U heeft gezocht op : ROC Mondriaan

11 juni 2019 Awards
Vijf toptalenten door naar volgende ronde Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019

Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn vijf kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019. De vijf toptalenten behaalden op maandag 3 juni 2019 de hoogste score van de 24 kandidaten die tijdens de theoriedag in ROC ...

11 april 2019 Awards
NHGP zoekt kandidaten beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland

Voor de 18e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs zoekt de organisatie naar de beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar die werkzaam zijn in een toprestaurant of in een restaurant van een hotel dat de classificering 5 sterren draagt, kunnen zi...

31 oktober 2018 Achtergronden Culinair
Harald Hovenkamp geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer 

Op 30 oktober jl. is Harald Hovenkamp (45), restaurantmanager en mede-eigenaar van Restaurant & Résidence Kaatje bij de Sluis* in Blokzijl, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Hovenkamp runt Kaatje bij de Sluis al bijna 20 jaar samen met zijn compagnon en chefkok Peter Po...

13 juni 2017 Wijn Mensen
Aandacht voor wijn bij horecaopleidingen verschilt sterk

Maandagmiddag ontvingen Jorrit Verhulst (24) en Teide Schepers (17) beiden de Wijnacademie Wisseltrofee vanwege hun uitstekende kennis op het gebied van wijn. De wedstrijd werd voor de 4de keer gehouden om hotelscholen en ROC ’s te stimuleren de kennis bij studenten zo goed mogelijk te laten a...

20 april 2017 Mensen
ROC Mondriaan toegetreden tot Euro-Toques Nederland

Op donderdag 13 april 2017 is het opleidingsrestaurant Invitez, van het ROC Mondriaan in Den Haag, in bijzijn van de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit, toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland. Met dit lidmaatschap toont de...

23 maart 2017 Awards Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

13 januari 2017 Awards Restaurant
Gouden Koksmes 2017 voor Tom Lamers

Op de laatste dag van de Horecava in RAI Amsterdam, was het op donderdag 12 januari de beurt aan de koks vanaf 25 jaar om te strijden voor de nationale titel. Het Gouden Koksmes 2017 ging uiteindelijk naar Tom Lamers van restaurant De Kromme Dissel*. De winnaar won naast het Gouden Koksmes een Bi...

12 januari 2017 Awards Chefs Restaurant
Marco Helsloot Nationaal Kampioen Jonge Koks 2017

Een amuse en een driegangenmenu, bereid met ingrediënten uit een ‘blackbox’ met te verwerken producten van hoofdsponsor HANOS. Die taak hadden acht jonge koks op 11 januari 2017 tijdens de strijd om het Zilveren Koksmes, de prijs voor jonge koks tot 25 jaar, tijdens de Horecava. Mar...

10 januari 2017 Awards Restaurant
Restaurant La Rive wint HANOS Gouden Koksmuts 2017

De HANOS Gouden Koksmuts is de meest begeerde prijs voor koks en werd op maandag 9 januari 2017, tijdens de Horecava, voor de 57e keer uitgereikt. Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam met chef Emiel Kwekkeboom, Sous-chef Marco Geurts en Sous-chef Jules Wiringa is de trotse winnaar. Na he...

11 december 2015
Savarin in zee met ROC Mondriaan

Vanaf 1 januari 2016 gaan ROC Mondriaan en Hotel Restaurant Savarin in Rijswijk een langdurige samenwerking aan. Hans Camps, lid College van Bestuur en Patrick van Zuiden, eigenaar van Savarin ondertekenden op donderdag 10 december een overeenkomst om dat te bevestigen. Overeenkomst In de ove...

1 juli 2015
Casper Westerveld is Meestergastheer

Casper Westerveld (1981) is gisteren officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Westerveld is Maître van Restaurant Vinkeles (The Dylan Amsterdam). Foto (v.l.n.r.) Casper Westerveld, Hanneke Westland, Eduard van der Toolen en Léon IJpelaar Twee SVH Meesters in Vinkeles Veel vaste g...

22 april 2015
Casper Westerveld geslaagd voor Meesterproef

Gisteren is Casper Westerveld, maître van Restaurant Vinkeles* (Hotel The Dylan Amsterdam), geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Westerveld wordt binnenkort geïnaugureerd als 42ste SVH Meestergastheer. Restaurant Vinkeles beschikt dan met SVH Meesterkok Dennis Kuipers over twee SVH ...

21 april 2015
Pop-up restaurant 'Blijf Eten' geopend

Gisteravond opende wethouder Karsten Klein samen met Meesterkok Paul Fagel op feestelijke wijze het pop-up restaurant ‘Blijf Eten’ in het nieuwe restaurant ‘De Eet Club’ van horecaondernemer Evert-Jan van der Gun. Op het metershoge gastenboek schreven zij als eerste een positieve groet. Oo...

14 februari 2014
Tesink officieel Meestergastheer

Bernard Tesink van restaurant De Burgemeester* in Linschoten is geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Tesink heeft de afgelopen jaren toegewerkt naar deze hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Na het behalen van de Michelinster in 2010 is het behalen van de Meestertitel een...

24 oktober 2012
Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester

Johan Kragtwijk, maître-sommelier van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Het is zijn tweede meestertitel, Kragtwijk is ook al Meestergastheer. Gelijkenis met De Librije Restaurant Karel V en De Librije in Zwolle zijn de enige twee horecabedrijven in Nede...

15 oktober 2012
Zilveren plak voor Ashley van 't Hout

Ashley van ’t Hout uit Leiden heeft een zilveren medaille gewonnen op de internationale kookwedstrijd van de Europese Verenigingen van Hotel- en Toerismescholen in Macedonië. Goed voor CV Aan de wedstrijd namen 700 leerlingen uit 30 landen deel. Van ’t Hout deed mee in de categorie patisse...

2 augustus 2011
AF&BM steunt Kimberly Thorne tijdens WK

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM heeft onderwijs hoog in het vaandel staan. Om deze reden is de AF&BM een van de sponsoren van Kimberly Thorne, de kandidaat die Nederland in oktober vertegenwoordigt bij de World Skills in Londen op het onderdeel gastheerschap. Jong talent De 2...

5 juli 2011
Culibus ontvangt cheque van Tour Culinair

De Tour Culinair heeft een cheque van 4.000 euro aangeboden aan de Stichting JRE Culibus, een project van Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland. De topchefs van de Culibus bieden zieke en arme kinderen gratis gezonde maaltijden aan, waarbij de kids mogen helpen met koken. Uitreiking Voorzitte...

26 maart 2011
Denise Seffelaar wint NK leerling-kastelein

Tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca voor leerlingen op 26 maart in de Ahoy Rotterdam is Denise Seffelaar van Restaurant Waterloo en student bij het ROC Mondriaan er vandoor gegaan met de eerste plaats tijdens de wedstrijd om de beste leerling-kastelein. Na op het ereschavot te zijn geklom...

13 oktober 2010
Dertig jaar SVH-Meestertitels gevierd

Op 11 oktober 2010 waren 130 gasten aanwezig in het Hilton The Hague hotel voor het SVH Jaardiner. Het thema van het diner was '30 jaar SVH- meestertitels'. Verschillende meesters werden geëerd voor hun bijdrage aan de branche. Zo waren de wijnen onder andere opgedragen aan SVH Wijnmeester Roy Pelg...

20 mei 2010
Hollandse Tapas tegen voedselverspilling

Nederlanders gooien elk jaar ruim twintig procent van hun voedsel weg. Niet omdat het beschimmeld is, maar omdat het 'over' is en 'niet op komt'. Zonde, vindt demissionair minister Gerda Verburg. Samen met topkok Jonathan Karpations van Restaurant Vork en Mes in Hoofddorp geeft Verburg vrijdag de af...

30 maart 2010
Studenten bedenken gezondste kroket

Om jeugd bekender te maken met gezond voedsel heeft het ROC Mondriaan in Den Haag op initiatief van de Brabantse topkok Cas Spijkers een landelijke competitie ontwikkeld: bedenk het gezondste en lekkerste recept van Nederland. Ashley in 't Hout uit Leiden, leerling horeca-assistent bij ROC Mondriaan...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: