Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

21 juni 2018 | Thijs Jacobs

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober) en wordt gezien als hét internationale vakevenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment.

Eigen podium

Het Gault&Millau Theater geeft Limburgse chefs een eigen podium én een culinaire uitdaging: zij gaan ter plaatse gerechten maken met producten van exposanten op de beurs en deze combineren met mooie passende wijnen, zoals dat voorheen gedaan werd in het Wijn&Spijs Theater. Gault&Millau, zelf  wereldwijd actief in 17 landen, publiceert sinds 2008 jaarlijks een culinaire restaurantgids over Nederland. Limburg heeft altijd een prominente rol gespeeld in de Nederlandse gids.  

De chefs

Verschillende Limburgse chefs hebben hun deelname aan het Gault&Millau Theater al toegezegd. Servais Tielman van Cucina del Mondo uit Heerlen, Ralph Hermans van het Maastrichtse restaurant Rantree, Jeroen van Gansewinkel van Damianz uit Roermond en Robin van de Bunt van restaurant De Leuf uit Voerendaal staan als Limburgse toppers klaar om in oktober aan de slag te gaan. 

Godfried van der Lugt, managing partner Gault&Millau: “In de Gault&Millau restaurantgids van 2018 zijn maar liefst 18 restaurants uit Maastricht opgenomen en binnen een straal van 15 kilometer, nog eens ruim 20 restaurants. De culinaire standaard in de regio is hoog! We zien er dan ook naar uit om met het Gault&Millau Theater, Limburg als culinaire bestemming uit te lichten. 3 december aanstaande presenteren wij tijdens het Gault&Millau galadiner in Amsterdam onze selectie voor Maastricht en Limburg in een geheel vernieuwde gids 2019.”

Samenwerking

Erik Stroink, beursmanager Folie Culinaire: “Ik ben trots op de samenwerking met Gault&Millau Nederland. Gault&Millau is een grote naam in de gastronomie en is, net als wij, altijd op zoek naar goede restaurants, de beste chefs en de mooiste wijnen. Het is geweldig dat zij hun naam aan Folie Culinaire willen verbinden en daarmee de Limburgse chefs en onze streekproducten internationaal op de kaart kunnen zetten. De samenwerking verzekert ons bovendien van nog meer bezoekers uit het hogere segment, een belangrijke succesfactor voor Folie Culinaire.”

Over Gault&Millau

Gault&Millau Nederland is fan van de Nederlandse gastronomie en publiceert sinds 2008 jaarlijks een culinaire restaurantgids over Nederland. Onafhankelijke, professionele inspecteurs bezoeken de restaurants anoniem en quoteren die op een schaal van 1-20. Restaurants die 12 punten of hoger scoren, worden geselecteerd voor de gids. De kwaliteit op het bord is hierbij leidend.

Gault&Millau publiceerde de eerste gids in Frankrijk in 1969 als tegenreactie op de heersende culinaire consensus. Inmiddels is Gault&Millau wereldwijd actief in 17 landen (Australië, Roemenië, Zwitserland, Georgië, Oostenrijk, België, Canada, Kroatië, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Japan, Luxemburg, Marokko, Nederland, Rusland, Slovenië). Naast publicatie van (gepersonaliseerde) culinaire restaurantgidsen en specials, organiseert Gault&Millau ook culinaire events.

Over Folie Culinaire

Folie Culinaire is vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht en is in 5 jaar uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment.

Kijk voor meer informatie op www.bbbmaastricht.nl

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: