Nieuwe voorzitter Tour Culinair

26 juni 2018 | Thijs Jacobs

Tijdens het Slotdiner van Tour Culinair bij Kasteel Maurick in Vught heeft Ton Lenting (eigenaar Lenting en Partners) na twaalf jaar het voorzitterschap overgedragen aan Richard Francke (directeur Koninklijke Industrieele Groote Club). Het Slotdiner vormde het culinaire hoogtepunt nadat het 40-man tellend peloton in totaal 260 kilometer gefietst had, verdeeld over twee dagen door Noord-Brabant en België.

Richard Francke: “Het is een grote eer om het voorzitterschap van Ton Lenting over te mogen nemen. Voor de komende jaren wordt de ingezette verjonging van het peloton en het behoud van de professionele organisatie van de verschillende koersen een mooie uitdaging waar ik samen met een enthousiast bestuur verder vorm aan mag geven.”

Nieuwe koers

Dit jaar werd voor de 37e keer de Tour Culinair verreden. Het was de eerste tour na de nieuw ingezette koers. Er werd vorig jaar afscheid genomen van deelnemers die nog wel actief waren als renner, maar niet meer werkzaam zijn als eindverantwoordelijke binnen de gastvrijheidsbranche. Dit gaf ruimte voor nieuwe renners zoals Martin Matser (managing director van der Valk Hotels), Daan Kroone (eigenaar Day Foodbar), Alain Schepers (Bierista) en Klaas van Leengoed (general manager Kasteel Maurick) om het peloton van de Tour Culinair te versterken. Het peloton genoot van een pittig parcours langs mooie culinaire Brabants hotspots zoals Brasserie Hemels in Vught, Bierbrouwerij Oijen in Oijen en Sligro Distributie Centrum in Veghel. Na een bonusrondje fietsen door de Efteling werden de renners welkom geheten door Fons Jurgens, voorzitter Raad van Bestuur de Efteling.

De Tour Culinair organiseert drie activiteiten per jaar waar racefietsen en culinair genieten bij elkaar komen. Het gaat hierbij om een tweedaags wielerevenement in binnen- of buitenland waarbij ongeveer 120 kilometer per dag gefietst wordt en een fietstocht in het voor- en najaar, die altijd gecombineerd wordt met een lunch op niveau.

Klasbaktrofee voor Mirjan Theuns

Naast het verrijden van de Tour wordt er jaarlijks, in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), ook een klasbaktrofee uitgereikt. Met deze prijs wil Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen. De klasbaktrofee is tijdens het slotdiner overhandigd aan Mirjan Theuns van Eetcafé de Tijd uit Oisterwijk. De wijze waarop zij haar medewerkers inspireert en begeleidt om op termijn zelf ook gastvrij ondernemer te worden was voor de organisatie een van de redenen om haar de trofee te overhandigen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: