Harald Hovenkamp geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer 

31 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Op 30 oktober jl. is Harald Hovenkamp (45), restaurantmanager en mede-eigenaar van Restaurant & Résidence Kaatje bij de Sluis* in Blokzijl, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Hovenkamp runt Kaatje bij de Sluis al bijna 20 jaar samen met zijn compagnon en chefkok Peter Postma.  

Meesterproef 

SVH Meestergastheren Saïd Maher (Het Seminar, Zenderen) en Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen op 30 oktober de Meesterproef in Blokzijl af. De commissie heeft ter afsluiting van het Meestertraject een dag meegelopen en Harald op meer dan 100 punten beoordeeld. Aan het einde van deze dag beoordeelde zij Harald Hovenkamp als Meesterwaardig en een ware ambassadeur voor het vak. ‘’Harald en Peter hebben een stabiele zaak neergezet waar de gast centraal staat. Ze leveren al jarenlang samen met hun goed getrainde team constante kwaliteit in zowel de bediening als in de keuken. Als een geoliede machine werkt het team samen, waarbij Harald zijn kennis en kunde gedreven overdraagt aan de nieuwe generatie, waarbij de gast en de gastbeleving speerpunten zijn.’’ 

Bekroning  

Voor Hovenkamp is na bijna 30 jaar in het vak als gastheer de tijd gekomen om deze praktijkervaring te bekronen met een Meestertitel. ‘’Deze titel is een erkenning van mijn vakkennis, ambitie, doorzettingsvermogen, opmerkingsvermogen, improvisatietalent, besef van dienstbaarheid en mijn tactvolle vlotheid in het omgaan met gasten. Ik ben dan ook zeer vereerd deze mooie titel te hebben behaald en te kunnen uitdragen’’. Binnenkort vindt de feestelijke inauguratie plaats. Harald mag zich hierna de 43ste SVH Meestergastheer van Nederland noemen.  

SVH Meestertitels  

Nederland heeft op dit moment 285 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio: check de app SVH Meesterzoeker. 

Op de foto: Harald Hovenkamp (in het midden) met zijn bedieningsbrigade.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: