Column restaurateur Sico de Moel: op de knieën

25 april 2019 | Sico de Moel

Mijn gasten waren wat onrustig, de hele avond al, een beetje klef ook. Het was een jong stel, superverliefd. De man was wat zenuwachtig, stelde mij af en toe een ongemakkelijke vraag en moest iets te vaak naar buiten.

Ze hadden een tafeltje midden in het restaurant. Een aanzoek zou hoe dan ook kunnen rekenen op voldoende publiek. Hij had me niet ingelicht, we hoefden ook geen ring in een dessert te stoppen. Meestal wordt ik vooraf op de hoogte gebracht van het aanzoek en ben onderdeel van het complot. Maar deze keer dus niet.

Misschien verbeeldde ik het me ook maar en speelde er iets heel anders.

Ik bracht het dessert en er was nog niets gebeurd. Ik had de champagne al klaar staan. Nog steeds niets, blijkbaar had ik me vergist. De man rekende af en bedankte me voor een fantastische avond.

De avond was klaar en we dronken nog een glas wijn met de koks.Tot de deur openging. Mijn gast kwam nog even terug. Of ik straks twee glazen champagne wilde brengen naar buiten, op de brug. En of mijn kok een filmpje wilde maken.

Het ging toch gebeuren. De brug op de Bloemgracht, was voor hem de meest romantische plek van Amsterdam. Ons restaurant paste perfect in zijn script. De brug vulde zich ondertussen met filmende passanten. Na het ja-woord schonk ik twee glazen champagne in en ging weer naar binnen.

De dame kwam even later opgewonden naar ons toe gilde zachtjes uit: "Ik ben gevraagd!!!". Ze had niet in de gaten gehad dat ik erbij was geweest.

We dronken een glaasje champagne met ze mee, de fles kregen ze van mij. Dolgelukkig reserveerden ze vast een tafel voor over een jaar.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: