ROC Mondriaan toegetreden tot Euro-Toques Nederland

20 april 2017 | Roy Spijker

Op donderdag 13 april 2017 is het opleidingsrestaurant Invitez, van het ROC Mondriaan in Den Haag, in bijzijn van de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit, toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland. Met dit lidmaatschap toont de horecaopleiding aan duurzaam te werken, pure producten te gebruiken en ambachtelijk te koken, met zo min mogelijk foodwaste. Aan de basis van het koksvak wordt zo aandacht besteed aan werken met natuurlijke, bij voorkeur streek- en seizoengebonden producten. Met het sabreren van champagne door de opleidingsmanagers Jacqueline van der Zwan en Bob Schut en de onthulling van het schildje is het ROC Mondriaan officieel lid van Euro-Toques Nederland.

Het Horizon College in Heerhugowaard, de Cas Spijkers Academie, locaties Almelo, Breda en Nijmegen en het Culinair Centrum in Beverwijk gingen de opleiding in Den Haag al voor.

Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland, is zeer enthousiast over de toetreding van deze kwalitatief hoogstaande opleidingen. "We verwachten van het ROC Mondriaan dat ze bij haar leerlingen het besef van duurzaam koken bijbrengen. De kok in opleiding is de kok van de toekomst en als hij zijn vak ook op ambachtelijke wijze leert, kan hij keuzes maken. Wil ik werken met convenience producten en producten met E-nummers of ligt mijn hart bij het ambachtelijke koken."

De opleidingsmanagers van de afdeling Horeca, en chef kok en docent van de koksopleiding Jos Koning, hebben met de toetreding een brug geslagen tussen de opleiding en de waarden van Euro-Toques. Naast kennisoverdracht zal dit mooie stageplaatsen voor de leerlingen van de koksopleiding op gaan leveren.Die samenwerking werd gevierd met champagne en uiteraard met een maaltijd uit eigen keuken, een toepasselijk lente menu met kalfsvlees en asperges, bereid door de leerlingen 'witte brigade' en geserveerd door de leerlingen 'zwarte brigade'.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: