Column restaurateur Sico de Moel: op de knieën

25 april 2019 | Sico de Moel

Mijn gasten waren wat onrustig, de hele avond al, een beetje klef ook. Het was een jong stel, superverliefd. De man was wat zenuwachtig, stelde mij af en toe een ongemakkelijke vraag en moest iets te vaak naar buiten.

Ze hadden een tafeltje midden in het restaurant. Een aanzoek zou hoe dan ook kunnen rekenen op voldoende publiek. Hij had me niet ingelicht, we hoefden ook geen ring in een dessert te stoppen. Meestal wordt ik vooraf op de hoogte gebracht van het aanzoek en ben onderdeel van het complot. Maar deze keer dus niet.

Misschien verbeeldde ik het me ook maar en speelde er iets heel anders.

Ik bracht het dessert en er was nog niets gebeurd. Ik had de champagne al klaar staan. Nog steeds niets, blijkbaar had ik me vergist. De man rekende af en bedankte me voor een fantastische avond.

De avond was klaar en we dronken nog een glas wijn met de koks.Tot de deur openging. Mijn gast kwam nog even terug. Of ik straks twee glazen champagne wilde brengen naar buiten, op de brug. En of mijn kok een filmpje wilde maken.

Het ging toch gebeuren. De brug op de Bloemgracht, was voor hem de meest romantische plek van Amsterdam. Ons restaurant paste perfect in zijn script. De brug vulde zich ondertussen met filmende passanten. Na het ja-woord schonk ik twee glazen champagne in en ging weer naar binnen.

De dame kwam even later opgewonden naar ons toe gilde zachtjes uit: "Ik ben gevraagd!!!". Ze had niet in de gaten gehad dat ik erbij was geweest.

We dronken een glaasje champagne met ze mee, de fles kregen ze van mij. Dolgelukkig reserveerden ze vast een tafel voor over een jaar.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: