U heeft gezocht op : whisky

25 februari 2020 Drinks
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or ...

10 januari 2020 Opening Rotterdam
The Iron Lady brengt Flat Iron Steak naar Rotterdam

Eind februari opent restaurant The Iron Lady in de Pannekoekstraat in Rotterdam. Alles draait hier om de Flat Iron Steak: in Nederland onbekend, maar in de UK en de VS gezien als het lekkerste stuk rund dat er is. De bedenkers van The Iron Lady hebben één missie: de beste steak van Rot ...

2 januari 2020 Interview Longread
Perron 22 Enschede: ''Horeca is hard werken, je moet er liefde voor hebben''

Van lunchen tot dineren en van vergaderen tot bruiloften. Perron 22 biedt voor iedereen een plek. Nelleke Staal, horecaondernemer en bedrijfsleider van het restaurant, heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en werkt nu dus op vrijwillige basis, het hoeft niet meer: ‘’Ik kan niet t ...

20 september 2019 Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve ...

1 augustus 2019 Drinks
Interview: Een ode aan de jenevercultuur

Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk archief in Weesp. Molenaar Christian Pfeiffer stookt ‘zijn’ Anker Weesp. “Een product moet een verhaal vertellen. Deze jenever voer ov ...

26 juli 2019 Events
Populair whisky- en spiritsfestival nu ook gericht op zakelijke markt

Het populaire whisky- en spiritsfestival, The Spirit of Maastricht, gaat een nauwe samenwerking aan met horecavakbeurs BBB Maastricht welke jaarlijks in oktober in MECC Maastricht plaatsvindt. De samenwerking, een joint venture, heeft inmiddels geleid tot een eerste resultaat. Naast consumenten r ...

4 april 2019 Personeel Interview Longread
Upselling in de horeca, zo pak je het aan

Baker & Moore won de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Hoofdsponsor Fuze Tea stelde een geweldige prijs beschikbaar: een personeelstraining voor het hele team. Natuurlijk delen we graag de kennis die wij hier hebben opgedaan, want het bleek een enorm leerzame ervaring! ...

11 december 2018 trends
Premiumisatie, toegankelijkheid en bewust consumeren: dé trends van 2019

Diageo, wereldleider op het vlak van gedistilleerde dranken met een buitengewone portfolio waaronder de whisky's van Johnnie Walker, ziet voor 2019 drie grote trends. De eerste, premiumization, waarbij de consument voor het nuttigen van betaalbare luxe kiest. Deze trend werd al enkele jaren gele ...

30 augustus 2018
Jenevermuseum enige Nederlandse locatie voor distillateursopleiding

Als enige locatie in Nederland zet het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam vanaf zaterdag 6 oktober de deuren open voor de opleiding tot distillateur. Na het grote succes van vorig jaar, waarbij alle plaatsen waren vergeven, wordt ook dit jaar de uitgebreide cursus in het museum gegeven. De &lsqu ...

16 juli 2018 Columns Column David Bakker
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m ...

15 mei 2018 Drinks Events
1e editie Wine & Whisky festival BARN47

Op zaterdag 19 mei vindt de eerste editie van BARN47’s Wine&Whisky Festival plaats. Tussen 15.00 en 21.00 uur kunnen gasten een route bewandelen langs verschillende wijn – en whiskystands. BARN47 heeft speciaal voor deze dag het ‘W&W paspoort’ geïntroduceerd, waa ...

17 april 2018 Drinks
Hoe ziet de toekomst van Whisky er uit?

De whisky-industrie bereidt zich voor op het World Whiskey Forum 2018. Het thema voor het 2018-forum is Whisky 2020 met sprekers uit alle sectoren, rekening houdend met de vorm van toekomstige whiskyproductie en -consumptie. Het forum zal worden gepresenteerd door Dave Broom. Sprekers zijn Ian ...

4 april 2018 Drinks
Bacardi introduceert Añejo Cuatro

Bacardi rum, ‘s werelds meest geprezen rum, introduceert vandaag Bacardi Añejo Cuatro (“vier” in het Spaans, een eerbetoon aan de Cubaanse roots van het merk). De nieuwe premium rum is minimaal 4 jaar ongestoord gerijpt in een vat onder de Caribische zon en bevat smaken van ...

3 april 2018
Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker

Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Novioresearch in opdracht van Hertog Jan. Jonge bierdrinker experimenteert De hopbittere IPA (11%) kan zich na ...

22 januari 2018 Bier Achtergronden
Tekort aan bourbonvaten zorgt voor problemen vatgerijpte whiskeybieren

Door de wereldwijde grote populariteit van Bourbon whiskey is de productie van vaten niet meer te volgen. De prijs per vat is daardoor de laatste jaren meer dan verdubbel naar ruim $200,-. Vanwege de hoge vatprijs en populariteit van bourbon kiezen destilleerders ervoor om Bourbon steeds langer te l ...

19 december 2017 Drinks
Stoomtrein verspreidt whisky-aroma's in Hudsons Bay

Whisky brand Dewars’ heeft vorige week een shop in shop geopend in Hudsons Bay in Rotterdam. In de pop-up verspreidt een echte stoomtrein de aroma’s van Dewar’s whisky, en kunnen klanten een fles laten personaliseren voor een perfect kerstcadeau. Het Schotse whiskymerk zal gedurend ...

18 oktober 2017 Rotterdam
Panenka breidt met nieuwe chef-kok de kaart uit

Horecaondernemers én sportfanaten Wim de Klerk en Sven Beijk misten in de Maasstad een bar-restaurant waar sport werd uitgezonden én goed gegeten kon worden. Met liefde voor eten, drinken én een passie voor sport ontstond Panenka. De bar is in een jaar tijd uitgegroeid tot een p ...

4 juli 2017 Drinks Cocktails trends
Dit zijn de 10 populairste cocktails wereldwijd

Drinks International vroeg aan een panel van 100 bars verspreid over de hele wereld wat de tien meest bestelde cocktails waren gedurende het afgelopen jaar. Gin en whisky blijken de meest populaire sterke dranken. Niet verrassend. Check hieronder de top 10! TOP 10 COCKTAILS 10. Mojito 9. Mo ...

22 juni 2017 Cocktails Achtergronden
Hoteleigenaar woest vanwege diefstal van een menselijke teen

Uit de hotelbar van Downtown Hotel in Yukon, Canada, is een belangrijk ingrediënt ontvreemd. In de Sourtoe cocktail wordt immers een gemummificeerde en in zout gepreserveerde menselijke teen gebruikt als smaakmaker. Diezelfde teen is door een onverlaat meegenomen. Het hotel is nu via social med ...

19 mei 2016
Kevin Kroon is Bartender of the Year

Na een spectaculaire finale gisteravond in het W Hotel in Amsterdam, is Kevin Kroon verkozen tot Diageo World Class Dutch Bartender of the Year 2016. Naast deze felbegeerde titel, die gepaard gaat met media-aandacht en begeleiding in zijn bartending carrière vanuit Diageo, mag Kevin zich nu ook v ...

16 februari 2016
Voor jou: 9 feitjes over whisky

Whisky. Klassiek, maar ook populair in cocktails en in natuurlijk de Irish coffee. Als horecaprofessional kun je nooit genoeg kennis hebben. Daarom presenteren we je graag 9 feitjes over deze drank. 1. Technisch gezien kan whisky niet bederven Zolang je fles ongeopend is en op een donkere ple ...

1 januari 2016 Koffie & thee
Toddy van hete thee

Ingrediënten (2 personen) 2 citroenen, plus extra sap naar smaak 6 kruidnagels 2 zakjes kamillethee 4 dl water dat net van de kook af is 2 kaneelstokjes snufje nootmuskaat 1-3 eetlepels heldere honing 90 ml whisky Bereiding Snijd een halve citroen in schijven en steek de kruidn ...

19 november 2015
Pop-up cocktail bar opent in Rotterdam

Nieuw in Rotterdam: Bar Vicini. Gasten kunnen er terecht voor een mooie cocktail of een echt goede whiskey. In de ruimte waar voorheen de Mercato zat, is Bar Vicini verrezen, een pop-up cocktailbar met een interieur dat in de jaren vijftig niet had misstaan, gecombineerd met een vleugje oud-Hollywo ...

19 november 2015
Hertog Jan lanceert ageing bier

Na de hoptrend is een nieuwe biertrend vanuit de Verenigde Staten overgewaaid: het agen, oftewel rijpen van bier op vaten. Hertog Jan zag deze ontwikkeling al jaren geleden aankomen en lanceert nu het bier HJA15/2, waarvan maar 1 ketel is gebrouwen en dat inmiddels ruim een jaar heeft gerijpt. HJA ...

31 maart 2015

Jaro, Carina en Jeroen willen via crowdfunding een nieuw café in Amsterdam, Checkpoint Charlie, realiseren. Het café komt aan het begin van de Amsterdamse Staatsliedenbuurt en de ondernemers willen het café graag voor Koningsdag openen. Foto: De ondernemers achter café Checkpoint Charlie, v. ...

23 maart 2015
Beste single malt whisky komt uit Taiwan

Afgelopen week werden de Worls Whiskies Awards, een verkiezing georganiseerd door Whisky Magazine, uitgereikt. Aziatische whisky's worden steeds populairder en beter. Sterker nog: de prijs voor beste single malt ging naar een Taiwanese producent. Om wat inspiratie op te doen volgt hier de lijst me ...

4 augustus 2014
Nederlander in top 16 beste bartenders ter wereld

Na een jaar van kwalificaties op regionaal en nationaal niveau, kwamen afgelopen week de vijftig beste bartenders van de wereld samen, waaronder Nederlandse bartender Leroy Soumokil. De opdrachten werden op de meest luxe en verrassende locaties in Schotland en Engeland uitgevoerd. Ongeëvenaar ...

4 augustus 2014
Wijnbar voor terminale patiënten in Frans ziekenhuis

Een Frans universitair ziekenhuis bouwt aan een wijnbar in het ziekenhuis, zodat terminaal zieke patiënten nog kunnen genieten van hun laatste dagen. Dat schrijft de Belgische krant De Morgen. Wijnproeverijen Patiënten kunnen in het ziekenhuis deelnemen aan wijnproeverijen die 'medisch gesup ...

30 juli 2014
Nieuwe whisky op de markt

Bowmore ‘the first Islay Single Malt since 1779’, introduceert Bowmore Small Batch, de eerste permanente toevoeging aan het Bowmore assortiment sinds 2006. Small Batch is gerijpt op uitsluitend ‘first & second fill’ bourbon vaten en wordt gebotteld op 40% alc. De Bowmore Small Batch verschi ...

9 juli 2014
Nieuwe cocktailbar Rotterdam open

Rum uit de Amazone, whisky’s uit Japan, platinum tequila, een uitgebreide gin-collectie en nog veel meer bijzondere flessen drank sieren de hoge barwand van de nieuwe Rotterdamse boutique cocktailbar Admiraliteit Bar & Kitchen. Rotterdams begrip in nieuw jasje Er heeft sinds 1854 altijd een ...

11 juni 2014
Leroy Soumokil Bartender of the Year

Na een bloedstollende wedstrijd, die gisteravond in ABE Club & Lounge plaatsvond, is Leroy Soumokil tot Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year verkozen. Naast het winnen van deze titel mag Leroy Soumokil eind juli door naar Schotland en Engeland waar de DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Finals pla ...

25 maart 2014
Crisis voorbij voor strandhoreca

Met het vroege aanbreken van de lente kennen de strandpaviljoens dit jaar een seizoenstart om van te dromen. Of dit een voorbode is voor een goed jaar is nog afwachten, maar over 2013 kunnen we stellen dat het een goed jaar is geweest voor de strandhoreca. Het aantal bezoeken en de besteding nam t ...

14 maart 2014
Brouwerij Us Heit houdt whiskydiner

De Friese bierbrouwerij met restaurant, Us Heit brouwerij organiseert in samenwerking met Whisky girl Femke Sijtsma een whiskydiner met proeverij. Dat staat te gebeuren op 28 maart. Tijdens deze avond in Bolsward serveert Johan Hoekstra, chef-kok van Restaurant & Proeflokaal Bij-Usheit, een viergan ...

24 februari 2014
Bar Brouw breidt uit in Amsterdam

Hoewel de eerste vestiging nog maar een aantal maanden open is, zijn er al plannen voor een tweede Bar Brouw in de hoofdstad. Het smoked meat bar-restaurant opent in april de deuren van een tweede vestiging. Eigenaren zijn Tim van Dijk (tevens oprichter) Sjoerd Brinkman (chef-kok). Bier en vlee ...

16 september 2013
Jack Daniel's doet er honing bij

Na het succes in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië wordt Jack Daniel’s Tennessee Honey, ruim twee jaar later dan gepland, nu ook in Nederland geïntroduceerd. Het is voor het eerst sinds tien jaar dat het whiskeymerk een nieuw product introduceert in Nederland. De nieuwe Jack Daniel’s ...

28 mei 2013
Bierbrouwerij breidt uit met restaurant

Bierbrouwerij Us Heit in het Friese Bolsward heeft de laatste weken hard gewerkt om een restaurant te openen. Eigenaar Aart van der Lindeis de samenwerking met Johan en Niels Hoekstra, eigenaren van restaurant Sluiszicht in Workum, aangegaan om het nieuwe restaurant ‘Bij Usheit’ te starten. ...

1 maart 2013
Masterclass Whisky, Nosing & Tasting

Gilden Academie organiseert nieuwe workshops. De eerste workshop die op de planning staat is de masterclass Whisky, Nosing & Tasting. Op 25 maart vindt dit evenement plaats. Wim Wamelink Wiskykenner Wim Wamelink organiseert de workshop. Doelgroep van deze kennissessie zijn gastheren en gastvrou ...

10 mei 2011
JRE Jamsessie in teken van 'whisky & beef'

Maandag 9 mei vond de derde Jamsessie van de Jeunes Restaurateurs d'Europe - Nederland (JRE) plaats. De sessie stond in het teken van “Scotch beef & Whisky”. Voor deze gelegenheid waren een groot aantal JRE-chefs naar de kookstudio van Peter Gast van 't Schulten Hues in Zutphen getogen om de uit ...

29 september 2010
Whisky straks ook aan de benzinepomp?

In Schotland heeft men geprobeerd om een auto op whisky te laten rijden. Wetenschappers van de Edinburgh Napier University hebben een biobrandstof ontwikkeld uit de afvalproducten van whisky. De brandstof heeft de potentie om auto’s en vliegtuigen aan de praat te brengen. Het onderzoeksteam heeft ...

17 februari 2009
Restaurantbegrippen

Terminologie in de restaurantsector is voor de een heel gewoon en voor de ander een lastige zaak. De RestaurantKrant legt een lijstje aan met uitleg van het een en ander. A point: Precies gaar A la carte: De gasten kiezen zelf hun menu aan de hand van de spijskaart A la minute: Direct ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: