Mirjan Theuns ontvangt Klasbak Trofee

27 juni 2018 | David Bakker

HorecaHeld Mirjan Theuns ontving maandagavond in Kasteel Maurick in Vught de Klasbak Trofee 2018. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Mirjan Theuns, samen met compagnon John Cornellissen, eigenaar van Eetcafé De Tijd in Oisterwijk, heeft deze prijs gewonnen omdat zij met haar enorme enthousiasme en betrokkenheid een inspiratiebron is voor haar medewerkers. Zij is als ondernemer een voorbeeld voor medewerkers die een eigen horecaonderneming willen starten.

Mirjan was onder valse voorwendselen naar Kasteel Maurick gekomen en was daarom enorm verrast en overdonderd toen ze hoorde dat ze de Klasbak Trofee 2018 gewonnen had.

"Ik ben zeer vereerd en verrast met de Klasbak Trofee, dit had ik niet durven dromen! Een mooie waardering voor mijn compagnon John en ons team door al deze sportieve horeca professionals en SVH. Wij gaan deze oorkonde een mooie plaats geven binnen ons bedrijf."

Bijzonder mens

Mirjan is betrokken bij mensen, maar ook zeer kritisch. Zij stopt al meer dan 22 jaar ongelooflijk veel tijd in het vooruit helpen, het coachen en stimuleren van haar mensen en dat doet ze verdomd goed!, aldus Ton Lenting, voorzitter van Tour Culinair.

Klasbak 2018

Het diner bij Kasteel Maurick te Vught vond plaats tijdens de Tour Culinair, die dit jaar voor de 37ste keer werd verreden. Tijdens deze editie heeft het peloton 240 kilometer door Noord-Brabant gefietst in 2 dagen. Het peloton maakt daarbij promotie voor horeca, toerisme en recreatie. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair toert de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbaktrofee bestaat uit een oorkonde en een cheque ter waarde van €1.000. De prijzen werden overhandigd door Ton Lenting voorzitter van Tour Culinair.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Nieuwe vestiging Happy Italy in hoofdkantoor KPN

Happy Italy maakt een tweetal mooie stappen. De snelgroeiende horecaformule heeft afgelopen week een contract gesloten met KPN. Onder het nieuwe KPN hoofdkantoor in Rotterdam komt in het najaar een grote Happy Italy vestiging. Bovendien lanceert Happy Italy een nieuwe take-away formule, ‘Happy...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: