Annoncer sluit partnerovereenkomst met restaurantvereniging Alliance Gastronomique

Auteur: Redactie
Annoncer sluit partnerovereenkomst met restaurantvereniging Alliance Gastronomique

Ontwikkelaar en leverancier van keukenmanagementsysteem Annoncer heeft een partnerovereenkomst afgesloten met restaurantvereniging Alliance Gastronomique. De overeenkomst werd namens Alliance Gastronomique door voorzitter Gerard Wollerich en door algemeen directeur van Annoncer Madelon van Leenen ondertekend.

Met de overeenkomst kunnen de 44 leden van Alliance Gastronomique met aantrekkelijke voordelen beschikken over Annoncer, dat binnen de gastronomie gezien wordt als hét geavanceerde keukenmanagementsysteem.

Bestellingen komen geautomatiseerd in de keuken en koks hebben volledige controle en overzicht over de tafels en de gasten in het restaurant. Het systeem zorgt voor rust in de keuken, een optimale communicatie tussen keuken en bediening en voor tevreden gasten.

Top van de gastronomie

Algemeen directeur Madelon van Leenen van Index Hospitality Systems, de ontwikkelaar van Annoncer, is trots op de verbintenis met Alliance Gastronomique. Madelon van Leenen: “Met Alliance Gastronomique hebben we ons wederom verbonden aan een belangrijke partner binnen de top van de Europese gastronomie. Eerder mochten we onder meer Les Patrons Cuisiniers en JRE-Jeunes Restaurateurs tot onze partners rekenen. Inmiddels maken al 17 leden van Alliance Gastronomique gebruik van Annoncer, waaronder toprestaurants als De Librije, Ciel Bleu, Flore en Brut172.”

Weg met de handmatige keukenbonnen

Bijzonder detail is dat de kookwedstrijd om de Gouden Koksmuts (het NK Koken) aan de basis ligt van de overeenkomst. Gerard Wollerich, eigenaar van restaurant Wollerich en voorzitter van Alliance Gastronomique: “Ons restaurant won het NK in 2016 en in het prijzenpakket zat het gebruik van Annoncer, maar daar hebben we nooit niets mee gedaan. We dachten dat ons vertrouwde handmatige bonnensysteem sneller werkte. Uiteindelijk zijn we over de streep getrokken door Malou Hagenaars, voormalig salesmedewerker van Annoncer en nu mede-eigenaar van restaurant Alma in Oisterwijk, dat aangesloten is bij Alliance Gastronomique.“

Uitkomst in krappe arbeidsmarkt

Gerard Wollerich: “We zijn Annoncer gaan proberen en het blijkt een magnifiek systeem. Het geeft rust en overzicht in de keuken en in de communicatie tussen bediening en keuken. Als team heb je alles onder controle. Zo zie je bijvoorbeeld voor je een gerecht uitgeeft of de wijnen zijn ingeschonken en of het bestek is ingedekt. We kunnen echt niet meer zonder.

Als Alliance zijn we erg blij met de partnerovereenkomst en met de interessante afspraken krijg je er als Alliance-restaurant ook echt iets voor terug. Ook de leasemogelijkheid is aantrekkelijk, zeker na de afgelopen coronajaren waarin de liquiditeit soms nog niet op het oude niveau is. Annoncer biedt ook uitkomst in deze krappe arbeidsmarkt. In ons restaurant kan ik tijdens een service zeker één persoon minder inzetten. Het in de gaten houden van de volgorde, delegeren en uitvragen wordt grotendeels door het systeem overgenomen.”

Snel inspelen op ontwikkelingen

Madelon van Leenen: “Annoncer levert de meeste voordelen op in restaurants waar veel met menu’s wordt gewerkt. Het werkt intuïtief, iedereen kan er zonder manual mee werken. Via de gastenhistorie is bekend wat de gast eerder at en kun je voorkeuren, allergieën en uitzonderingen bijhouden. Verder spelen we snel in op ontwikkelingen en wensen van restaurants. Zo kan sinds kort per stoel geregistreerd worden of een gast plat of bruisend water drinkt. Naast koop en lease bieden we ook SaaS (Software as a Service), waarmee voor een maandelijks bedrag de software beschikbaar wordt gesteld. De flexibiliteit van Annoncer vertaalt zich daarmee ook in een gevarieerd aanbod aan aanschaf- en financieringsmogelijkheden.”

Foto: v.l.n.r. Madelon van Leenen en Gerard Wollerich

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws