Robèrt van Beckhoven opent bakkerij en kiosk in winkelcentrum

4 juli 2018 | Thijs Jacobs

Unibail-Rodamco-Westfield haalt een bijzonder concept naar Mall of the Netherlands in Leidschendam. Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van onder meer tv-programma’s als ‘Heel Holland Bakt’, opent in 2019 een boulangerie en patisserie met cursusruimte van meer dan 800 m2 op de eerste verdieping van versmarkt Fresh!.

Nu al feest

Fans van de producten van Robèrt van Beckhoven hoeven niet te wachten tot 2019. Op de begane grond van Fresh! opent bij Robèrt eind 2018 een kiosk.
Pirjo de Winkel, algemeen directeur van bij Robèrt: “De ambitie en het ambachtelijke karakter van Fresh! in de toekomstige Mall of the Netherlands passen uitstekend bij ons merk ‘bij Robèrt’. Naast onze winkel in Oisterwijk zien we hier een uitgelezen kans om ook de Randstad kennis te laten maken met onze producten.”

Bijzonder concept: open bakkerij en kiosk

Robèrt van Beckhoven: “We zijn de laatste jaren meerdere malen benaderd om iets op een andere locatie te doen. Dat voelde nooit goed, omdat we geloven in het concept zoals we dat in Oisterwijk hebben neergezet. We willen mensen laten zien, proeven en vertellen wat we doen. Open en transparant. Dit was de eerste keer dat we het gevoel hadden dat we dat ook kunnen doen. Daar zijn we trots op en we hebben zin in deze stap!”

In de open bakkerij, op de eerste verdieping van Fresh!, kunnen bezoekers straks, net als in Oisterwijk, ter plekke zien en beleven hoe de ambachtelijke bakkersproducten worden gemaakt. Dit dankzij een glazen wand die een uniek kijkje in de keuken geeft. En alles wat uit de bakkerij komt, kan natuurlijk ook ter plaatse worden geproefd en gekocht. Verder zal het team van bij Robèrt hier ook proeverijen en cursussen organiseren om de liefde voor brood en patisserie te voeden. Onder de naam ‘bij Robèrt’ zullen de bezoekers van de kiosk kennismaken met diverse ambachtelijke broden en patisserie- en chocoladeproducten, waarbij de kwaliteit van de grondstoffen altijd zo hoog is dat het eindproduct het beste is wat de consument zich kan wensen. Duurzaamheid staat centraal, evenals het gebruik van de allerbeste ingrediënten.

“Wij zijn bijzonder verheugd dat Robèrt van Beckhoven voor Mall of the Netherlands heeft gekozen, gezien zijn uitstekende staat van dienst als ambachtsman en de waardevolle aanvulling op het totaalconcept van Fresh!. Zeker ook dankzij de experience store waar bezoekers rechtstreeks in de ‘keuken’ kunnen kijken en worden verrast door het winkelaanbod, de cursussen en demonstraties”, aldus Teun Koek, Project Director van Unibail-Rodamco-Westfield.

Over Robèrt van Beckhoven

Misschien wel Nederlands bekendste bakker en patissier kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten in de bakkerij van zijn opa en vader. Vele jaren ervaring, wedstrijden en prijzen later is hij nu de enige in Nederland met zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger. Robèrt is verder nationaal bekend van onder meer tv-programma’s als ‘Heel Holland Bakt’, ‘CupcakeCup’ en ‘Brood’. Ook is hij schrijver van een aantal goed verkochte bakboeken en staat hij vanaf het najaar van 2018 in het theater met zijn eigen 'theatrale foodexperience'.

Over Versmarkt Fresh!

Fresh! is de versmarkt binnen Mall of the Netherlands. In deze winkelstraat komen uitsluitend winkels met voedsel en versproducten gericht op dagelijkse boodschappen. Het is een unieke en prettige omgeving waar de winkeliers hun producten op aantrekkelijke wijze presenteren om de beleving te optimaliseren. Bovendien is het ook een plek voor ontspanning en vermaak met de focus op smaaksensaties en kooktechnieken. Zo vinden met enige regelmaat uiteenlopende evenementen plaats, waaronder kooklessen, proeverijen en demonstraties.

Over Mall of the Netherlands

Winkelcentrum Leidsenhage zal na de uitbreiding en verbouwing in 2020 verdergaan als ‘Mall of the Netherlands’ en wordt het grootste winkelcentrum van Nederland. Mall of the Netherlands wordt een uniek en volledig overdekt winkelcentrum, met ongekend hoog serviceniveau (vier sterren), waar bezoekers een dag lang kunnen genieten. In een prachtig door MVSA Architects ontworpen gebouw zullen veel flagshipstores van (inter)nationale retailers tezamen met onderscheidende horecagelegenheden, een bioscoop met tien zalen, de versmarkt genaamd Fresh! en de Designer Gallery, vol bijzondere merken, zorgen voor een heerlijk bezoek. Unibail-Rodamco investeert meer dan 500 miljoen euro in de realisatie van de plannen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: