Tilburgse horeca strijdt om titel ‘Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’

16 november 2016 | Jorien Slager

Wie maakt ‘De Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’? Op dinsdag 22 november om 19:00 uur wordt deze vraag beantwoord in Café Bakker aan de Korte Heuvel. Zowel Tilburgse sterrenrestaurants als eetcafés kunnen zich tot 20 november inschrijven voor de horecawedstrijd. Zij schotelen de jury én het publiek hun lekkerste gehaktbal voor.
“Dit betaalbare stukje vlees met enorm veel mogelijkheden en Hollandse roots mag wel wat extra aandacht krijgen”, vindt initiator Paul Smits. “Daarom haalden we de wedstrijd, die al een tijdje bestaat, naar Tilburg.”

Wedstrijd

Tot 20 november kunnen Tilburgse horecazaken zich inschrijven via info@cafebakker.nl. “Iedereen mag meedoen, van sterrenzaak tot cafetaria. Voorwaarde is alleen dat mensen de winnende gehaktbal ook echt ergens kunnen eten.” Cateringbedrijven zijn dus helaas uitgesloten. Bovendien moet de lekkerste gehaktbal ‘op grootmoeders wijze’ bereid zijn, ingrediënten als ganzenlever of truffel zijn niet toegestaan: “Het moet een gehaktbal zijn die iedereen kan proeven en kopen.”

Bal-lotage

Deelnemers bereiden vlak voor de wedstrijd drie gehaktballen van ongeveer 150 gram per stuk binnen hun eigen horecazaak. Op 2 november kunnen de ballen in de oven, magnetron, pan of frituur opgewarmd worden bij Café Bakker. Één van de ballen gaat naar de jury, de andere twee gehaktballen worden in stukjes uitgedeeld aan het publiek, dat vanaf 19:00 uur welkom is.

Jury

De jury proeft de gehaktballen ‘blind’ en zonder saus of jus. Beoordelaars zijn Hein de Kok (voorzitter), Ton van Olphen (Van Olphen Viande Select), Jacques de Laat (Walraven Sax), Jean-Maurice Lejeune (Slagerij LeJeune) en Jan de Kort (Broodje Jantje). De prijs is een gewilde wisselbeker, een toepasselijk T-shirt en natuurlijk de eer. Ook mag het logo van ‘de Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’ gebruikt worden ter promotie.

De lekkerste gehaktbal van Tilburg

Na een aantal succesvolle edities in Oisterwijk en Oirschot, werd de verkiezing ‘Lekkerste Gehaktbal’ in 2015 voor het eerst in Tilburg georganiseerd. Vorig jaar mocht Mercure (tevens de keuken van Hotel ibis) zich de ‘gehaktbalbaas’ van Tilburg noemen. Eetcafé Bolle (2) en De Druiventros (3) maakten de top-3 compleet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: