Speciaal bierfestival in Breda

19 juni 2017 | Thijs Jacobs

Van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli 2017 organiseren Café Zeezicht en Café SAMSAM in Breda het zesde WIT + WEIZEN WEEKEND (WWW). Dit jaar in samenwerking met bierwinkel beerrepublic.eu waardoor er nog meer bijzondere witbieren te proeven.

Op het zomer(ste) bierfestival van het zuiden kunnen dit jaar ruim honderd wit- en weizenbieren geproefd en gekeurd worden. De bieren komen uit de naast klassieke witbierlanden als Nederland, België en Duitsland ook onder andere uit de Verenigde Staten, Scandinavië, Engeland en Zuid Europa.

Nieuw dit jaar is de flinke uitbreiding van het aantal tappunten. Meer dan 30 taps komen er maar liefst vrij. Naast bier proeven is er muziek en kan de hongerige maag gestild worden met gerechten die bij uitstek passen bij witbier: mosselen en saté. Diverse barren in het café en op het terras geven de diversiteit binnen de witbiercultuur weer.

Populair

Bier en met name speciaalbier wint steeds meer aan populariteit. De zomer kan niet zonder wit- en weizenbieren. Met name deze bieren zijn uitermate verfrissend en dorstlessend. Café Zeezicht draagt haar steentje bij aan het uitdragen van de biercultuur door jaarrond een uiterst groot scala aan speciaalbieren van het unieke tapsysteem en fles te serveren met een focus op bijzonder en internationaal. SAMSAM is een modern ? echt ? Nederlands café met voornamelijk Nederlandse speciaalbieren in het assortiment. Beer Republic is de webwinkel voor de echte speciaalbierliefhebber en is DE toegangspoort naar Amerikaans- en Canadees speciaalbier.

Gratis

Toegang tot het festival is gratis. Met muntjes kan er geproefd worden. Het terras en restaurant van Zeezicht en SAMSAM zijn gewoon geopend tijdens het WWW.
Het WWW begint vrijdag 28 juli om 16.00 uur. Zaterdag en zondag om 13.00 uur.

Locaties:

Café Zeezicht ? Ridderstraat 1/Grote Markt ? Breda
Café SAMSAM ? Grote Markt 2 - Breda

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: