Restaurant La Rive wint HANOS Gouden Koksmuts 2017

10 januari 2017 | Jorien Slager

De HANOS Gouden Koksmuts is de meest begeerde prijs voor koks en werd op maandag 9 januari 2017, tijdens de Horecava, voor de 57e keer uitgereikt. Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam met chef Emiel Kwekkeboom, Sous-chef Marco Geurts en Sous-chef Jules Wiringa is de trotse winnaar.

Na het bekendmaken van de winnaar was er één grote ontlading bij het keukenteam. Vol emotie nam het team van Restaurant La Rive de Gouden Koksmuts in ontvangst en droeg deze op aan chefkok Rogér Rassin, die zichtbaar ontroerd was met deze prijs: “Ik ben ontzettend trots op deze prestatie. Ik heb me weleens afgevraagd of de jongens genoeg tijd in de wedstrijd stopten, maar met dit als uitkomst kan ik niet anders zeggen dan dat ik hartstikke trots op ze ben!”

Het winnende team ging niet alleen met de Gouden Koksmuts naar huis, maar ook met een Rational oven, een koelkast van Gram, een Big Green Egg, een cheque € 750,- aan kalfsvlees van de VanDrie Group en een geldprijs van € 1.000,-. Voor elk van de drie koks was er daarnaast een messenset van Wüsthof, kleding van Chaud Devant en eenb HANOS kookboek. 

De teams moesten het hoofd koel zien te houden tijdens de bereiding van een amuse en een viergangendiner met ingrediënten uit een pas ter plekke geopende ‘blackbox’, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor HANOS. Voor het voorgerecht bevatte de box vis en/of schelp- en schaaldieren, voor het hoofdgerecht was er kalfsvlees en voor het dessert zaten er twee producten in de blackbox die verplicht verwerkt moesten worden.

Het tussengerecht diende gemaakt te worden uit de blackbox en moest vegetarisch zijn. 
Juryleden Thomas Bühner, Frank Fol, Cees Helder, Felix Wilbrink en Waldrik Kremer zagen een spannende strijd waarin samenwerking, creativiteit en natuurlijk smaak centraal stonden. De jury was bij hun keuze unaniem, zij zeiden hierover: “Het niveau van de wedstrijd was van erg hoog, Restaurant La Rive heeft sterwaardig gekookt en bij de keuze moest het echt op de detail aankomen.”

De wedstrijd is georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, hét centrum en netwerk voor vakmanschap van professionals op het gebied van food en hospitality met ruim 3000 leden, in samenwerking met de Horecava. Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors HANOS, Koppert Cress en Rational en door de sponsors Big Green Egg, Chaud Devant, Gram, Sanday’s, Sealed Air, VanDrie Group, Wüsthof, Vitamix, Veltins, ROC Mondriaan, Henkovac, Hoshizaki, Héman, Verstegen en Winterhalter.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: