Oisterwijks restaurant Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars krijgt de naam Alma

1 juli 2019 | Thijs Jacobs

De nieuwe zaak van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars in Oisterwijk krijgt de naam Alma. Het bedrijf, dat in oktober 2019 de deuren opent, bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega. Alma wordt gevestigd in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar Cas Spijkers ooit de sterren van de hemel kookte. Een tafel reserveren is al mogelijk via de website.

Het 220 vierkante meter grote restaurant, dat alleen open is voor het diner, is gesitueerd op de eerste verdieping en krijgt 48 stoelen. Op de begane grond komt de bodega, waar plaats is voor maximaal 26 gasten.

Malou Hagenaars: “De naam Alma betekent ‘ziel’ in het Spaans. De ziel is de kern van onze zaak, wij willen onze gasten met eten, drinken en onze gastvrijheid raken tot in het diepste van hun ziel. Zelf leggen wij onze ziel en zaligheid in onze zaak op deze bijzondere gastronomisch-historische locatie.”

Bijzondere ervaring op hoogste niveau

Wouter van Laarhoven: “In het restaurant op de eerste verdieping gaan we een bijzondere ervaring creëren op het hoogste niveau. Hier ga ik in de open keuken de culinaire ideeën uitvoeren die ik de afgelopen jaren heb opgedaan en die ik niet kwijtkon. Als eerste in Nederland kan ik beschikken over een state of the art Miikitco keuken, daar ben ik erg blij mee. 

Het restaurant beschikt over een 3 meter diep balkon met uitzicht over de Lind. Er zijn prachtige grote wijnklimaatkasten en Malou, die tevens Kaasmeester is, beheert er haar kaasmuseum.
In de laagdrempelige bodega, die is voorzien van een eigen keuken, kan de gast eten aan tafels en aan de bar. Hier kunnen gasten vanaf 11 uur al terecht voor koffie, kleine gerechtjes en een goed glas wijn.”

Huiselijke sfeer

Voor de inrichting werd Jeff van Riel, eigenaar van ZOUT Ontwerphuis ingeschakeld. Malou Hagenaars: “Jeff heeft de gave om interieurs van grote villa’s een luxe, maar vooral huiselijke sfeer te geven. Zijn opdracht was onder meer om een zodanige sfeer te creëren dat gasten het gevoel hebben dat ze bij ons thuis komen eten. Hij ontwierp een lichte, warme, huiselijke inrichting, waarin hout en tonen van marmer gebruikt zijn. De meeste tafels zijn rond en de stoelen worden met stof bekleed. Het geheel heeft een ingetogen en elegante uitstraling.”

Grijze brigade

Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven: “We gaan de gast zoveel mogelijk als één team tegemoet treden. De traditioneel witte keukenbrigade en zwarte bedieningsbrigade versmelt tot een grijze brigade, gekleed in het grijs. Voor ons team zoeken we overigens nog medewerkers, waaronder een sommelier, sous-chef, koks en leerlingen. Alle vacatures zijn te vinden op de website www.alma.nl.

Met de combinatie van een keuken op hoog niveau, een warme inrichting, een hoog servicelevel en een grote mate van Brabantse gastvrijheid willen we dat gasten zich zo thuisvoelen dat Alma hun favoriete restaurant wordt.”

Reserveren al mogelijk

Alma opent in oktober 2019 de deuren, op dit moment wordt er hard gewerkt aan de ruimtes in het pand aan de Lind, die casco zijn opgeleverd. 
Een tafel reserveren in het restaurant en de bodega is nu al mogelijk voor de periode vanaf 1 november, voor oktober worden op een later moment tickets beschikbaar gesteld. Ook kunnen er cadeaubonnen worden besteld via de website www.alma.nl.

Over Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Wouter van Laarhoven kookte in dienst van het voormalige restaurant De Molen in Kaatsheuvel een ster. In 2015 startte hij als chef restaurant Wynwood in Eindhoven op, dat hij per september 2018 verliet omdat Wynwood getransformeerd werd naar de meer laagdrempelige formule van restaurant Mood. 
Malou Hagenaars zette meerdere restaurants mee op, werkte als restaurantmanager bij Wynwood en als salesmanager bij Annoncer, leverancier van digitale keukensystemen. 
Alma is het eerste eigen restaurant van het duo.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: