Column: Braaf zijn voor de boa

18 juni 2020 | Sico de Moel

We komen dus niet uit één huishouden...
Ik twijfelde nog even, maar mijn vier gasten waren al aan twee losse tafels gaan zitten. Anderhalve meter uit elkaar, netjes volgens de regels.

Ze waren met z'n vieren op vakantie in eigen land. Eigenlijk sloeg het natuurlijk nergens op. Ze deden dit uit respect naar mij. Zodat ik geen torenhoge boete zou krijgen van een binnenstormende boa.

Het is nu week drie na de lockdown en de helft van mijn gasten is er wel klaar mee. Zoals mijn overburen, drie generaties medici, die met z´n zevenen bij me komen eten. "Als we nu een beetje achterin gaan zitten, kan het toch wel?"

Zelf zie ik het probleem niet, maar ik wil ook het risico niet lopen op zo'n idiote boa-boete. Het worden dus 3 tafels, anderhalve meter uit elkaar. Alleen omdat het moet.

Persoonlijk vind ik het heel naar om in mijn vrijheid te worden aangetast door deze boete-terreur van de overheid. Als ik bijvoorbeeld in een lege treincoupé zit met zo'n mondkapje. Of als ik me moet legitimeren als ik ergens een broodje wil eten.

Maar bij een grote groep mensen zit de angst diep. Die komen voorlopig zeker niet naar de horeca. Al zouden er helemaal besmettingen meer zijn, dan nog moeten we blijven oppassen. Al zou er een vaccin zijn, ook dan kan er altijd weer een nieuw virus komen.

Volgens allerlei enquetes is die groep zelfs enorm groot, misschien wel bijna de helft van de bevolking. En misschien hebben ze ook wel gelijk, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat de horeca zich nooit kan herstellen zolang deze angstige groep zo groot blijft.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: