ROC Mondriaan toegetreden tot Euro-Toques Nederland

20 april 2017 | Roy Spijker

Op donderdag 13 april 2017 is het opleidingsrestaurant Invitez, van het ROC Mondriaan in Den Haag, in bijzijn van de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit, toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland. Met dit lidmaatschap toont de horecaopleiding aan duurzaam te werken, pure producten te gebruiken en ambachtelijk te koken, met zo min mogelijk foodwaste. Aan de basis van het koksvak wordt zo aandacht besteed aan werken met natuurlijke, bij voorkeur streek- en seizoengebonden producten. Met het sabreren van champagne door de opleidingsmanagers Jacqueline van der Zwan en Bob Schut en de onthulling van het schildje is het ROC Mondriaan officieel lid van Euro-Toques Nederland.

Het Horizon College in Heerhugowaard, de Cas Spijkers Academie, locaties Almelo, Breda en Nijmegen en het Culinair Centrum in Beverwijk gingen de opleiding in Den Haag al voor.

Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland, is zeer enthousiast over de toetreding van deze kwalitatief hoogstaande opleidingen. "We verwachten van het ROC Mondriaan dat ze bij haar leerlingen het besef van duurzaam koken bijbrengen. De kok in opleiding is de kok van de toekomst en als hij zijn vak ook op ambachtelijke wijze leert, kan hij keuzes maken. Wil ik werken met convenience producten en producten met E-nummers of ligt mijn hart bij het ambachtelijke koken."

De opleidingsmanagers van de afdeling Horeca, en chef kok en docent van de koksopleiding Jos Koning, hebben met de toetreding een brug geslagen tussen de opleiding en de waarden van Euro-Toques. Naast kennisoverdracht zal dit mooie stageplaatsen voor de leerlingen van de koksopleiding op gaan leveren.Die samenwerking werd gevierd met champagne en uiteraard met een maaltijd uit eigen keuken, een toepasselijk lente menu met kalfsvlees en asperges, bereid door de leerlingen 'witte brigade' en geserveerd door de leerlingen 'zwarte brigade'.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: