De Librije 6 jaar op rij de beste

21 februari 2020 | Thijs Jacobs

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Nederland'. Hiermee blijft de Librije de enige ongeslagen winnaar in een categorie van de Restaurant Awards.

Beproefd recept zorgt voor zeven terugkerende winnaars 

In maar liefst zeven van de twaalf categorieën stemde de jury van vakbroeders dit jaar hetzelfde als afgelopen jaar. In de categorieën: “Beste Fromager van Nederland”, “Beste Biologische Restaurant van Nederland”, “Beste Groenterestaurant van Nederland”, “Beste Restaurant van Nederland”, “Beste Wijnrestaurant van Nederland”, “Beste Visrestaurant van Nederland” en “Beste Vleesrestaurant” van Nederland bleef de award behouden door awardhouders.

New ‘kid’ in town

Dat de concurrentie binnen de horeca pittig is, kan menig restauranthouder bevestigen. Dat maakt de award voor “Beste Nieuwkomer van Nederland” natuurlijk alleen maar prestigieuzer. Het nog maar net geopende Alma (Oisterwijk) is als onbetwiste winnaar uit de bus gekomen. Deze nieuwe culinaire parel van voormalig sterchef Wouter van Laarhoven opende november 2019 haar deuren.

Dubbele winnaar

Het gebeurt niet vaak dat een restaurant in meer dan één categorie wint in hetzelfde jaar. Alleen De Librije slaagde er in 2015 en 2016 in om awards in twee categorieën te winnen. Dit jaar is deze prestatie geleverd door het Eindhovense Zarzo. Het restaurant is verkozen tot zowel: “Beste Wijnrestaurant van Nederland” als “Beste Prijs/Kwaliteit restaurant van Nederland”. 

Jury van vakbroeders

De Restaurant Awards worden sinds 2015 jaarlijks uitgeloofd aan de beste restaurants in twaalf verschillende categorieën. De winnaars worden bepaald aan de hand van de stemmen van vijfhonderd chefs. Deze chefs worden geselecteerd aan de hand van de prominente gidsen: Michelin, GaultMillau en Lekker. De chefs zijn vrij in het stemmen, hierdoor maakt ieder restaurant in Nederland kans op zo een felbegeerde Award.

Nieuwsgierig naar alle winnaars en hun reactie op de uitreiking van de Awards? Ze zijn allemaal terug te vinden op www.restaurantawards.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Gastronomie Corona
Online tool maakt veilig uit eten gaan mogelijk

Wetenschappers van Wageningen University & Research, de TU Delft en het Erasmus MC hebben een online tool ontwikkeld om vast te stellen hoe binnenruimtes coronaproof ingericht en gebruikt kunnen worden, zo melden zij in een persbericht. In de video onderaan dit bericht zie je hoe het model in de ...

Interview Longread
Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ondernemen in een turbulente tijd. Ten tijde van corona verantwoordelijkheid dragen voor een bedrijf in een branche die het zwaar heeft; dat brengt vele ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

Interview Ondernemen Themamaand energie
Zo kom je als ondernemer weer in je energie

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne energie is volgens Sebastiaan Hooft - auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’ en zelf een ondernemende duizendpoot - daarin ‘key&rsqu ...

Achtergronden Corona
Haagse bronnen: geen versoepelingen deze maand

Vandaag, maandag 8 maart, besluit het kabinet over de coronamaatregelen na 15 maart, waarna er vanavond een persconferentie volgt. Er is al een en ander uitgelekt, waaronder het gegeven dat er voorlopig nog geen versoepelingen mogelijk zijn en dat de avondklok wordt verlengd tot 30 maart. De harde l ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: