ROC Mondriaan trapt schooljaar af met masterclass van Pierre Wind

Auteur: Redactie
Onderwijs 24 augustus 2022
ROC Mondriaan trapt schooljaar af met masterclass van Pierre Wind

Afgelopen maandag verzorgde chefkok Pierre Wind een masterclass ‘duurzaamheid’ voor zijn 160 collega’s, de docenten van de horecascholen van ROC Mondriaan in Den Haag Bezuidenhout waar de School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening en de International Hotel & Management School gevestigd zijn.

Schooldirecteur Jacqueline van der Zwan (IHMS) legt uit waarom deze masterclass nodig is: ‘’Met deze masterclass van Pierre willen we in één klap alle neuzen de goede kant op krijgen. We zijn als school al langer met duurzaamheid bezig maar we maken er komend schooljaar echt werk van om het integraal ín het curriculum en in de praktijk in te bouwen. Om dat goed te doen hebben we iedereen nodig.’"

Duurzaamheidsdiners

Bij Invitez van ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan 9 worden het hele jaar heerlijke lunches en diners geserveerd in diverse restaurants. Het komende schooljaar zijn dat voortaan op maandag en dinsdag duurzame lunches en diners, in eerste instantie voor de studenten en docenten om tijdens het diner veel kennis op te doen, later zijn ook de gasten aan de beurt. Duurzaam betekent niet alleen dat alle ingrediënten lokaal en biologisch zijn. De studenten gaan ook duurzaam koken door bijvoorbeeld het energieverlies tíjdens het koken te beperken. Schooldirecteur Brigitte Laukens: ‘Duurzaamheid wordt ook voor het bedrijfsleven een steeds belangrijker aspect omdat steeds meer restaurantbezoekers bewuster kiezen voor een duurzame lunch of diner. Als onderwijs hebben we de verantwoordelijkheid onze studenten op te leiden volgens de nieuwste trends en inzichten.’’

Club

In de bedrijfsvoering heeft ROC Mondriaan al jaren veel aandacht voor duurzaamheid. Zo zijn de gebouwen uitgerust met vele technische toepassingen die het energieverlies beperken en wordt bij voorkeur met duurzame leveranciers gewerkt. Afgelopen jaar is de ‘’club van positieve duurzaamheidsdenkers’’ opgericht. In deze club zit een afvaardiging van directie, College van Bestuur, facilitaire dienst, docenten en ook studenten. Ze bespreken wat er morgen anders kan en moet, welke doelstellingen zij willen bereiken over een jaar én hoe ze dat denken te bereiken.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws