Bocuse d'Or Europe: 20 chefs doen mee

15 december 2015 |
Bocuse d'Or Europe: 20 chefs doen mee

Maar liefst 20 chefs doen mee aan de Europese finale van de Bocuse d'Or. Deze wedstrijd wordt op 10 en 11 mei gehouden in het
Hongaarse Boedapest. De 11 beste chefs gaan door naar de grote wereldfinale in Lyon die in januari 2017 gehouden wordt.

Deelnemers
De volgende deelnemende chefs zijn al bekend:

Belgie:
Peter Aesaert

Bulgarije:
Antonio Ivanov

Kroatië:
Tomislav Karamarko

Denemarken:
Morten Falk

Spanje:
Juan Manuel Salgado

Estland:
Dmitri Rooz

Finland:
Eero Vottonen

Frankrijk:
Laurent Lemal

IJsland:
Viktor Andrésson

Noorwegen:
Christopher William Davidsen

Nederland:
Jan Smink

Verenigd Koninkrijk:
Anthony Wright

Rusland:
Arthur Ovchinnikov

Zweden:
Alexander Sjögren

Turkije:
Mutlu Sevket Yilmaz

De chefs die Oostenrijk, Duitsland, Hongarije, Italië en Zwitserland gaan vertegenwoordigen zijn nog niet bekend.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: