U heeft gezocht op : Oisterwijk

9 maart 2021 Gastronomie Michelin
13 nieuwe Bib Gourmand restaurants in de Michelingids Nederland 2021

Michelin kondigt met veel genoegen haar Bib Gourmand selectie 2021 voor Nederland aan. Een selectie die tot stand is gekomen in uitermate uitdagende tijden. De horeca lijdt en de chefs vechten om het hoofd boven het water te houden. Het coronavirus heeft onze passie helaas stevig in zijn greep. & ...

23 november 2020 Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

21 februari 2020 Gastronomie
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned ...

8 december 2019 Gastronomie
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

1 juli 2019 Gastronomie
Oisterwijks restaurant Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars krijgt de naam Alma

De nieuwe zaak van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars in Oisterwijk krijgt de naam Alma. Het bedrijf, dat in oktober 2019 de deuren opent, bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega. Alma wordt gevestigd in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekend ...

5 juli 2018 Achtergronden
Horecazaken Oisterwijk moeten sluiten

In Oisterwijk vallen de horecazaken bij bosjes om. Dit keer is is Lenartz niet ontkomen aan financiële problemen, terwijl eerder deze week ook de Dorpsherberg en Seasons uitsel van betaling hadden aangevraagd. Rustig in de horeca De ondernemers stellen dat er veel concurrentie is en de la ...

4 juli 2018 Gastronomie
Robèrt van Beckhoven opent bakkerij en kiosk in winkelcentrum

Unibail-Rodamco-Westfield haalt een bijzonder concept naar Mall of the Netherlands in Leidschendam. Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van onder meer tv-programma’s als ‘Heel Holland Bakt’, opent in 2019 een boulangerie en patisserie met curs ...

27 juni 2018
Mirjan Theuns ontvangt Klasbak Trofee

HorecaHeld Mirjan Theuns ontving maandagavond in Kasteel Maurick in Vught de Klasbak Trofee 2018. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht bre ...

26 juni 2018 Achtergronden Gastronomie
Nieuwe voorzitter Tour Culinair

Tijdens het Slotdiner van Tour Culinair bij Kasteel Maurick in Vught heeft Ton Lenting (eigenaar Lenting en Partners) na twaalf jaar het voorzitterschap overgedragen aan Richard Francke (directeur Koninklijke Industrieele Groote Club). Het Slotdiner vormde het culinaire hoogtepunt nadat het 40-man t ...

14 september 2017 Achtergronden
Horecazaak geeft fooien aan Sint Maarten

Eetcafé De Tijd in Oisterwijk leeft mee met de bewoners van Sint Maarten en heeft een actie opgezet. De bewoners van Sint Maarten kunnen alle hulp gebruiken nadat het eiland getroffen werd door orkaan Irma. De Tijd doneert deze week alle fooien aan hulp voor de inwoners van Sint Maarten. ...

16 november 2016 Food
Tilburgse horeca strijdt om titel ‘Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’

Wie maakt ‘De Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’? Op dinsdag 22 november om 19:00 uur wordt deze vraag beantwoord in Café Bakker aan de Korte Heuvel. Zowel Tilburgse sterrenrestaurants als eetcafés kunnen zich tot 20 november inschrijven voor de horecawedstrijd. Zij schotelen ...

16 juni 2016 Drinks
Nederlandse maakt in Spanje furore met haar bieren

La Cabra Azul, een Nederlandse bierbrouwster die met haar amandelbloesem en mango-bieren furore maakt in Spanje, komt nu voor het eerst naar Nederland om haar bieren te promoten!Liz Luyben (1975) begon tijdens haar studie in Amsterdam met brouwen. In de badkuip van haar studentenkamer. “Die ee ...

8 september 2015
Amarone heeft nieuwe maître sommelier

Het interieur van Amarone kreeg dit jaar al een flinke make-over, maar wederom waait een frisse wind door het Rotterdamse sterrenrestaurant. Met de komst van maître sommelier Maikel Ginsheumer zal ook de sfeer waarin het restaurant zijn gasten ontvangt een verandering ondergaan. Daarnaast zal uit ...

16 juli 2015
Harrie Baas verlaat restaurant Amarone

Mede-eigenaar Harrie Baas verlaat na 9 jaar samenwerking met patron-cuisinier Gert Blom het Rotterdamse sterrenrestaurant Amarone. De SVH Meestergastheer vertrekt per 25 juli en oriënteert zich op een carrière in de wijn. Gert Blom heeft SVH Meestergastheer Maikel Ginsheumer aangetrokken als ma ...

10 juli 2015
Oisterwijk meest L(i)oveable gemeente

Welke is de meest ‘L(i)oveable‘ stad/gemeente van Nederland naast de welbekende populaire toeristenbestemmingen? Het internationale online-boekingsportal HOTEL INFO was op zoek naar het antwoord op deze vraag en heeft de Nederlandse internetgebruikers laten beslissen. Meer dan 15,000 gebruiker ...

29 juni 2015
De nalatenschap van Cas Spijkers

Cas Spijkers was Nederlands eerste chef die via de media zo’n beetje alle huiskamers, keukens en boekenkasten in ons land wist te bereiken. Het boek ‘Leer koken met Cas’ is een musthave en via de tv bracht de charmante chef een vleugje liefde voor eten de Nederlandse huiskamers binnen. Het pr ...

15 december 2014
Restaurant Bord'O alweer overgenomen

Na zo'n twee maanden is de exploitatie van het Oisterwijkse restaurant Bord'O overgenomen door Monique Rombouts en Jerry van der Pluijm. Zij werkten eerder voor restaurant De Molen in Kaatsheuvel. Het faillissement van Bord'O BV is vorige week uitgesproken. Het restaurant is gewoon open, aangezien ...

19 mei 2014
Horeca in nieuw pand Oisterwijk

De verbouwing van Groot Speijck in Oisterwijk van start gegaan. Het gebouw is tot de grond toe afgebroken en binnenkort zal er een nieuw pand voor in de plaats komen; een pand met een horecabestemming. Niet alleen horeca, maar ook informatievoorziening van Natuurmonumenten gaat zijn intrek nemen i ...

22 november 2013
Winnaar publieksprijs Heerlijk10Daagse

Sterrestaurant De Lindehof uit Nuenen heeft voor de tweede maal de Heerlijk10Daagse publieksprijs gewonnen. Met een gemiddelde van 9,24 kreeg het restaurant een betere beoordeling dan Op de Hej, afgelopen mei nog publieksfavoriet, uit Sint Geertruid en Chang-I uit Amsterdam. Waardering Tijd ...

19 juni 2013 Interview Longread
Nico Boreas: “Als het beter kan, laat het maar zien dan”

Nog geen jaar afgestudeerd aan de Cas Spijkers Academie en al werkzaam in een tweesterrenrestaurant. Niet alle collega’s kunnen hier over meepraten, maar de 25-jarige Roy de Gier kreeg het voor elkaar. In restaurant Boreas in het Noord-Brabantse Heeze kookt hij onder de vleugels van chef-kok e ...

21 januari 2013

Erik de Mönnink van hotel-restaurant De Swarte Ruijter in Holten is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. In oktober 2012 legde hij zijn Meesterproef af. Jonnie en Thérèse Boer reikten de onderscheiding uit. Grote namen In het dossier dat De Mönnink inleverde voorafgaand aan de Meesterproef zat ...

2 december 2011
Wie wordt HorecaHeld 2012?

De zeven finalisten voor de titel HorecaHeld 2012 zijn bekend. Van 1 tot en met 15 december kan er op hen gestemd worden via horecahelden.nl. De winnaar is degene die de meeste stemmen ontvangt. Tijdens de Horecava op woensdag 11 januari om 11.45 uur wordt hij of zij gehuldigd door Job Vos, Horeca ...

29 oktober 2011
Cas Spijkers overleden

Topkok en een van de grondleggers van de Nederlandse gastronomie Cas Spijkers is zaterdagochtend op 65-jarige leeftijd overleden. Spijkers was al enige tijd ziek. Hij leed aan slokdarmkanker. Grote bekendheid Cas Spijkers wordt gezien als een van grootste koks van Nederland. Bij het grote pu ...

8 november 2010
'Bib-gids' telt 20 nieuwe resto's in Nederland

Twee weken voor de bekendmaking van de Michelin gids 2011 lanceert het bandenmerk de Bib Gourmand gids 2011. Hierin komen 20 nieuwe 'Bib-adressen' in Nederland voor. Het totaal aantal adressen waar men volgens Michelin goed kan eten voor een redelijke prijs komt daarmee op 97. Samengebracht In d ...

19 februari 2010

Marcel de Leeuw (32), chef de cuisine van restaurant De Kersentuin, is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. De inauguratie vond plaats in restaurant De Kersentuin (Bilderberg Garden Hotel) in Amsterdam, waar SVH directeur Bob Schut en SVH Meesterkok Otto Nijenhuis het diploma en de bijbehorende medail ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: