U heeft gezocht op : België

8 februari 2021 Internationaal Corona
België opent horeca hoe dan ook niet in maart

In België heeft de horeca al meer duidelijkheid gekregen, alhoewel de boodschap somber is: de horeca zal hoe dan ook niet in de loop van maart heropenen. De minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, heeft dit in radioprogramma 'De Ochtend' medegedeeld. Eerst vaccineren Ka ...

11 januari 2021 Gastronomie Michelin
Zilte bekroond met drie sterren in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021

Michelin stelt met veel overtuiging de selectie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021 voor. En met groot nieuws: ondanks het bijzonder moeilijke jaar krijgt België er een restaurant met drie sterren bij. Twee restaurants worden bekroond met twee sterren en maar liefst 10 restaurant ...

19 oktober 2020 Internationaal Corona
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

19 november 2019 Internationaal Michelin
Nieuw tweesterrenrestaurant in de Michelin Gids België en Luxemburg 2020

Michelin stelt met veel genoegen de selectie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2020 voor. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren. Het summum van de Belgische gastronomie, dat is ...

20 november 2018 Gastronomie Internationaal Michelin
Drie nieuwe tweesterrenrestaurants in de MICHELIN gids België en Luxemburg 2019

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2019 bevestigt de culinaire weelde van beide landen. Maar liefst 139 restaurants worden onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants worden voor het eerst onderscheiden met twee sterren, zeven restaurants krijgen hun eerste ster. ...

21 juni 2018 Events Gastronomie
Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober) en wordt gezien als hét int ...

12 juli 2017
Keukengeheimen: Pierre Marcollini, chocolatier

Marina de Massiac volgde een koksopleiding bij Le Cordon Bleu Culinary Arts School in Parijs en bij het Ducasse Institute. Momenteel is ze werkzaam als freelance kok. In haar rubriek ?Keukengeheimen? spreekt ze met internationale keukensterren. Deze keer sprak ze met internationaal vermaard chocolat ...

19 juni 2017 Events
Speciaal bierfestival in Breda

Van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli 2017 organiseren Café Zeezicht en Café SAMSAM in Breda het zesde WIT + WEIZEN WEEKEND (WWW). Dit jaar in samenwerking met bierwinkel beerrepublic.eu waardoor er nog meer bijzondere witbieren te proeven. Op het zomer(ste) bierfestival van het zuide ...

11 april 2017 Interview
Interview: Hidde de Brabander, Banketbakkers zijn kunstenaars

Wat zijn je dagelijkse activiteiten naast het produceren van noga? ?Elke dag en elk uur is weer een nieuwe. Naast mijn productiebedrijf Dreams of Magnolia geef ik les op 21 scholen in Nederland en België, verzorg ik workshops, geef ik demonstraties, ben ik consultant, ontwikkel ik nieuwe product ...

14 februari 2017
België krijgt eindelijk een Burger King-vestiging

Burger King gaat zijn eerste restaurant in België openen. Wereldwijd is het een enorm bekend en gevestigd bedrijf, maar de Belgen konden tot op heden binnen de eigen landsgrenzen niet genieten van een sappige Whopper. De 'Quiks' zullen uit het belgische straatbeeld verdwijnen en in ...

26 april 2016
Robert Kranenborg krijgt lintje

Robert Kranenborg ontvangt vandaag een lintje. De chefkok krijgt een Koninklijke onderscheiding en wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Duurzaamheid Kranenborg zet zich in voor duurzaamheid en natuurvriendelijke productie en consumptie. De chefkok is vanaf 1967 werkzaam gewees ...

19 april 2016
Jury's Bocuse d'Or Europe zijn bekend

Zoltán Hamvas, Rasmus Kofoed and Serge Vieira vormen de erejury van de Bocuse d'Or Europe. Deze chefs vertegenwoordigen gezamelijk zes sterren. De finale vindt op dinsdag 10 en woensdag 11 mei plaats in Boedapest. Foto: Jonnie Boer zit namens Nederland in de proefjury Overige juryleden Be ...

18 april 2016
B&B's brengen gasten naar restaurant en halen ze ook weer op

Altijd dat gedoe over wie 'de Bob' is... Drie B&B’s in België brengen hun gasten nu zelf naar restaurant Den Oker (Ronsele) en pikken ze na het diner weer op. Geen zorgen meer voor de gasten met betrekking tot alcoholcontroles en verkeersveiligheid en goede reclame voor de deelnemende B&B's. ...

12 april 2016
Meer landbouwgrond voor asperges benut

Eind 2015 werd in Nederland 3.570 hectare landbouwgrond gebruikt voor de teelt van asperges. Dat is 250 hectare meer dan het jaar ervoor. Vooral in Noord-Limburg nam het aspergeareaal toe, met ruim 190 hectare. Nederland produceerde 17,1 miljoen kilo asperges. Dit meldt CBS. Limburg aan kop De ...

24 maart 2016
850.000 toeristen in Nederland tijdens Pasen

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 850.000 buitenlandse toeristen een of meerdere paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit is gelijk aan vorig jaar. Daarnaast gaan er zo’n 400.000 Nederlanders op vakantie met Pasen. Dit zijn er zo’n 50.000 meer dan vorig jaar. Dit jaar valt ...

18 maart 2016
Jubilerend QL Hotels & Restaurants lanceert magazine

QL Hotels & Restaurants bestaat 12,5 jaar, lanceert een magazine en breidt uit naar 128 hotels. Het koperen jubileum is volgens het bedrijf het bewijs dat de samenwerking tussen fijne kwaliteitshotels met goede keukens bloeit en dat er flink aan de weg wordt getimmerd. Zo breidt de keten uit naar ...

17 maart 2016
Pizzaketen Papa John's opent in Nederland

De wereldwijd actieve pizzaketen Papa John's opent deze zomer haar eerste vestiging in Nederland. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf vandaag bekend. Europese expansie Waar de eerste vestiging wordt geopend en om hoeveel locaties het uiteindelijk zal gaan, is niet gemeld. De uitbreiding naar Ne ...

15 maart 2016
Joop Braakhekke veilt eerste oosterscheldekreeft

Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is weer in aantocht. Traditioneel start het seizoen met de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft voor het goede doel. Restaurateur en TV-persoonlijkheid Joop Braakhekke - bij wie zelf alvleesklierkanker is geconstateerd - is de veilmeester van dienst. Zijn ...

10 maart 2016
Dit zijn de finalisten van de Barista Challenge

Tijdens de finale van Barista Challenge gaan barista’s de strijd tegen elkaar aan met hun eigen plantaardige koffierecept. De afgelopen dagen is er massaal gestemd op de recepten van de deelnemers. Daaruit zijn de volgende vijf finalisten gekomen: Edina Matusik, Fröccs, Hongarije Anneke P ...

25 februari 2016
Topchefs bereiden de perfecte burger

Na succesvolle edities in België vond gisteren de eerste Nederlandse burger guerilla van Ellis Gourmet Burger plaats. Veggie lover Niven Kunz en meat head Jord Althuizen trokken alles uit de kast om de ultieme burger te maken. In de bomvolle zaak aan de Prinsengracht serveerden de chefs totaal ui ...

19 februari 2016
Thuisbezorgd.nl start Europese campagne

Thuisbezorgd.nl start in Europa omet zijn eerste pan-Europese merkcampagne. Die gaat gelijktijdig van start in vijf verschillende landen. Time for takeaway.com Onder de noemer ‘Time for takeaway.com’ wordt de campagne gelanceerd in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Polen. Het c ...

17 februari 2016
Domino's noteert winst- en omzetgroei

Domino's Pizza Enterprises Limited, moederorganisatie van Domino's Pizza Nederland, presenteert vandaag haar halfjaarresultaten. Het bedrijf rapporteerde een nettowinst van 45,6 miljoen dollar, ruim 56% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf heeft meer dan 1,700 vestigingen in Australi ...

17 februari 2016
NBTC: Nederlandse kust populair

Nederland heeft een kust die een grote aantrekkingskracht uitoefent op buitenlandse bezoekers. Met name bij Duitsers en Belgen is de Nederlandse kust populair. Vorig jaar verbleven bijna 2,3 miljoen buitenlandse bezoekers aan de Nederlandse kust, waarvan bijna 1,6 miljoen Duitsers en bijna 420.000 ...

16 februari 2016
Sligro neemt Java Foodservice over

Sligro Food Group neemt zijn Belgische branchegenoot JAVA Foodservice over. De top drie-speler in de foodservicemarkt moet voornamelijk de opstart van Sligro in België ondersteunen. Belgische foodservicemarkt JAVA richt zich specifiek op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en ee ...

16 februari 2016
1,2 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie ondernemen dit jaar zo’n 1,2 miljoen Nederlanders een vakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing. Vergeleken met vorig jaar zijn dit er 100.000 meer. Bijna 550.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht en ruim 650.000 in het buitenland. De horeca kan zich opm ...

11 januari 2016
Restaurant De Gulle Waard sluit december 2016

Restaurant De Gulle Waard in Winterswijk sluit eind december 2016 na 25 jaar de deuren. Eigenaren Henk den Herder en Nel Schellekens willen op een andere locatie en op een minder arbeidsintensieve manier verder. Het paar denkt daarbij onder meer aan het geven van kookworkshops, productontwikkeling ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov ...

30 november 2015
Van der Wijngaard maakt beste varkensvleesgerecht

Marco van der Wijngaard van restaurant De Hoefslag uit Bosch en Duin is de winnaar van het 'Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland'. Een jury van topkoks koos het gerecht 'Erwtensoep met acht delicate onderdelen van het Kromme Rijn varken' van Marco van der Wijngaard als winnaar. De wedstrijd ...

20 november 2015
Flevoland focust op toerisme

Provincie Flevoland heeft gisteren een nieuw strategisch marketingplan gepresenteerd waarbij toerisme centraal staat. Meer dan 130 ondernemers woonden de presentatie van het plan bij tijdens het Vrijetijdscongres 2015 in De Meerpaal te Dronten. Foto: Het vrijetijdscongres dat gisteren gehouden ...

9 november 2015
Inzicht in Bib Gourmands 2016

Michelin maakt vandaag haar nieuwe selectie van de Bib Gourmand 2016 bekend. Deze gids selecteert restaurants in Belgie?, Luxemburg en Nederland die een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding hanteren. Eigen gezicht Elke Bib Gourmand heeft zijn eigen gezicht, dat maakt de selectie van 2016 duid ...

29 oktober 2015
Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Nederlandse toprestaurants gaan tijdens de Horecava de strijd weer aan voor het veroveren van de Gouden Koksmuts. Zes van de acht teams die meedoen, zijn bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie* in Osnabrück wordt wederom de juryvoorzitter van de wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door ...

14 oktober 2015
Wasbar komt naar Nederland

Het Vlaamse concept Wasbar zal binnenkort ook naar Nederland komen. Volgend jaar opent de wasserette waar gasten tijdens het wachten iets kunnen drinken vier nieuwe vestigingen in België en een in Frankrijk. Daarna is Nederland aan de beurt. Dit meldt retailnews.nl Geen alcohol Door de alcohol ...

7 oktober 2015
Nieuwe betaalopties bij Domino's

Pizzaketen Domino's biedt vanaf vandaag ook betalen met PayPal en via AfterPay aan. Hierdoor worden de mogelijkheden om snel online te bestellen en te betalen uitgebreid. PayPal en AfterPay PayPal heeft 2,4 miljoen actieve gebruikers in de Benelux en 169 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. ...

2 oktober 2015
Horeca Vlaanderen start No Food To Waste

Beroepsvereniging Horeca Vlaanderen wil voedselverspilling terugdringen en start daarom de campagne No Food To Waste. In sterrenrestaurant Hertog-Jan werden het project en de bijbehorende website gelanceerd. Vermindering Horeca Vlaanderen sloot zich onlangs aan bij de 'voedselverliescoalitie' ...

28 september 2015
Belgische Maître vernielt eigen restaurant

In België heeft Dries Nuitten, maître van restaurant Asparaguus in Hasselt voor veel opschudding gezorgd. Hij vernielde dinsdag de inboedel en de keuken van zijn zaak in een dronken bui en heeft naderhand via Facebook zijn verontschuldigingen aangeboden. Verder geeft Nuitten geen commentaar, ...

9 september 2015
Interview Erik Stroink, BBB Maastricht

Van 5 tot en met 7 oktober staat het MECC in Maastricht in het teken van bourgondisch genieten. Zowel de BBB als "Folie Culinaire":http://www.folieculinaire.com/ zijn niet meer weg te denken uit de agenda’s van horecaondernemers, en dat is niet zonder reden. De BBB vindt voor de 61e keer plaats; ...

25 augustus 2015
Half miljoen reserveringen AH-restaurantactie

Al meer dan 500.000 mensen zijn met de spaaractie van supermarktketen Albert Heijn en restaurant- en reserveringssite IENS gaan eten. De restaurantactie loopt in Nederland en België en in totaal doen er ongeveer 1500 restaurants aan mee. Recensies IENS, onderdeel van reiswebsite Tripadvisor, ...

18 augustus 2015
Tweede EXKi opent op Amsterdam Centraal

Vandaag opent het uit België afkomstige EXKi haar tweede vestiging in Nederland. Het vernieuwde station Amsterdam Centraal is de plek waar het nieuwe filiaal te vinden is. Alternatieve formule Het eerste EXKi-restaurant opende bijna vijftien jaar geleden in Brussel. Oprichters Nicolas, Fréd ...

17 augustus 2015
Spaarkaarten AH en IENS hit op Marktplaats

De spaaractie voor een gratis driegangenmenu van Albert Heijn is zo succesvol. dat de spaarkaarten massaal op Marktplaats worden aangeboden. Is uit eten nu zo populair of zijn we massaal gek op kortingen? Marktplaats Kijk hier maar eens voor het aanbod op Marktplaats. Klanten kunnen in de win ...

12 augustus 2015
Recordomzet voor Domino's

Pizzaketen Domino’s heeft in Nederland, België en Frankrijk zijn bedrijfsresultaat (ebitda) met 92 procent zien toenemen. De vestigingen in ons land behaalden volgens de pizzaketen 'recordomzetten', zonder daarbij exacte cijfers bekend te maken. Van de omzet wordt zestig procent online besteld, z ...

30 juli 2015
Wasbar wil Europa veroveren

Top Brands, eigenaar van de Pizza Hut-filialen in België en Frankrijk, heeft Wasbar overgenomen. Wasbar is een wasserette waar gasten tijdens het wachten wat kunnen drinken. Vooralsnog bestaat het concept alleen in België, waar het drie vestigingen heeft, maar volgens Top Brands-CEO Stef Meulema ...

23 juli 2015
Rotterdam verwelkomt reizend restaurant

Het reizende restaurant Asian BBQ toert sinds acht jaar rond en keert na een jaar België weer terug in zijn hometown. Voor de editie van 2015 heeft het restaurant een hoekpand aan het begin van het Dakpark in Rotterdam weten te bemachtigen. Thaise curry's en bieren Asian BBQ gaat begin volgen ...

7 juli 2015
Restaurantactie IENS en Albert Heijn gestart

Gisteren startte Albert Heijn in Nederland en België met de Albert Heijn Restaurantactie. Klanten kunnen in de winkel en online sparen voor een 2e gratis driegangenmenu bij een van de 1500 deelnemende restaurants in Nederland en België. Albert Heijn werkt voor deze actie samen met restaurant- en ...

2 juli 2015
De Kromme Watergang: Zinderend Zeeuws

Over één zaak is tweesterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Slijkplaat direct duidelijk: je moet je als sterrenzaak onderscheiden. Een totaal nieuw smaakbelevingsconcept moet De Kromme Watergang vanaf september neerzetten als the place to be voor unieke smaakerv ...

30 juni 2015
Hilton Soestduinen lanceert Sahara van Soest

Afgelopen woensdag was de officiële aftrap van de nieuwe route ‘Sahara van Soest’ van Happen en Stappen, bij Hilton Royal Parc Soestduinen. Het was volgens het hotel een geslaagde en feestelijke opening. Foto (v.l.n.r.) Frederieke Boomsma (Hilton Royal Parc Soestduinen), Ramon Heijnen (Res ...

27 mei 2015
Nieuw in België: de Noedelhamburger

Het is weer eens wat anders: een noedelhamburger. Gasten die zin hebben in iets bijzonders, kunnen vanaf deze week terecht bij Restaurantketen Umamido dat deze week zijn vierde vestiging opent in Brussel. Bij de zogenaamde 'ramenburger' is het broodje gemaakt van Japans noedels, die ook wel 'ramen' ...

26 mei 2015
Aantal Belgische brouwers stijgt fors

België kent 247 brouwerijen, zo blijkt uit een telling van eind vorig jaar. De stijging is fors en de toename is grotendeels te danken aan de terugkeer van kleinere zelfstandige brouwers. Enorme stijging België heeft overigens nog betere tijden gekend. Aan het begin van de twintigste eeuw te ...

18 mei 2015
Tafelschuimers actief in de horeca

In België is het aantal gasten dat de zaak verlaat zonder te betalen fors gestegen. Afgelopen jaar bedroeg de stijging zelfs 24 procent, zo bleek uit een rondgang van ondernemersorganisatie NSZ. De organisatie deed een rondvraag bij 556 horecazaken. Twee procent van de cafés heeft dagelijks te ...

8 mei 2015
Inschrijving Prix Culinaire Le Taittinger open

Op maandag 12 oktober wordt voor de 49e keer de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux georganiseerd. De wedstrijd is één van de meest uitdagende, onafhankelijke competities die er georganiseerd worden voor professionele chefs. Lars van Galen, SVH Meesterkok en chef bij het met ...

14 april 2015
Gemaksproducten? Onmisbaar!

Gemaksproducten zijn niet meer weg te denken uit de professionele keuken. Toegegeven, een chef zet niet op de kaart dat de fond van ‘merk X’ is gebruikt, maar in de praktijk levert het gebruik van deze producten tijdsbesparing, lagere kosten en minder afval op. De kwaliteit van veel gemaksprodu ...

13 april 2015
Rel: betalen voor opwarmen babymelk België

In België is er een hevige discussie ontstaan toen een restaurant 50 eurocent rekende voor het opwarmen van een flesje babymelk. Elektriciteitskosten, zo luidde de omschrijving op de rekening. De gast plaatste de rekening op social media, waarna het restaurant onder vuur kwam te liggen. Het ma ...

23 maart 2015
Soenil Bahadoer SVH Meesterkok

Op 20 maart is Soenil Bahadoer, patron cuisinier van restaurant De Lindehof in Nuenen, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. Eigen signatuur De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restau ...

3 maart 2015
Schrappen btw-tarief kost 55.000 banen

Het schrappen van het btw-tarief van 6 procent leidt tot een verlies van 55.000 banen in de gastvrijheidssector. Dat blijkt uit onderzoek van NYFER in opdracht van Gastvrij Nederland. Het kabinet werkt aan een herziening van het belastingstelsel en afschaffing van het lage btw-tarief is een van de ...

29 januari 2015
Groot succes ECT2015

Dankzij het enthousiasme van de organisatie van het Holiday Inn Amsterdam, Crowne Plaza Amsterdam Schiphol, Maxivers en de inzet van alle deelnemende hotels is ECT2015 op 24 januari jl. een waanzinnig succes geworden in de Kookfabriek. Groot succes De derde editie van ECT is een groot succes g ...

21 januari 2015
Jamie Oliver opent restaurant in Markthal

Jamie Oliver en Italian Food Concepts kondigen met trots de opening van het eerste Jamie’s Italian restaurant in Nederland aan. Italian Food Concepts is de exclusieve partner van Jamie’s Italian in Nederland, België en Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Het eerste restaurant zal in het najaar va ...

20 januari 2015
Koks en kelners van IHG gaan strijden

Dankzij het enthousiasme van Holiday Inn Amsterdam en Crowne Plaza Amsterdam Schiphol gaan de beste koks en kelners van IHG branded hotels in Europa de strijd met elkaar aan op 24 januari in de Kookfabriek te Amsterdam. Jury Holiday Inn Amsterdam en Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol organiseren ...

20 januari 2015
Toerisme stijgt in 2015 met 4 procent

Voor 2015 verwacht NBTC op het gebied van buitenlandse toeristen een een bezoekersstijging van zo’n vier procent. De teller komt dit jaar daarmee naar verwachting uit op 14,5 miljoen internationale bezoekers. 14 miljoen toeristen in 2014 In 2014 bezochten bijna 14 miljoen internationale toeri ...

12 januari 2015
Belgische horeca moet inkrimpen

Horeca Vlaanderen roept zijn leden op om het personeelsbestand in te krimpen, minder dagen en uren open te zijn en de prijzen met 20 procent te verhogen. In België is de 'witte kassa' verplicht gemaakt om belastingontduiking tegen te gaan. Het uitblijven van compenserende maatregelen maakt het de ...

10 december 2014
Sergio Hermans The Jane in de prijzen

The Jane, het nieuwe restaurant van Sergio Herman in Antwerpen, heeft een hospitality award gewonnen voor beste restaurantconcept. De andere genomineerden waren Fleur de Lin (Zele), Naturell (Gent) en Te Kook (Antwerpen). De hospitality awards zijn de Oscars voor kleine zelfstandige ondernemers in ...

13 november 2014
Mooiste terras van België

Het terras van Restaurant La Source in La Butte aux Bois is door de inspecteurs van Gault&Millau verkozen tot het ‘Mooiste Terras van België’. Uitreiking Tijdens de uitreiking van de 'gele gids' voor 2015 op maandag 10 november te Brussel werd deze opsteker uitgedeeld aan het terras van ...

5 november 2014
Slechts 1 Utrechts restaurant krijgt 'Bib'

Restaurant ElVi heeft als enige restaurant in de stad Utrecht een Bib Gourmand onderscheiding van restaurantgids Michelin ontvangen. Een Bib Gourmand wordt toegekend aan restaurants die een driegangenkeuzemenu met seizoensproducten onder de 37 euro serveren met een uitstekende prijs-kwaliteitverho ...

4 november 2014
Bah, regels...

Ons leven wordt steeds meer gecontroleerd, de overheid bedenkt aan de lopende band regels en verboden die in veel gevallen volslagen idioot zijn, allemaal zogenaamd ter bescherming van de consument. Zolang we maar niet weten wat erin zit De EU had onlangs bedacht dat de arme consument bescher ...

4 november 2014
57 nieuwe Bib Gourmand adressen

Michelin pakt in zijn nieuwste gids voor het eerst uit met meer dan 285 Bib Gourmand adressen en verwelkomt 57 nieuwkomers. De stempel van de Bib Gourmand prijkt op steeds meer restaurants. Het concept van een keuzemenu onder de 37 euro, ongeacht de kookstijl, maar steeds met seizoensgebonden prod ...

15 oktober 2014
Dit is de beste Belgische sommelier

Antoine Lehebel van restaurant ‘La Villa Lorraine’ uit Ukkel is zondag verkozen tot beste sommelier van België. De finale voor de verkiezing van beste sommelier van België vond plaats in het Brusselse Radisson Blu hotel. De sommelierwedstrijd De 32-jarige Lehebel, sommelier bij sterrenres ...

14 oktober 2014
Michelinchefs ontwikkelen sterrenbonbons

Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meesterchocolatier tien verschillende bonbons ontwikkeld. Na een aantal sessies van testen, proeven, ruiken, verfijnen en genieten, presenteren ze onder de naam Sterrenbonbons tien unieke 'pareltjes'. Nieuwe smaakcombinat ...

9 oktober 2014
13.169 bezoekers BBB en Folie Culinaire

De Bourgondische Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire, hét vakevent voor professionals in de topgastronomie, trokken samen 13.169 vakbezoekers. Dat betekent 10% meer voor de BBB en 20% meer voor Folie Culinaire. De afgelopen drie dagen was MECC Maastricht ‘the place to be’ voor horecaprofess ...

3 oktober 2014
Topgastronomie op Folie Culinaire

Folie Culinaire 2014 presenteert voor het tweede jaar op rij een vernieuwd concept met een line-up die garant staat voor inspiratie op het hoogste niveau. Tijdens wervelende kook- en productpresentaties delen chefs en sterrenkoks uit de internationale topgastronomie hun kennis, visie en passie. ...

30 september 2014
Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

De acht toprestaurants die met hun brigade en topchef tijdens de komende Horecava deelnemen aan de Gouden Koksmuts zijn bekend. Ook laat het Koksgilde, de organisator van de Nationale Kampioenschappen voor koks, weten dat Thomas Bühner van restaurant La Vie * in Osnabrück de juryvoorzitter wordt ...

15 september 2014
Gedurfde battle op Folie Culinaire

Folie Culinaire 2014 biedt chocolatiers en patissiers een zoet gelikt programma met meer dan genoeg uitdaging. Niet alleen de Internationaal vermaarde meesterchocolatier Pierre Marcolini komt naar Maastricht, op woensdag 8 oktober vindt tussen 12.00 en 18.00 uur ook de FINAL PASTRY BATTLE plaats. ...

12 september 2014
Kandidaten Columbus Trophy bekend

Het jurytraject van de 11e editie van de Columbus Trophy is in volle gang. Op donderdag 28 augustus selecteerde de vakjury een 20-tal succesvolle jonge ondernemers in de gastvrijheidsindustrie, die de komende maanden zullen meedingen naar de prijs. Aanmoedigingsprijs De Columbus Trophy is een ...

2 september 2014
Nationale Mosselweek is gestart

Deze week start de Nationale Mosselweek. De Zeeuwse mosselsector wil Nederland graag verleiden met de zilte lekkernij en start daarom met een promotiecampagne. Deze promotieweek wordt ingezet om de afzet van mosselen op een hoger niveau te brengen. Het grootste deel van de mosseloogst gaat naar Be ...

26 augustus 2014
't Vlasbloemeken werkt samen met Groupon

Groupon start deze week haar samenwerking met Michelinster-restaurant ’t Vlasbloemeken in Koewacht, Zeeuws-Vlaanderen. Dit is de 23e samenwerking voor Groupon met een Nederlands sterrenrestaurant. Sterrenrestaurants Tot op heden waren er al 22 samenwerkingen met Michelin restaurants met 1 st ...

20 augustus 2014
Butleropleiding in Antwerpen (met video!)

Kan uw personeel nog wat bijscholing gebruiken? Stuur ze dan naar de 'School for Butlers and Hospitality'. De school verhuist vanaf september naar het Kasteel Den Brandt in Antwerpen. De opleiding van vier weken start in Brussel en eindigt in het decor van dit prachtige 18de eeuwse kasteel. Dir ...

1 augustus 2014
Domino's pizza opent 150ste vestiging

Domino’s Pizza heeft op 30 juli zijn 150ste vestiging geopend in Alphen aan de Rijn en verwacht dit jaar nog minimaal tien winkels in ons land te vestigen. De komende jaren komen daar nog eens 25 tot 30 per jaar bij, zo verwacht André ten Wolde, directeur Domino’s Pizza Nederland. De Amerikaan ...

28 juli 2014
België verhoogt boetes overtreders rookverbod

Ongeveer 25% van de Belgische horeca negeert het rookverbod, dat in 2011 bij onze zuiderburen is ingevoerd. De Federale Dienst voor de Volksgezondheid (FDV) in België gaat de boetes daarom drastisch verhogen. Sluiten Daarnaast lopen ondernemers het risico dat hun zaak een half jaar moeten slu ...

15 juli 2014
1500 deelnemers Vegetarische Tafel

Aanstaande vrijdag 18 juli wordt de Langste Vegetarische Tafel langer dan hij ooit geweest is in Nederland. De Vegetariërsbond organiseert dan voor de vierde keer dit evenement, waarmee de organisatie haar eigen officieuze wereldrecord hoopt te verbeteren. Tenminste 1500 eters worden verwacht op ...

2 juli 2014
Meer bier bij het diner in België

In de afgelopen tien jaar steeg het aantal Belgen dat bier drinkt in een restaurant met de helft. In 2005 was 20 procent genegen om bier te bestellen bij het diner, nu is dat al 33 procent. De Bierbarometer van de Belgische brouwers schiet dus in het rood. De Bierbarometer werd opgesteld in samenw ...

26 juni 2014
Nieuwe kindermenukaart bij Van der Valk

Avontuurlijk, verantwoord en verrassend lekker. Dat zijn de nieuwe kindermenu’s bij Van der Valk. In samenwerking met Marjolein de Vlaam - auteur van het bekroonde boek ‘Wereldeters’ - is er een originele kindermenukaart ontwikkeld. Kinderen kunnen kiezen uit zes verschillende gerechten die ...

24 juni 2014
Uitslag Europese BBQ kampioenschappen

Het Dutch BBQ Team heeft het afgelopen weekend een zeer verdienstelijke prestatie geleverd tijdens de Europese barbecue kampioenschappen in Polen. Toch zijn de Scandinavische landen er met de meeste prijzen vandoor gegaan. Het Swedish BBQ Team is eerste geworden en een team uit Estland werd verras ...

11 juni 2014
In De Wulf beste restaurant Europa

Het restaurant In de Wulf (België) is het restaurant van chef-kok Kobe Desramaults, en is uitgeroepen tot het beste restaurant van Europa. Recensenten van Opinionated About Dining hebben dit besloten. Website Opinionated About Dining is een gespecialiseerde culinaire website. Meer dan 4300 re ...

10 juni 2014
100 miljoen voor Belgische horeca?

Terwijl de vooruitzichten in Nederland wat somberder waren, lijken onze zuiderburen positiever over het financiële gewin met betrekking tot het WK Voetbal in de horeca. Uit onderzoek van Foodservice Alliance, een onafhankelijk studiebureau dat het consumptiegedrag in de Belgische horeca en cateri ...

23 april 2014
Pasen levert 700 miljoen op

Het paasweekend van 2014 zorgde voor een zeer goede start van het toeristisch seizoen. Volgens NBTC Holland Marketing brachten dit jaar zo’n 900.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland door; veel meer dan de beoogde 750.000 die NBTC eerder voorspelde. Daarnaast genoten zo’n 350.00 ...

15 maart 2014
Eekhoorn weer op de kaart

In België is ophef ontstaan over het serveren van eekhoorn. Restaurant 't Konijntje in Kluisbergen moest de delicatesse schrappen van het menu na bedreigingen. Degene die de bedreigingen heeft geuit is opgespoord en chef Jos Habau durft het dier dan ook weer op de kaart te zetten. Geen dierenl ...

17 februari 2014
Ook België denkt aan openbaren resultaten horeca-inspecties

In België is men net als in Nederland voornemens om inspectierapporten over horecazaken openbaar te maken. Het federaal voedselagentschap FAVV is van plan om op zo kort mogelijke termijn alle inspectieverslagen van horecazaken online te zetten. Branchevereniging Horeca Vlaanderen weet het zo net ...

14 februari 2014
Geregistreerde kassa voorkomt fraude

Zeer binnenkort wordt de eerste geregistreerde kassa geïnstalleerd in Hotel Jan Brito te Brugge. Winner Hotel Software is het eerste Belgische bedrijf dat effectief de geregistreerde kassa installeert. De geregistreerde kassa moet de fraude in de horecasector tegengaan en biedt de deelnemer daare ...

12 februari 2014
Nederland kookt dag 1 Bocuse dOr

Nederland is het negende team dat aantreedt op de eerste wedstrijddag van de Bocuse d’Or Europe. Veel grote, favoriete landen staan eveneens op de lijst voor de eerste dag. De Bocuse d’Or Europe 2014 vindt plaats op 7 en 8 mei in Stockholm, Zweden. Jonnie Boer Het Nederlandse team bestaat u ...

13 januari 2014
Horeca moet inspelen op bewuste gast

Gasten in de horeca zijn steeds bewuster van wat ze eten en drinken. Als men buiten de deur eet, dan moet iedere euro die wordt uitgegeven het waard zijn. Horeca met chagrijnige bediening en slecht eten kan maar beter direct stoppen. Als het niet helemaal perfect is, dan komt de gast niet meer. ...

27 december 2013
Nederland toegelaten bij Bocuse d'Or

Nederland is officieel toegelaten tot de finale om de Bocuse d’Or Europe op 7 en 8 mei in Stockholm. De Nederlandse aanmelding is goedgekeurd door de organisatie. Op welke dag Jan Smink en zijn commis Lars Aukema koken is nog even afwachten. De deelnemers Het Nederlandse team gaat een stevige ...

14 december 2013
Dranken: hot or not in 2014

Het einde van het jaar nadert. De tijd van lijstjes en trends is aangebroken. De redactie zet voor u de top-10 van dranktrends op een rij. Geen zweverig gedoe, maar gewoon op basis van wat er vorig jaar veel is besteld in de horeca. Alcohol is een 'no no' Opvallend is dat sterke en dure alcoho ...

12 december 2013
Food: hot or not in 2014

Het einde van het jaar nadert. De tijd van lijstjes en trends is aangebroken. De redactie zet voor u de top-10 van food trends op een rij. Geen zweverig gedoe, maar gewoon op basis van wat er vorig jaar veel is besteld in de horeca. Gezond is de 'way to go' Gezond eten was al een hoofdtrend en ...

18 november 2013
Michelin: gestage evolutie in België

Twee nieuwe tweesterrenrestaurants in de Michelingids voor België en Luxemburg 2014 kenmerken de gestage evolutie van de Belgische gastronomie. Bon-Bon en Bartholomeus krijgen er een tweede ster bij. Verder zijn er 18 restaurants die hun eerste ster krijgen. Uitblinken Het Brusselse Bon-Bon ...

25 oktober 2013
Chefs koken Limburgs konijn

Wout van Buggenum van Café Sjiek in Maastricht en Danny Vanderhoven, sterrenchef uit Lanaken in België, geven ieder hun interpretatie van konijn koken op Limburgse wijze tijdens Château Maestricht. Het geheel zal door Robin Berben van Café Sjiek van deskundig commentaar worden voorzien. B ...

10 oktober 2013
BBB reserveert datum voor 2014

De 59e horecavakbeurs BBB en de 1e gastronomievakbeurs Folie Culinaire zijn in drie dagen tijd bezocht door 12.037 professionals uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De keuze voor het najaar in combinatie met het vernieuwde concept is goed aangeslagen, volgens de organisatie. De jubileu ...

4 oktober 2013
Van Hessen viert feest in België

Van Hessen NV in Boortmeerbeek (België) bestaat op 17 oktober precies 25 jaar. Dit heugelijke feit werd afgelopen weekeinde samen met alle personeelsleden gevierd in het landelijke Belgisch Limburg. Het weer zat ook mee; deze mooie, nazomerse dag zorgde voor een perfecte ambiance. Distribut ...

1 oktober 2013
Zorgeloze automatisering met SBIT

SBIT Hospitality Services automatiseert al bijna 15 jaar hotels en restaurants in Nederland, België en Luxemburg. Op persoonlijke en creatieve wijze verzorgt SBIT alle benodigde ICT-oplossingen en -diensten. Het portfolio bestaat onder andere uit: - (remote) Systeembeheer - Servicedesk - Wi ...

25 september 2013
Bierverteller te gast bij Utrechtse zaak

Bier verovert steeds meer terrein in de gastronomie. Om bier bij de maaltijd beter onder de aandacht te brengen, organiseert Tomas Schroën, alias De Bierverteller, bierproeverijen en heeft zich verdiept in bierspijs combinaties. In samenwerking met Restaurant de Vaartsche Rijn in Utrecht wordt e ...

10 september 2013
Makro organisator Drechtse borrel

In Eetcafé Florizz in Zwijndrecht vindt de derde editie van de Drechtse Horecaborrel plaats. Makro Dordrecht organiseert in nauwe samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, de gemeente Dordrecht en Eetcafé Florizz deze bijeenkomst op 22 september. De groothandel faciliteert met deze avond e ...

28 augustus 2013
Dutch BBQ Team pakt opnieuw prijzen

Tijdens het Belgisch Kampioenschap Barbecue in de Belgische kustplaats Oostende is het Dutch BBQ Team net naast het podium beland. Maar met een eerste plaats voor het dessert, een tweede plaats voor het kipgerecht, en een vierde plaats algemeen, is het eindresultaat uiteraard meer dan goed te noem ...

12 juli 2013
Blycolin neemt Womitex over

Blycolin Groep heeft branchegenoot Womitex overgenomen. Bij de acquisitie, die met terugwerkende kracht per 1 januari 2013 plaatsvindt, zijn Womitex' holdingorganisatie en alle dochterondernemingen in Nederland, Duitsland en België betrokken. Marc van Boekholt "Het spreekt voor zich dat we tr ...

12 juni 2013
Sommelier Bridges naar WOSA

Jasper van de Hoogen, chef sommelier van restaurant Bridges, is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens Wines Of South Africa Sommelier Cup 2013 (WOSA). Deze competitie, onder sommeliers uit twaalf verschillende landen, is op zoek naar de sommelier met de beste kennis van Zuid-Afri ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: