Oisterwijks restaurant Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars krijgt de naam Alma

1 juli 2019 | Thijs Jacobs

De nieuwe zaak van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars in Oisterwijk krijgt de naam Alma. Het bedrijf, dat in oktober 2019 de deuren opent, bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega. Alma wordt gevestigd in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar Cas Spijkers ooit de sterren van de hemel kookte. Een tafel reserveren is al mogelijk via de website.

Het 220 vierkante meter grote restaurant, dat alleen open is voor het diner, is gesitueerd op de eerste verdieping en krijgt 48 stoelen. Op de begane grond komt de bodega, waar plaats is voor maximaal 26 gasten.

Malou Hagenaars: “De naam Alma betekent ‘ziel’ in het Spaans. De ziel is de kern van onze zaak, wij willen onze gasten met eten, drinken en onze gastvrijheid raken tot in het diepste van hun ziel. Zelf leggen wij onze ziel en zaligheid in onze zaak op deze bijzondere gastronomisch-historische locatie.”

Bijzondere ervaring op hoogste niveau

Wouter van Laarhoven: “In het restaurant op de eerste verdieping gaan we een bijzondere ervaring creëren op het hoogste niveau. Hier ga ik in de open keuken de culinaire ideeën uitvoeren die ik de afgelopen jaren heb opgedaan en die ik niet kwijtkon. Als eerste in Nederland kan ik beschikken over een state of the art Miikitco keuken, daar ben ik erg blij mee. 

Het restaurant beschikt over een 3 meter diep balkon met uitzicht over de Lind. Er zijn prachtige grote wijnklimaatkasten en Malou, die tevens Kaasmeester is, beheert er haar kaasmuseum.
In de laagdrempelige bodega, die is voorzien van een eigen keuken, kan de gast eten aan tafels en aan de bar. Hier kunnen gasten vanaf 11 uur al terecht voor koffie, kleine gerechtjes en een goed glas wijn.”

Huiselijke sfeer

Voor de inrichting werd Jeff van Riel, eigenaar van ZOUT Ontwerphuis ingeschakeld. Malou Hagenaars: “Jeff heeft de gave om interieurs van grote villa’s een luxe, maar vooral huiselijke sfeer te geven. Zijn opdracht was onder meer om een zodanige sfeer te creëren dat gasten het gevoel hebben dat ze bij ons thuis komen eten. Hij ontwierp een lichte, warme, huiselijke inrichting, waarin hout en tonen van marmer gebruikt zijn. De meeste tafels zijn rond en de stoelen worden met stof bekleed. Het geheel heeft een ingetogen en elegante uitstraling.”

Grijze brigade

Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven: “We gaan de gast zoveel mogelijk als één team tegemoet treden. De traditioneel witte keukenbrigade en zwarte bedieningsbrigade versmelt tot een grijze brigade, gekleed in het grijs. Voor ons team zoeken we overigens nog medewerkers, waaronder een sommelier, sous-chef, koks en leerlingen. Alle vacatures zijn te vinden op de website www.alma.nl.

Met de combinatie van een keuken op hoog niveau, een warme inrichting, een hoog servicelevel en een grote mate van Brabantse gastvrijheid willen we dat gasten zich zo thuisvoelen dat Alma hun favoriete restaurant wordt.”

Reserveren al mogelijk

Alma opent in oktober 2019 de deuren, op dit moment wordt er hard gewerkt aan de ruimtes in het pand aan de Lind, die casco zijn opgeleverd. 
Een tafel reserveren in het restaurant en de bodega is nu al mogelijk voor de periode vanaf 1 november, voor oktober worden op een later moment tickets beschikbaar gesteld. Ook kunnen er cadeaubonnen worden besteld via de website www.alma.nl.

Over Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Wouter van Laarhoven kookte in dienst van het voormalige restaurant De Molen in Kaatsheuvel een ster. In 2015 startte hij als chef restaurant Wynwood in Eindhoven op, dat hij per september 2018 verliet omdat Wynwood getransformeerd werd naar de meer laagdrempelige formule van restaurant Mood. 
Malou Hagenaars zette meerdere restaurants mee op, werkte als restaurantmanager bij Wynwood en als salesmanager bij Annoncer, leverancier van digitale keukensystemen. 
Alma is het eerste eigen restaurant van het duo.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: