Restaurant La Rive wint HANOS Gouden Koksmuts 2017

10 januari 2017 | Jorien Slager

De HANOS Gouden Koksmuts is de meest begeerde prijs voor koks en werd op maandag 9 januari 2017, tijdens de Horecava, voor de 57e keer uitgereikt. Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam met chef Emiel Kwekkeboom, Sous-chef Marco Geurts en Sous-chef Jules Wiringa is de trotse winnaar.

Na het bekendmaken van de winnaar was er één grote ontlading bij het keukenteam. Vol emotie nam het team van Restaurant La Rive de Gouden Koksmuts in ontvangst en droeg deze op aan chefkok Rogér Rassin, die zichtbaar ontroerd was met deze prijs: “Ik ben ontzettend trots op deze prestatie. Ik heb me weleens afgevraagd of de jongens genoeg tijd in de wedstrijd stopten, maar met dit als uitkomst kan ik niet anders zeggen dan dat ik hartstikke trots op ze ben!”

Het winnende team ging niet alleen met de Gouden Koksmuts naar huis, maar ook met een Rational oven, een koelkast van Gram, een Big Green Egg, een cheque € 750,- aan kalfsvlees van de VanDrie Group en een geldprijs van € 1.000,-. Voor elk van de drie koks was er daarnaast een messenset van Wüsthof, kleding van Chaud Devant en eenb HANOS kookboek. 

De teams moesten het hoofd koel zien te houden tijdens de bereiding van een amuse en een viergangendiner met ingrediënten uit een pas ter plekke geopende ‘blackbox’, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor HANOS. Voor het voorgerecht bevatte de box vis en/of schelp- en schaaldieren, voor het hoofdgerecht was er kalfsvlees en voor het dessert zaten er twee producten in de blackbox die verplicht verwerkt moesten worden.

Het tussengerecht diende gemaakt te worden uit de blackbox en moest vegetarisch zijn. 
Juryleden Thomas Bühner, Frank Fol, Cees Helder, Felix Wilbrink en Waldrik Kremer zagen een spannende strijd waarin samenwerking, creativiteit en natuurlijk smaak centraal stonden. De jury was bij hun keuze unaniem, zij zeiden hierover: “Het niveau van de wedstrijd was van erg hoog, Restaurant La Rive heeft sterwaardig gekookt en bij de keuze moest het echt op de detail aankomen.”

De wedstrijd is georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, hét centrum en netwerk voor vakmanschap van professionals op het gebied van food en hospitality met ruim 3000 leden, in samenwerking met de Horecava. Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors HANOS, Koppert Cress en Rational en door de sponsors Big Green Egg, Chaud Devant, Gram, Sanday’s, Sealed Air, VanDrie Group, Wüsthof, Vitamix, Veltins, ROC Mondriaan, Henkovac, Hoshizaki, Héman, Verstegen en Winterhalter.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: