Tilburgse horeca strijdt om titel ‘Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’

16 november 2016 | Jorien Slager

Wie maakt ‘De Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’? Op dinsdag 22 november om 19:00 uur wordt deze vraag beantwoord in Café Bakker aan de Korte Heuvel. Zowel Tilburgse sterrenrestaurants als eetcafés kunnen zich tot 20 november inschrijven voor de horecawedstrijd. Zij schotelen de jury én het publiek hun lekkerste gehaktbal voor.
“Dit betaalbare stukje vlees met enorm veel mogelijkheden en Hollandse roots mag wel wat extra aandacht krijgen”, vindt initiator Paul Smits. “Daarom haalden we de wedstrijd, die al een tijdje bestaat, naar Tilburg.”

Wedstrijd

Tot 20 november kunnen Tilburgse horecazaken zich inschrijven via info@cafebakker.nl. “Iedereen mag meedoen, van sterrenzaak tot cafetaria. Voorwaarde is alleen dat mensen de winnende gehaktbal ook echt ergens kunnen eten.” Cateringbedrijven zijn dus helaas uitgesloten. Bovendien moet de lekkerste gehaktbal ‘op grootmoeders wijze’ bereid zijn, ingrediënten als ganzenlever of truffel zijn niet toegestaan: “Het moet een gehaktbal zijn die iedereen kan proeven en kopen.”

Bal-lotage

Deelnemers bereiden vlak voor de wedstrijd drie gehaktballen van ongeveer 150 gram per stuk binnen hun eigen horecazaak. Op 2 november kunnen de ballen in de oven, magnetron, pan of frituur opgewarmd worden bij Café Bakker. Één van de ballen gaat naar de jury, de andere twee gehaktballen worden in stukjes uitgedeeld aan het publiek, dat vanaf 19:00 uur welkom is.

Jury

De jury proeft de gehaktballen ‘blind’ en zonder saus of jus. Beoordelaars zijn Hein de Kok (voorzitter), Ton van Olphen (Van Olphen Viande Select), Jacques de Laat (Walraven Sax), Jean-Maurice Lejeune (Slagerij LeJeune) en Jan de Kort (Broodje Jantje). De prijs is een gewilde wisselbeker, een toepasselijk T-shirt en natuurlijk de eer. Ook mag het logo van ‘de Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’ gebruikt worden ter promotie.

De lekkerste gehaktbal van Tilburg

Na een aantal succesvolle edities in Oisterwijk en Oirschot, werd de verkiezing ‘Lekkerste Gehaktbal’ in 2015 voor het eerst in Tilburg georganiseerd. Vorig jaar mocht Mercure (tevens de keuken van Hotel ibis) zich de ‘gehaktbalbaas’ van Tilburg noemen. Eetcafé Bolle (2) en De Druiventros (3) maakten de top-3 compleet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: