Nederland, modernisering en of een eetcafé ook een ster kan krijgen. We vroegen onze lezers om vragen in te sturen. Loens is daar zeer over te spreken. "Leuk om eens ...

24 februari 2012
Omar Dahak even terug bij 't Nonnetje

Begin april keert voormalig chef-kok Omar Dahak voor even terug bij 't Nonnetje in Harderwijk. Dahak kookt op 2 en 3 april een speciaal zesgangendiner samen met de huidige chef-kok Michel van der Kroft. Tijdens het diner koken beide topkoks ieder drie signature dishes met begeleidende wijnen. S...

4 november 2011
Gouden Garde voor Pim Veen

Pim Veen uit Nijkerk heeft de Gouden Garde gewonnen. De leerlingkok van restaurant 't Nonnetje in Harderwijk mocht de Garde mee naar huis nemen na de finale tijdens de Horecafair in Emmeloord, georganiseerd door Hakvoort Professional. Wildcard 22 leerlingkoks deden mee met de finale. Zij kwam...

1 november 2011
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award verva...

27 oktober 2011
Stijgers en dalers Lekker 2012

Hieronder volgt een overzicht van de grootste stijgers en dalers in de nieuwe restaurantgids Lekker. Wie klimt er en wie daalt er in de editie van 2012. Zie ook wie die hoogste binnenkomers zijn in de top-100. 10 grootste stijgers in de top-100 Aantal plaatsen gestegen, restaurant, plaats, pos...

18 mei 2011
Dertien sterrenzaken bij IENS DinerDagen

Restaurant-website IENS organiseert van 20 tot en met 26 juni aanstaande de eerste nationale editie van de IENS DinerDagen. De 400 beste restaurants van de site nemen deel aan deze dagen. Onder hen zijn in totaal dertien sterrenzaken, die samen goed zijn voor zestien Michelinsterren. Sterreneten ...

14 januari 2011
Horecava 2011 heel goed bezocht

Horeca-ondernemers gaan 2011 vol ondernemingslust tegemoet. Exposanten op Horecava melden dat de investeringsbereidheid onder de bezoekers groter is dan in de afgelopen twee jaar. In totaal bezochten 51.220 professionals de beurs die van 10 tot en met 13 januari in Amsterdam RAI plaatsvond. Geen ...

12 januari 2011
Tom Lamers wint NK Jonge Koks

Tom Lamers van restaurant Het Nonnetje in Harderwijk heeft tijdens de Horecava de wedstrijd voor Jonge Koks gewonnen. Tweede plaats was voor Tim Horst van Librije's Zusje uit Zwolle. Zoran Gligoric van Sofia Amsterdam maakte het ereschavot compleet. Wat meer punten Alle jonge koks werden op het ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: