Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

21 juni 2018 | Thijs Jacobs

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober) en wordt gezien als hét internationale vakevenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment.

Eigen podium

Het Gault&Millau Theater geeft Limburgse chefs een eigen podium én een culinaire uitdaging: zij gaan ter plaatse gerechten maken met producten van exposanten op de beurs en deze combineren met mooie passende wijnen, zoals dat voorheen gedaan werd in het Wijn&Spijs Theater. Gault&Millau, zelf  wereldwijd actief in 17 landen, publiceert sinds 2008 jaarlijks een culinaire restaurantgids over Nederland. Limburg heeft altijd een prominente rol gespeeld in de Nederlandse gids.  

De chefs

Verschillende Limburgse chefs hebben hun deelname aan het Gault&Millau Theater al toegezegd. Servais Tielman van Cucina del Mondo uit Heerlen, Ralph Hermans van het Maastrichtse restaurant Rantree, Jeroen van Gansewinkel van Damianz uit Roermond en Robin van de Bunt van restaurant De Leuf uit Voerendaal staan als Limburgse toppers klaar om in oktober aan de slag te gaan. 

Godfried van der Lugt, managing partner Gault&Millau: “In de Gault&Millau restaurantgids van 2018 zijn maar liefst 18 restaurants uit Maastricht opgenomen en binnen een straal van 15 kilometer, nog eens ruim 20 restaurants. De culinaire standaard in de regio is hoog! We zien er dan ook naar uit om met het Gault&Millau Theater, Limburg als culinaire bestemming uit te lichten. 3 december aanstaande presenteren wij tijdens het Gault&Millau galadiner in Amsterdam onze selectie voor Maastricht en Limburg in een geheel vernieuwde gids 2019.”

Samenwerking

Erik Stroink, beursmanager Folie Culinaire: “Ik ben trots op de samenwerking met Gault&Millau Nederland. Gault&Millau is een grote naam in de gastronomie en is, net als wij, altijd op zoek naar goede restaurants, de beste chefs en de mooiste wijnen. Het is geweldig dat zij hun naam aan Folie Culinaire willen verbinden en daarmee de Limburgse chefs en onze streekproducten internationaal op de kaart kunnen zetten. De samenwerking verzekert ons bovendien van nog meer bezoekers uit het hogere segment, een belangrijke succesfactor voor Folie Culinaire.”

Over Gault&Millau

Gault&Millau Nederland is fan van de Nederlandse gastronomie en publiceert sinds 2008 jaarlijks een culinaire restaurantgids over Nederland. Onafhankelijke, professionele inspecteurs bezoeken de restaurants anoniem en quoteren die op een schaal van 1-20. Restaurants die 12 punten of hoger scoren, worden geselecteerd voor de gids. De kwaliteit op het bord is hierbij leidend.

Gault&Millau publiceerde de eerste gids in Frankrijk in 1969 als tegenreactie op de heersende culinaire consensus. Inmiddels is Gault&Millau wereldwijd actief in 17 landen (Australië, Roemenië, Zwitserland, Georgië, Oostenrijk, België, Canada, Kroatië, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Japan, Luxemburg, Marokko, Nederland, Rusland, Slovenië). Naast publicatie van (gepersonaliseerde) culinaire restaurantgidsen en specials, organiseert Gault&Millau ook culinaire events.

Over Folie Culinaire

Folie Culinaire is vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht en is in 5 jaar uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment.

Kijk voor meer informatie op www.bbbmaastricht.nl

 

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

Culinair Internationaal Michelin
Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

In deze video zie je topchef Claude Bosi van restaurant Bibendum in Londen aan het werk. Het leven van topchef Claude Bosi en Michelin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Fransman groeit hij op met deze bandenspecialist, kaartenmaker en gastronomiekenner. Maar als hij voor een carriè...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: