Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

23 maart 2017 | Roy Spijker

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van autotechnicus en bloembinden tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Doel van deze wedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Medaillewinnaars binnen de sector horeca en hospitality zijn:

Goud:
Nikki Prein - Kilder - Gastheer/Gastvrouw - Graafschap College
Jady Jury - Middenmeer - Hotelreceptionist - ROC van Amsterdam
Jason de Haan - Velserbroek - Kok - ROC van Amsterdam
Iris Kleinjan - Rotterdam - Patissier - Albeda College

Zilver:
Niek Deckers - Den Bosch - Gastheer/Gastvrouw - Koning Willem I College
Alex del Olmo Roque - Leidschendam - Hotelreceptionist - ROC Mondriaan
Anne Overmeer - Heerhugowaard - Patissier - ROC van Amsterdam
Nick de Jong - Tilburg - Kok - SG De Rooi Pannen

Brons:
Idse Slager - Zwolle - Gastheer/Gastvrouw - Deltion College
Marjolein Kempen - Den Haag - Hotelreceptionist - ROC Mondriaan
Bas van Tessel - De Bilt - Patissier - ROC van Amsterdam
Job Hoogendijk - Breda - Kok - ROC West-Brabant

Boost voor mbo
"Studenten van nu hebben meer prikkels en uitdaging nodig", zegt leraar van het jaar Merel Brugman. "Vakwedstrijden bieden mbo'ers een extra uitdaging in het onderwijs. Het is dan ook erg goed dat deze onderdeel zijn van het lesprogramma. Tijdens de finales heb ik meegelopen met de jury van Grafisch Ontwerper en zelf gezien met welke motivatie en gedrevenheid al die finalisten bezig zijn het beste uit zichzelf te halen. Deelnemen aan vakwedstrijden geeft ook een enorme boost aan het mbo. Dat is alleen maar positief." Jan van Zijl, voorzitter van WorldSkills Netherlands beaamt dit: "Ruim 6000 mbo-studenten van 56 mbo-scholen deden mee aan de voorrondes van deze Skills Heroes editie. Daar zag je al studenten die tot het uiterste voor hun vak willen gaan. Uiteindelijk bereikten 315 mbo'ers de finales in Amsterdam. En daar was het echt topsport om een gouden medaille te veroveren." Naast de finalewedstrijden in de RAI werden de afgelopen weken nog 13 finales op schoollocaties gehouden, waaraan ruim 100 finalisten meededen.

WK 2017 Abu Dhabi
Skills Heroes geeft de Nederlandse kampioenen een impuls in hun talentontwikkeling. "Ik neem hier zo veel uit mee: meer focus en zelfvertrouwen. Heb samen met mijn begeleider maanden hard gewerkt en goed geluisterd naar de aanwijzingen. Afgelopen dagen steeds scherp gebleven en dit is het resultaat: goud!", aldus Jade Jury van ROC van Amsterdam, winnaar hotelreceptionist. Meerdere winnaars kunnen zich plaatsen voor een volgende uitdaging: WorldSkills 2017, het WK voor beroepen. Dit event vindt plaats van 14 t/m 19 oktober in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten. Zo'n 1.300 jongeren nemen het daar op tegen vakgenoten uit 58 landen. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het WK gaan.

WorldSkills Netherlands
Met Skills Heroes benadrukt WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap. Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands ook vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool (Skills Juniors) en vakwedstrijden voor vmbo'ers (Skills Talents). WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: