Nieuwe voorzitter Tour Culinair

26 juni 2018 | Thijs Jacobs

Tijdens het Slotdiner van Tour Culinair bij Kasteel Maurick in Vught heeft Ton Lenting (eigenaar Lenting en Partners) na twaalf jaar het voorzitterschap overgedragen aan Richard Francke (directeur Koninklijke Industrieele Groote Club). Het Slotdiner vormde het culinaire hoogtepunt nadat het 40-man tellend peloton in totaal 260 kilometer gefietst had, verdeeld over twee dagen door Noord-Brabant en België.

Richard Francke: “Het is een grote eer om het voorzitterschap van Ton Lenting over te mogen nemen. Voor de komende jaren wordt de ingezette verjonging van het peloton en het behoud van de professionele organisatie van de verschillende koersen een mooie uitdaging waar ik samen met een enthousiast bestuur verder vorm aan mag geven.”

Nieuwe koers

Dit jaar werd voor de 37e keer de Tour Culinair verreden. Het was de eerste tour na de nieuw ingezette koers. Er werd vorig jaar afscheid genomen van deelnemers die nog wel actief waren als renner, maar niet meer werkzaam zijn als eindverantwoordelijke binnen de gastvrijheidsbranche. Dit gaf ruimte voor nieuwe renners zoals Martin Matser (managing director van der Valk Hotels), Daan Kroone (eigenaar Day Foodbar), Alain Schepers (Bierista) en Klaas van Leengoed (general manager Kasteel Maurick) om het peloton van de Tour Culinair te versterken. Het peloton genoot van een pittig parcours langs mooie culinaire Brabants hotspots zoals Brasserie Hemels in Vught, Bierbrouwerij Oijen in Oijen en Sligro Distributie Centrum in Veghel. Na een bonusrondje fietsen door de Efteling werden de renners welkom geheten door Fons Jurgens, voorzitter Raad van Bestuur de Efteling.

De Tour Culinair organiseert drie activiteiten per jaar waar racefietsen en culinair genieten bij elkaar komen. Het gaat hierbij om een tweedaags wielerevenement in binnen- of buitenland waarbij ongeveer 120 kilometer per dag gefietst wordt en een fietstocht in het voor- en najaar, die altijd gecombineerd wordt met een lunch op niveau.

Klasbaktrofee voor Mirjan Theuns

Naast het verrijden van de Tour wordt er jaarlijks, in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), ook een klasbaktrofee uitgereikt. Met deze prijs wil Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen. De klasbaktrofee is tijdens het slotdiner overhandigd aan Mirjan Theuns van Eetcafé de Tijd uit Oisterwijk. De wijze waarop zij haar medewerkers inspireert en begeleidt om op termijn zelf ook gastvrij ondernemer te worden was voor de organisatie een van de redenen om haar de trofee te overhandigen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Achtergronden Restaurant
Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant

De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaurant Flicka in Kerkdriel. Het restaurant ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Klik hier om de uitgave te downloaden (je hoeft enkel je e-mailadres ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Michelin Interview
Interview: Posthoorn in Monnickendam, al tien jaar een Michelinster

De Posthoorn, ML in Haarlem, Bij Jef en Kaatje bij de Sluis, allen restaurants met een Michelinster en een hotel, maar wel in die volgorde. Waar instituten als Château Neercanne en het Amstel Hotel hun ster de afgelopen jaren kwijt raakten, lijken de ‘kleine’ hotels te overleven in...

Opening Rotterdam
Voor dit nieuwe restaurant moet je een toegangskaartje kopen

Op 16 mei openden Frank en Hans Mosselman – de mannen achter Food for Thought en Rotterdamse pop-ups Á La Plancha en De Swarte Leeuw – de deuren van Food Club Rotterdam (FC Rotterdam). In de voormalige kantine van Croonwolter&dros elektrotechniek in verzamelgebouw De KROON Rot...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: