ROC Mondriaan toegetreden tot Euro-Toques Nederland

20 april 2017 | Roy Spijker

Op donderdag 13 april 2017 is het opleidingsrestaurant Invitez, van het ROC Mondriaan in Den Haag, in bijzijn van de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit, toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland. Met dit lidmaatschap toont de horecaopleiding aan duurzaam te werken, pure producten te gebruiken en ambachtelijk te koken, met zo min mogelijk foodwaste. Aan de basis van het koksvak wordt zo aandacht besteed aan werken met natuurlijke, bij voorkeur streek- en seizoengebonden producten. Met het sabreren van champagne door de opleidingsmanagers Jacqueline van der Zwan en Bob Schut en de onthulling van het schildje is het ROC Mondriaan officieel lid van Euro-Toques Nederland.

Het Horizon College in Heerhugowaard, de Cas Spijkers Academie, locaties Almelo, Breda en Nijmegen en het Culinair Centrum in Beverwijk gingen de opleiding in Den Haag al voor.

Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland, is zeer enthousiast over de toetreding van deze kwalitatief hoogstaande opleidingen. "We verwachten van het ROC Mondriaan dat ze bij haar leerlingen het besef van duurzaam koken bijbrengen. De kok in opleiding is de kok van de toekomst en als hij zijn vak ook op ambachtelijke wijze leert, kan hij keuzes maken. Wil ik werken met convenience producten en producten met E-nummers of ligt mijn hart bij het ambachtelijke koken."

De opleidingsmanagers van de afdeling Horeca, en chef kok en docent van de koksopleiding Jos Koning, hebben met de toetreding een brug geslagen tussen de opleiding en de waarden van Euro-Toques. Naast kennisoverdracht zal dit mooie stageplaatsen voor de leerlingen van de koksopleiding op gaan leveren.Die samenwerking werd gevierd met champagne en uiteraard met een maaltijd uit eigen keuken, een toepasselijk lente menu met kalfsvlees en asperges, bereid door de leerlingen 'witte brigade' en geserveerd door de leerlingen 'zwarte brigade'.

Overig nieuws

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: