Restaurant Alma Oisterwijk breidt uit met een bistro in Breda

Auteur: Redactie
Opening Ondernemen 5 oktober 2023
Restaurant Alma Oisterwijk breidt uit met een bistro in Breda Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Ondernemers Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven breiden hun restaurant en bodega Alma in Oisterwijk uit met een bistro in Breda. De nieuwe loot aan de Alma-stam wordt een gastronomische bistro op niveau. Het paar verwacht Alma Bistro in het voorjaar van 2024 te openen.

De nieuwe zaak wordt gevestigd in een monumentaal pand aan de Ginnekenstraat 88 in Breda en biedt plaats aan vijftig gasten. Wouter van Laarhoven: “We hadden wel plannen om ons bedrijf in de toekomst uit te breiden, maar waren nog niet concreet op zoek. Toen we dit prachtige monumentale 17e-eeuwse pand casco aangeboden kregen, konden we het niet laten lopen. De zaak wordt de komende tijd volledig naar onze wensen aangepast en ingericht en de planning is dat we in het voorjaar van 2024 de deuren kunnen openen.”

Mix van authentieke en moderne elementen

De Bredase vestiging van Alma telt twee verdiepingen en beschikt over een binnentuin. Op de begane grond bevinden zich de restaurantruimte en de bar. Via een open vide is zicht op de bovenverdieping, waar zich de open keuken en een ruimte voor private dining en gezelschappen bevinden. Malou Hagenaars: “Voor het interieurontwerp hebben we weer gekozen voor Zout Ontwerphuis uit Oisterwijk. Authentieke onderdelen zoals houten balken blijven behouden en worden gecombineerd met strakke, moderne elementen.”  

Gastronomische bistro met ambitie

Met Alma Bistro creëren Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven een gastronomisch drieluik dat voor elk wat wils biedt. Wouter van Laarhoven: “Het wordt een gastronomische bistro met ambitie, die met het niveau tussen onze bodega en ons sterrenrestaurant in zit. Met kwalitatief hoogwaardige en verse producten, lekkere sauzen, niet al te veel poespas op het bord, een mooie wijnkaart en een relaxte sfeer. Tegelijkertijd doen we geen concessies aan ons hoge serviceniveau, zoals men van Alma gewend is. Vanaf het middaguur kun je er terecht voor lunch, borrel en diner en we bieden zowel een à la carte kaart als een menu.” 

Teamleden gezocht

Voor het paar zal de focus blijven liggen op Alma Fine Dining in Oisterwijk. Malou Hagenaars: “Voor de nieuwe bistro gaan we een nieuw team samenstellen en zoeken we nog mensen voor bediening en keuken, onder wie een chefkok. Iedereen wordt ingewerkt in Oisterwijk en we nemen daarom al teamleden aan vanaf begin 2024.”

Alma Fine Dining, dat in 2022 werd onderscheiden met een Michelinster, maakt een constante groei door. Malou Hagenaars: “We blijven continu vernieuwen, zowel op het gebied van interieur als gastronomie. Recent hebben we in een deel van het restaurant nieuwe tafels in een intiemere setting gecreëerd en we gaan nog aanpassingen doorvoeren in en rond de keuken. We krijgen veel energie van het realiseren van dit soort vernieuwingen en van alle plannen voor de nieuwe bistro. Met Alma Bistro willen we opnieuw het beste uit onszelf halen.”

Over Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Chef Wouter van Laarhoven (43) kookte in dienst van het voormalige restaurant De Molen in Kaatsheuvel van 2008 tot 2014 een Michelinster. In 2015 startte hij als chef toprestaurant Wynwood in Eindhoven op.

Gastvrouw Malou Hagenaars (29) zette meerdere restaurants mee op, werkte als restaurantmanager bij Wynwood in Eindhoven en als salesmanager bij Annoncer, leverancier van digitale keukensystemen.

Samen openden de levenspartners in 2019 Alma Bodega en Alma Fine Dining in Oisterwijk. In 2021 werd de bodega door Michelin bekroond met een Bib Gourmand en in 2022 ontving het fine-dining-restaurant een Michelinster. Eveneens in 2022 werd Malou door Michelin onderscheiden met de Sommelier Award. In het voorjaar van 2024 opent het paar Alma Bistro in Breda.

Fotograaf: Pieter D’Hoop

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws