Speciaal bierfestival in Breda

19 juni 2017 | Thijs Jacobs

Van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli 2017 organiseren Café Zeezicht en Café SAMSAM in Breda het zesde WIT + WEIZEN WEEKEND (WWW). Dit jaar in samenwerking met bierwinkel beerrepublic.eu waardoor er nog meer bijzondere witbieren te proeven.

Op het zomer(ste) bierfestival van het zuiden kunnen dit jaar ruim honderd wit- en weizenbieren geproefd en gekeurd worden. De bieren komen uit de naast klassieke witbierlanden als Nederland, België en Duitsland ook onder andere uit de Verenigde Staten, Scandinavië, Engeland en Zuid Europa.

Nieuw dit jaar is de flinke uitbreiding van het aantal tappunten. Meer dan 30 taps komen er maar liefst vrij. Naast bier proeven is er muziek en kan de hongerige maag gestild worden met gerechten die bij uitstek passen bij witbier: mosselen en saté. Diverse barren in het café en op het terras geven de diversiteit binnen de witbiercultuur weer.

Populair

Bier en met name speciaalbier wint steeds meer aan populariteit. De zomer kan niet zonder wit- en weizenbieren. Met name deze bieren zijn uitermate verfrissend en dorstlessend. Café Zeezicht draagt haar steentje bij aan het uitdragen van de biercultuur door jaarrond een uiterst groot scala aan speciaalbieren van het unieke tapsysteem en fles te serveren met een focus op bijzonder en internationaal. SAMSAM is een modern ? echt ? Nederlands café met voornamelijk Nederlandse speciaalbieren in het assortiment. Beer Republic is de webwinkel voor de echte speciaalbierliefhebber en is DE toegangspoort naar Amerikaans- en Canadees speciaalbier.

Gratis

Toegang tot het festival is gratis. Met muntjes kan er geproefd worden. Het terras en restaurant van Zeezicht en SAMSAM zijn gewoon geopend tijdens het WWW.
Het WWW begint vrijdag 28 juli om 16.00 uur. Zaterdag en zondag om 13.00 uur.

Locaties:

Café Zeezicht ? Ridderstraat 1/Grote Markt ? Breda
Café SAMSAM ? Grote Markt 2 - Breda

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: