Nieuwe voorzitter Tour Culinair

26 juni 2018 | Thijs Jacobs

Tijdens het Slotdiner van Tour Culinair bij Kasteel Maurick in Vught heeft Ton Lenting (eigenaar Lenting en Partners) na twaalf jaar het voorzitterschap overgedragen aan Richard Francke (directeur Koninklijke Industrieele Groote Club). Het Slotdiner vormde het culinaire hoogtepunt nadat het 40-man tellend peloton in totaal 260 kilometer gefietst had, verdeeld over twee dagen door Noord-Brabant en België.

Richard Francke: “Het is een grote eer om het voorzitterschap van Ton Lenting over te mogen nemen. Voor de komende jaren wordt de ingezette verjonging van het peloton en het behoud van de professionele organisatie van de verschillende koersen een mooie uitdaging waar ik samen met een enthousiast bestuur verder vorm aan mag geven.”

Nieuwe koers

Dit jaar werd voor de 37e keer de Tour Culinair verreden. Het was de eerste tour na de nieuw ingezette koers. Er werd vorig jaar afscheid genomen van deelnemers die nog wel actief waren als renner, maar niet meer werkzaam zijn als eindverantwoordelijke binnen de gastvrijheidsbranche. Dit gaf ruimte voor nieuwe renners zoals Martin Matser (managing director van der Valk Hotels), Daan Kroone (eigenaar Day Foodbar), Alain Schepers (Bierista) en Klaas van Leengoed (general manager Kasteel Maurick) om het peloton van de Tour Culinair te versterken. Het peloton genoot van een pittig parcours langs mooie culinaire Brabants hotspots zoals Brasserie Hemels in Vught, Bierbrouwerij Oijen in Oijen en Sligro Distributie Centrum in Veghel. Na een bonusrondje fietsen door de Efteling werden de renners welkom geheten door Fons Jurgens, voorzitter Raad van Bestuur de Efteling.

De Tour Culinair organiseert drie activiteiten per jaar waar racefietsen en culinair genieten bij elkaar komen. Het gaat hierbij om een tweedaags wielerevenement in binnen- of buitenland waarbij ongeveer 120 kilometer per dag gefietst wordt en een fietstocht in het voor- en najaar, die altijd gecombineerd wordt met een lunch op niveau.

Klasbaktrofee voor Mirjan Theuns

Naast het verrijden van de Tour wordt er jaarlijks, in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), ook een klasbaktrofee uitgereikt. Met deze prijs wil Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen. De klasbaktrofee is tijdens het slotdiner overhandigd aan Mirjan Theuns van Eetcafé de Tijd uit Oisterwijk. De wijze waarop zij haar medewerkers inspireert en begeleidt om op termijn zelf ook gastvrij ondernemer te worden was voor de organisatie een van de redenen om haar de trofee te overhandigen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: