De Librije 6 jaar op rij de beste

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 21 februari 2020
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Nederland'. Hiermee blijft de Librije de enige ongeslagen winnaar in een categorie van de Restaurant Awards.

Beproefd recept zorgt voor zeven terugkerende winnaars 

In maar liefst zeven van de twaalf categorieën stemde de jury van vakbroeders dit jaar hetzelfde als afgelopen jaar. In de categorieën: “Beste Fromager van Nederland”, “Beste Biologische Restaurant van Nederland”, “Beste Groenterestaurant van Nederland”, “Beste Restaurant van Nederland”, “Beste Wijnrestaurant van Nederland”, “Beste Visrestaurant van Nederland” en “Beste Vleesrestaurant” van Nederland bleef de award behouden door awardhouders.

New ‘kid’ in town

Dat de concurrentie binnen de horeca pittig is, kan menig restauranthouder bevestigen. Dat maakt de award voor “Beste Nieuwkomer van Nederland” natuurlijk alleen maar prestigieuzer. Het nog maar net geopende Alma (Oisterwijk) is als onbetwiste winnaar uit de bus gekomen. Deze nieuwe culinaire parel van voormalig sterchef Wouter van Laarhoven opende november 2019 haar deuren.

Dubbele winnaar

Het gebeurt niet vaak dat een restaurant in meer dan één categorie wint in hetzelfde jaar. Alleen De Librije slaagde er in 2015 en 2016 in om awards in twee categorieën te winnen. Dit jaar is deze prestatie geleverd door het Eindhovense Zarzo. Het restaurant is verkozen tot zowel: “Beste Wijnrestaurant van Nederland” als “Beste Prijs/Kwaliteit restaurant van Nederland”. 

Jury van vakbroeders

De Restaurant Awards worden sinds 2015 jaarlijks uitgeloofd aan de beste restaurants in twaalf verschillende categorieën. De winnaars worden bepaald aan de hand van de stemmen van vijfhonderd chefs. Deze chefs worden geselecteerd aan de hand van de prominente gidsen: Michelin, GaultMillau en Lekker. De chefs zijn vrij in het stemmen, hierdoor maakt ieder restaurant in Nederland kans op zo een felbegeerde Award.

Nieuwsgierig naar alle winnaars en hun reactie op de uitreiking van de Awards? Ze zijn allemaal terug te vinden op www.restaurantawards.nl.

Overig nieuws