Hoe ziet de toekomst van Whisky er uit?

17 april 2018 | David Bakker

De whisky-industrie bereidt zich voor op het World Whiskey Forum 2018. Het thema voor het 2018-forum is Whisky 2020 met sprekers uit alle sectoren, rekening houdend met de vorm van toekomstige whiskyproductie en -consumptie. Het forum zal worden gepresenteerd door Dave Broom.  

Sprekers zijn Ian Chang, Master Blender bij Kavalan Distillery, die zal bespreken hoe hij omgaat met het uitdagende klimaat in Yilan Kavalan. Het dwong hem de innovatie te omarmen en hij veranderde de distilleerderij naar toekomstbestendig bedrijf.

Het forum bevat ook een paneldiscussie onder leiding van Becky Paskin en Georgie Bell, oprichters van de onlangs gelanceerde #OurWhisky-beweging, over het veranderende gezicht van whiskyconsumptie en het belang voor de toekomst van de industrie, van nauwkeurige weergave van de diversiteit van whisky drinkers en producenten.

Ingvar Ronde, een van de organisatoren van het Forum en auteur van het Malt Whiskey Yearbook zei: "Het World Whiskey Forum gaat over het delen van ervaringen en het uitwisselen van ideeën. Ik verwacht dezelfde open en nieuwsgierige sfeer die kenmerkend was voor de eerste ontmoeting bij BOX vorig jaar. Ik ben vooral blij met deze geweldige mix van sprekers, die kleine ondernemende bedrijven vertegenwoordigt, zoals Kyrö uit Finland en internationale reuzen zoals Hiram Walker en Kirin Brewery. Ik geloof echt dat bijeenkomsten als deze essentieel zijn voor het vormgeven van de toekomst van whisky en het is echt fascinerend om er deel van uit te maken wanneer het gebeurt."

Het Forum, nu in zijn tweede jaar, wordt gehost door de Cotswolds-distilleerderij. De distilleerderij werd onlangs uitgeroepen tot Craft Producer of the Year (Worldwide) in de Icons of Whiskey Awards van Whisky Magazine. Head Distiller, Nickolas Franchino, zal spreken over hoe kleine producenten een plaats kunnen veroveren. Plaatsen op het forum zijn alleen toegankelijk voor leden van de industrie en zijn uiterst beperkt - voor meer informatie over het beveiligen van een plaatsbezoek www.worldwhiskyforum.org.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Fastservice
Hartig.nl opent locatie in Amsterdam

‘Broodgewoon Lekker’, dit is de slogan van Hartig.nl uit Amersfoort. Het bakery-café uit Amersfoort - bekend om haar ambachtelijke - producten heeft niet stil gezeten. In de afgelopen corona periode heeft Hartig.nl de tijd optimaal benut om haar bereik te vergroten. In 2020 he ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Achtergronden Corona
HorecaVrij pleit voor nationale vrije dag op heropeningsdag horeca

Heel horecaminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden. Nog meer hunkert men naar de sociale conne ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: