Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

8 december 2019 | Thijs Jacobs

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit Cas Spijkers de sterren van de hemel kookte. Het paar wil er een bijzondere ervaring creëren met het hoogste niveau van gastronomie en service in Oisterwijk.  

Alma opende de deuren op 19 november 2019 en is het eerste eigen restaurant van chef Wouter Van Laarhoven en gastvrouw en kaasmeester Malou Hagenaars. Wouter van Laarhoven kookte eerder een Michelinster in restaurant de Molen in Kaatsheuvel waar hij destijds werkte en zette daarna als chef restaurant Wynwood in Eindhoven op.

Hoogste niveau gastronomie en gastvrijheid

Wouter van Laarhoven: “In Alma kan ik de culinaire ideeën uitvoeren die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. In het restaurant ga ik verhalen vertellen via mijn borden, waarbij kwaliteit, smaak, herkomst en een mooie presentatie de uitgangspunten zijn én diepgang gaan brengen. Mijn producten komen van over de hele wereld. Zo werk ik graag met Anjouduif, Ibericovarken en Wagyuvlees, terwijl zuivel en weiderund weer van boeren hier uit de buurt komen. Volgend jaar neem ik bij een van deze boeren mijn eigen moestuin in gebruik. Gecombineerd met een topservice gaan we een bijzondere ervaring voor de gast creëren met het hoogste niveau van gastronomie en gastvrijheid in Oisterwijk.”

Prachtig uitzicht over De Lind

Het restaurant ligt op de eerste verdieping van het historische pand, is 220 vierkante meter groot en heeft plaats voor 48 gasten. Het beschikt over een balkon met prachtig uitzicht over De Lind, waar in de zomer buiten gegeten kan worden. De kaart bestaat uit een à la carte gedeelte en een (uitgeschreven) menu van 4 tot 7 gangen. De menuprijs voor 4 gangen is € 56,-.

Wouter van Laarhoven: ”In de open Miikitco keuken, die de eerste in Nederland is, is Nick Spaan mijn rechterhand. Hij werkte eerder bij El Puente in Eindhoven en in sterrenrestaurants als Wiesen en de Treeswijkhoeve. De bodega op de begane grond heeft een eigen keuken, geleid door chef Marco Knuiman. Met hem kookte ik al in Wynwood en hij werkte bij sterrenrestaurant De Heer Kocken in Vught.”

Bib Gourmand-ambitie bodega

In de laagdrempelige bodega op de begane grond kunnen 26 personen eten. De kaart is in bistro-stijl en biedt onder meer sandwiches, salades en klassiekers als steak tartare, risotto, langoustines à la plancha en cote de boeuf. Ook voor een kop koffie, een goed glas wijn of bier en een hapje kan de gast hier doorlopend vanaf 12 uur terecht zowel binnen, als op het terras op De Lind.

Wouter van Laarhoven: “Zowel de kaart, als het 3-gangen keuzemenu van € 37,- biedt een geweldige prijs-kwaliteit, daarmee hopen we een Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin te krijgen.”

Ziel en zaligheid

De naam Alma betekent ‘ziel’ in het Spaans. Malou Hagenaars: “Wij willen onze gasten met eten, drinken en onze gastvrijheid raken tot in het diepste van hun ziel. En zelf leggen wij onze ziel en zaligheid in onze zaak op deze bijzondere locatie. We gaan de gast zoveel mogelijk als één team tegemoet treden. De traditioneel witte keukenbrigade en zwarte bedieningsbrigade versmelt bij Alma tot een grijze brigade.”

Warme elegante inrichting

De inrichting is ontworpen door Jeff van Riel, eigenaar van ZOUT Ontwerphuis. Malou Hagenaars: “Hij ontwierp een warme, huiselijke en elegante inrichting met een massief eiken vloer in een Hongaarse punt die net even wat anders is gelegd en houten wandpanelen waarachter kasten zijn weggewerkt. Rond beide keukens is gewerkt met marmertinten die een warme sfeer geven. De meeste tafels in het restaurant zijn rond en met linnen gedekt, er zijn halfronde lederen wandbanken en de met stof beklede Vitra-stoelen zitten extra comfortabel omdat ze zich vormen naar het lichaam. In 2020 gaan we Table 21 lanceren, ons derde concept onder hetzelfde dak. De inhoud hiervan houden we nog even geheim, maar het wordt in ieder geval erg bijzonder.”

Over Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Wouter van Laarhoven kookte in dienst van het voormalige restaurant De Molen in Kaatsheuvel een ster. In 2015 startte hij als chef restaurant Wynwood in Eindhoven op, dat hij per september 2018 verliet omdat Wynwood getransformeerd werd naar de meer laagdrempelige formule van restaurant Mood. Malou Hagenaars zette meerdere restaurants mee op, werkte als restaurantmanager bij Wynwood en als salesmanager bij Annoncer, leverancier van digitale keukensystemen. Alma is het eerste eigen restaurant van het paar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: