Column restaurateur Sico de Moel: op de knieën

25 april 2019 | Sico de Moel

Mijn gasten waren wat onrustig, de hele avond al, een beetje klef ook. Het was een jong stel, superverliefd. De man was wat zenuwachtig, stelde mij af en toe een ongemakkelijke vraag en moest iets te vaak naar buiten.

Ze hadden een tafeltje midden in het restaurant. Een aanzoek zou hoe dan ook kunnen rekenen op voldoende publiek. Hij had me niet ingelicht, we hoefden ook geen ring in een dessert te stoppen. Meestal wordt ik vooraf op de hoogte gebracht van het aanzoek en ben onderdeel van het complot. Maar deze keer dus niet.

Misschien verbeeldde ik het me ook maar en speelde er iets heel anders.

Ik bracht het dessert en er was nog niets gebeurd. Ik had de champagne al klaar staan. Nog steeds niets, blijkbaar had ik me vergist. De man rekende af en bedankte me voor een fantastische avond.

De avond was klaar en we dronken nog een glas wijn met de koks.Tot de deur openging. Mijn gast kwam nog even terug. Of ik straks twee glazen champagne wilde brengen naar buiten, op de brug. En of mijn kok een filmpje wilde maken.

Het ging toch gebeuren. De brug op de Bloemgracht, was voor hem de meest romantische plek van Amsterdam. Ons restaurant paste perfect in zijn script. De brug vulde zich ondertussen met filmende passanten. Na het ja-woord schonk ik twee glazen champagne in en ging weer naar binnen.

De dame kwam even later opgewonden naar ons toe gilde zachtjes uit: "Ik ben gevraagd!!!". Ze had niet in de gaten gehad dat ik erbij was geweest.

We dronken een glaasje champagne met ze mee, de fles kregen ze van mij. Dolgelukkig reserveerden ze vast een tafel voor over een jaar.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: