Harald Hovenkamp geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer 

31 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Op 30 oktober jl. is Harald Hovenkamp (45), restaurantmanager en mede-eigenaar van Restaurant & Résidence Kaatje bij de Sluis* in Blokzijl, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Hovenkamp runt Kaatje bij de Sluis al bijna 20 jaar samen met zijn compagnon en chefkok Peter Postma.  

Meesterproef 

SVH Meestergastheren Saïd Maher (Het Seminar, Zenderen) en Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen op 30 oktober de Meesterproef in Blokzijl af. De commissie heeft ter afsluiting van het Meestertraject een dag meegelopen en Harald op meer dan 100 punten beoordeeld. Aan het einde van deze dag beoordeelde zij Harald Hovenkamp als Meesterwaardig en een ware ambassadeur voor het vak. ‘’Harald en Peter hebben een stabiele zaak neergezet waar de gast centraal staat. Ze leveren al jarenlang samen met hun goed getrainde team constante kwaliteit in zowel de bediening als in de keuken. Als een geoliede machine werkt het team samen, waarbij Harald zijn kennis en kunde gedreven overdraagt aan de nieuwe generatie, waarbij de gast en de gastbeleving speerpunten zijn.’’ 

Bekroning  

Voor Hovenkamp is na bijna 30 jaar in het vak als gastheer de tijd gekomen om deze praktijkervaring te bekronen met een Meestertitel. ‘’Deze titel is een erkenning van mijn vakkennis, ambitie, doorzettingsvermogen, opmerkingsvermogen, improvisatietalent, besef van dienstbaarheid en mijn tactvolle vlotheid in het omgaan met gasten. Ik ben dan ook zeer vereerd deze mooie titel te hebben behaald en te kunnen uitdragen’’. Binnenkort vindt de feestelijke inauguratie plaats. Harald mag zich hierna de 43ste SVH Meestergastheer van Nederland noemen.  

SVH Meestertitels  

Nederland heeft op dit moment 285 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio: check de app SVH Meesterzoeker. 

Op de foto: Harald Hovenkamp (in het midden) met zijn bedieningsbrigade.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: