Hoe ziet de toekomst van Whisky er uit?

17 april 2018 | David Bakker

De whisky-industrie bereidt zich voor op het World Whiskey Forum 2018. Het thema voor het 2018-forum is Whisky 2020 met sprekers uit alle sectoren, rekening houdend met de vorm van toekomstige whiskyproductie en -consumptie. Het forum zal worden gepresenteerd door Dave Broom.  

Sprekers zijn Ian Chang, Master Blender bij Kavalan Distillery, die zal bespreken hoe hij omgaat met het uitdagende klimaat in Yilan Kavalan. Het dwong hem de innovatie te omarmen en hij veranderde de distilleerderij naar toekomstbestendig bedrijf.

Het forum bevat ook een paneldiscussie onder leiding van Becky Paskin en Georgie Bell, oprichters van de onlangs gelanceerde #OurWhisky-beweging, over het veranderende gezicht van whiskyconsumptie en het belang voor de toekomst van de industrie, van nauwkeurige weergave van de diversiteit van whisky drinkers en producenten.

Ingvar Ronde, een van de organisatoren van het Forum en auteur van het Malt Whiskey Yearbook zei: "Het World Whiskey Forum gaat over het delen van ervaringen en het uitwisselen van ideeën. Ik verwacht dezelfde open en nieuwsgierige sfeer die kenmerkend was voor de eerste ontmoeting bij BOX vorig jaar. Ik ben vooral blij met deze geweldige mix van sprekers, die kleine ondernemende bedrijven vertegenwoordigt, zoals Kyrö uit Finland en internationale reuzen zoals Hiram Walker en Kirin Brewery. Ik geloof echt dat bijeenkomsten als deze essentieel zijn voor het vormgeven van de toekomst van whisky en het is echt fascinerend om er deel van uit te maken wanneer het gebeurt."

Het Forum, nu in zijn tweede jaar, wordt gehost door de Cotswolds-distilleerderij. De distilleerderij werd onlangs uitgeroepen tot Craft Producer of the Year (Worldwide) in de Icons of Whiskey Awards van Whisky Magazine. Head Distiller, Nickolas Franchino, zal spreken over hoe kleine producenten een plaats kunnen veroveren. Plaatsen op het forum zijn alleen toegankelijk voor leden van de industrie en zijn uiterst beperkt - voor meer informatie over het beveiligen van een plaatsbezoek www.worldwhiskyforum.org.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: