U heeft gezocht op : vlees

26 maart 2021 Toerisme Gastronomie
Waddengastronomie moet culinaire toerist naar waddengebied halen

Het Waddenfonds heeft vandaag groen licht gegeven voor het programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Een samenwerking tussen NHL Stenden, Visit Wadden, Stichting Waddengroep en een netwerk van zo’n 300 groene ondernemers om de komende vijf jaar de Waddengastron ...

19 maart 2021 Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Mark Tamsma, horeca-adviseur en horeca-accountant

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

16 maart 2021 Achtergronden Gastronomie
Sterrenrestaurant Beluga Loves You klaar voor 2021 met nieuw interieur

Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft recent de laatste hand gelegd aan een nieuw interieur. Het sterrenrestaurant van chef Servais Tielman en gastvrouw Stephanie Tielman is verdeeld over drie ruimten met elk een eigen sfeer en thema. Daarbinnen verplaatst de gast zich van aperitief tot en ...

12 maart 2021 Branded Content
Word een grande chef met de allerbeste sous vide technieken van Souvy!

Heb jij al eens gehoord van sous vide koken? Niet? Als je een kookliefhebber bent en graag tijd doorbrengt in de keuken, zou je je er zeker eens in moeten verdiepen! Bij het sous vide koken maak je gebruik van een techniek waarbij je vacuüm verpakt voedsel op een relatief lage temperatuur gaart ...

11 maart 2021
Horeca naar de stembus deel 8: de PvdD

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

8 maart 2021 Interview Longread
Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ondernemen in een turbulente tijd. Ten tijde van corona verantwoordelijkheid dragen voor een bedrijf in een branche die het zwaar heeft; dat brengt vele ...

5 maart 2021 Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

4 maart 2021
Horeca naar de stembus deel vijf; D66

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

25 februari 2021 Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

11 februari 2021 Food Fastservice
Franse taco-keten betreedt de Nederlandse markt

De Franse keten O’Tacos groeit exponentieel. Het bedrijf is in 5 jaar tijd gegroeid van 10 naar 300 locaties, voornamelijk in Frankrijk en België. O’Tacos is gestoeld op de Franse taco variant, die zeker niet verward mag worden met de Mexicaanse taco, en richt zich op een multi-cult ...

30 december 2020 Interview KHN Longread
Het bewogen jaar van Dirk Beljaarts

De coronacrisis overviel iedereen, ook Dirk Beljaarts. De algemeen directeur van KHN spreekt in een openhartig vraaggesprek over het meest bewogen jaar uit zijn carrière, de lobby in Den Haag, de toekomst van KHN en de strijd van horecaondernemers. “Het water staat menig ondernemer tot ...

24 december 2020 Food Corona
Vanwege corona zijn dit de 10 foodtrends voor 2021

Vanwege corona zitten de meeste mensen ook in 2021 meer thuis dan ooit. Dit zorgt ervoor dat de verwachte food trends voor 2021 een hoog corona-proof karakter hebben. We wrijven over onze glazen bol en zetten een aantal food trends voor het nieuwe jaar op een rij. 1. Ontbijt De meeste grote be ...

21 december 2020 Food Achtergronden
Foodtrends van 2020: alcoholvrije drankjes, vleesvervangers en zelfgemaakte pasta

Dit jaar waren we meer thuis dan ooit, en met tijdelijke lockdowns waarbij we minder uiteten konden kwam er een omslag in hoe en wat we het liefste eten. Maar liefst zes op de tien Nederlanders probeerden een nieuwe foodtrend uit en zeven op de tien ontdekten een nieuwe keuken. Ook werd er veel eten ...

16 december 2020 Food Achtergronden
Vion maakt varkensvleesketens transparant door middel van blockchaintechnologie

Vion is gestart met het aansluiten van de Good Farming Star varkensvleesketen op de ‘digitale snelweg’ door middel van blockchain. De keten wordt zo digitaal verbonden en volledig transparant gemaakt. Hiermee creëert Vion een koploperspositie in de sector. ‘Vion Pork C ...

10 december 2020 Achtergronden Gastronomie
Restaurantconcept Marina Lounge opent derde locatie in Scheveningen

Het succesvolle luxe restaurantconcept Marina Lounge by Fletcher opent na maanden van voorbereiden op vrijdag 11 december de deuren van de derde locatie. De opening van deze locatie in het spiksplinternieuwe Fletcher Hotel-Restaurant Scheveningen is een mooi lichtpuntje ten tijde van de nog altijd g ...

10 december 2020 Economie Corona
Rabobank: Nederlandse economie doet het beter dan verwacht

De Nederlandse economie en huizenmarkt doen het beter dan eerder verwacht. De tweede coronagolf zorgt weliswaar voor een nieuwe dip, maar deze is beduidend minder diep dan tijdens de eerste golf. Ook in vergelijking met de rest van de eurozone doet onze economie het relatief goed. Wel zijn er grote ...

18 november 2020 Gastronomie
Chefkok Jan Smink vertegenwoordigt Nederland bij Le Taittinger Prix Culinair

Maandag 16 november is Jan Smink tijdens de Nederlandse voorronde, die digitaal plaatsvond, geselecteerd om Nederland opnieuw te vertegenwoordigen tijdens de internationale culinaire wedstrijd van het hoogste niveau: Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs. Vorige keer derde Jan Smink eindigde ...

3 november 2020 Fastservice
Nu ook vega burgers langs de weg verkrijgbaar

Als eerste langs de weg introduceert Shell hamburgers van The Blue Butcher. Deze innovatieve vleesvervanger bestaat volledig uit plantaardige en natuurlijke ingrediënten en heeft een stevige bite. De hamburgers van The Blue Butcher zijn bijna niet te onderscheiden van vleesproducten. Een planta ...

22 oktober 2020 Food
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

21 oktober 2020 Wet- en regelgeving
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

17 oktober 2020 Gastronomie
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

15 oktober 2020
Team NL strijdt om Bocuse d'or in Tallinn (bekijk live)

Marco van der Wijngaard en Yentl van Gilst strijden vandaag in Talinn om de Europese titel van de Bocuse d'Or. Om 13.15 Nederlandse tijd moeten ze 'de schaal' presenteren. Via deze link is de wedstrijd te volgen. Vandaag en morgen nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Euro ...

12 oktober 2020 Columns
Red je het nog?

De druk is al maanden zo hoog dat John veel gewicht heeft verloren. "Ik heb in mijn leven nog nooit zo hard gewerkt", zegt hij. "Ik ben 24/7 bezig: slapen, eten, werken en dan weer opnieuw. De verantwoordelijkheid drukt op mij, om er voor iedereen te zijn, te zorgen dat wij het hoofd ...

9 oktober 2020 Interview Longread
Henk en Chrissie Westbroek openen restaurant in 'New Orleans stijl'

Na 25 jaar vindt Henk Westbroek, de oprichter van het ooit zo iconische rockcafé Stairway to Heaven, aan de Mariaplaats in Utrecht, het wel genoeg. Hij draagt het stokje over aan dochter Chrissie, die er samen met haar partner Dani een hotspot in de stijl van New Orleans van gaat maken. Henk: ...

30 september 2020 Gastronomie Nice 'n Easy
Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate ...

29 september 2020 Achtergronden
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo ...

28 september 2020 Gastronomie Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m ...

24 september 2020 Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings ...

21 september 2020 Nice 'n Easy
Sous-vide garen, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d ...

17 september 2020 Nice 'n Easy
Dit zijn de verschillen tussen THT en TGT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h ...

15 september 2020 Gastronomie
Peter Oreel is Nederlands enige Kampioen Oestersteken

Gisteren heeft op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V. voor de achtste keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de negen aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Peter Oreel uit Yerseke Nederlands Kampioen Oestersteken 2020. Deze we ...

14 september 2020 Nice 'n Easy
Tien convenienceklassiekers

Naast gerechten die je als‘all-time favourites’ bestempelt, heb je ook klassiekers onder de convenienceproducten. Het gros van de chefs bereidt deze kant-en-klare producten of halffabricaten niet meer zelf. De kwaliteit van deze producten is goed en uit oogpunt van loonkosten en arbeidst ...

14 september 2020 Economie Corona
Rabobank: Horeca krijgt grote klap, maar toont veerkracht

Door de dreiging van coronabesmettingen en vanwege beperkende maatregelen kan de Nederlandse economie nog niet op volle kracht opereren. De aanhoudende onzekerheid door de coronacrisis leidt bovendien tot voorzichtigheid bij bedrijven en consumenten. Hierdoor zullen veel sectoren dit jaar moeizaam h ...

10 september 2020 Ondernemen Nice 'n Easy
Zo maak je de perfecte borrelplank in het restaurant

Convenience bestaat in vele vormen, zelfs op het gebied van het borrelmoment. In het café wordt vrijwel uitsluitend met convenience gewerkt, want het bier stroomt kant-en-klaar uit de tap, de wijn zit drinkklaar in de fles en het flesje fris hoeft alleen nog maar ontdaan te worden van de kroo ...

7 september 2020 Ondernemen Nice 'n Easy
Zes non-food convenience voordelen voor het restaurant

Convenience in de horeca is meer dan gefileerde vis, gepelde tomaten en geschilde aardappelen. Denk bij convenience ook aan softwaresystemen die de dynamiek in de keuken en het restaurant dusdanig soepel laat verlopen, dat er duizenden euro’s per jaar bespaard kunnen worden. Wie nu nog met pen ...

3 september 2020 Nice 'n Easy
Ecologische footprint: ''Bij ons komt alles in grote lijnen hier uit de buurt''

Er zijn restaurants die verder gaan dan het gebruiken van eerlijke gemaksproducten. Zij koken enkel en alleen met lokale producten en verbouwen veel van de gebruikte producten zelf, wat een positieve invloed heeft op de ecologische footprint. Een dergelijk restaurant vinden we in De Heurne, een dorp ...

1 september 2020 Nice 'n Easy
Wat is convenience nu eigenlijk?

In vrijwel iedere professionele keuken worden convenience- oftewel gemaksproducten gebruikt. Wanneer we zoeken naar een sluitende definitie van ‘convenience food’, dan komen we er verschillende tegen, waaronder: ‘voedingsmiddelen met een hogere bewerkingsgraad, die de gebruiker toe ...

24 augustus 2020 Columns
Column: Nep

´Is er iets waar ik rekening mee mag houden in het menu, iets wat u niet wilt of mag eten?´ 'Wij houden dus niet van nep.' Ik ken zo ondertussen alle allergieën en speciale wensen wel. Geen probleem, daar zijn we goed op ingesteld. Soms krijg ik ook vegans voor 1 dag of ie ...

17 augustus 2020
Bar Kartel - little kitchen: de nieuwste hotspot van Amsterdam

Geïnspireerd door de foodtrucks op festivals met gerechten uit verschillende culturen – oftewel foodkartels - en het buitengevoel, haalt de nieuwste hotspot van Amsterdam de outdoor experience naar binnen. Met een keuken die streetfood gerechten van over de hele wereld serveert is er dan ...

12 augustus 2020 Gastronomie
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus ...

3 augustus 2020 Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari ...

29 juli 2020
Meet the chefs: de kandidaten van Bocuse d'Or Europe 

Na een reeks nationale rondes in hun landen zal Bocuse d'Or Europe de volgende en voorlaatste etappe zijn voor chef-koks om zich te kwalificeren voor de grote finale en te proberen de felbegeerde titel van beste chef-kok ter wereld te winnen. Volgens de directeur Gastronomie van Bocuse d' ...

21 juli 2020
Bart Leussink versterkt restaurant Lokaal in Doetinchem

De keuken van JRE restaurant Lokaal, gevestigd in de monumentale Villa Ruimzicht in Doetinchem, is per 1 juli versterkt met keukenchef Bart Leussink. Hij heeft in zijn carrière onder andere ervaring opgedaan bij restaurant ‘t Schultenhues in Zutphen en restaurant Graphite in Amsterdam. ...

14 juli 2020 Achtergronden Gastronomie
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta ...

13 juli 2020 Economie Corona
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl ...

29 juni 2020
Humphrey’s Rotterdam verbouwd na brand

Lekker uit eten op de Kop van Zuid doe je vanaf 1 juli weer bij Humphrey’s. De Kop van Zuid is al jaren dé hotspot van Rotterdam. Op de Wilhelminapier kijk je je ogen uit door alle vernieuwende architectuur. Het restaurant bevindt zich op de begane grond van het gebouw Montevideo, &eacu ...

5 juni 2020
Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers. ...

29 mei 2020
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau ...

29 mei 2020
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor & ...

30 april 2020 Columns
Column Sico de Moel: Hoepeltje

'There ain´t no such thing as a free lunch'. Als horecaondernemers dachten we heel even dat we gratis geld van de overheid zouden krijgen om onze restaurants overeind te houden. We moesten per direct sluiten en ons personeel gewoon in dienst houden. De overheid zou met haar hele die ...

16 april 2020 Economie Corona
Rabobank: binnenlands toerisme is lichtpuntje

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen leiden tot sterk lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland. Rabobank verwacht de grootste daling in de sierteelt met 70 procent voor het tweede kwartaal en 40 procent voor het derde kwartaal van 2020 ten opzichte van ...

14 april 2020 Columns
Column Sico de Moel: Dineren met Zoom

Rob en Joshua hebben zojuist hun menu's opgehaald. Joshua draagt een mondkapje en houdt veilige afstand. Rob is wat makkelijker. Ze gaan straks samen dineren. Dat doen ze nu, sinds de lockdown, elke donderdag. Misschien deden de heren dat hiervoor ook al, maar nu ieder in hun eigen huis. S ...

27 maart 2020 Corona
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo ...

24 maart 2020 Corona
Fernando Jonker: Dagboek in crisistijd: Moreel dilemma 

Het is een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn we ontzettend blij en dankbaar dat we onze zaak draaiende kunnen houden, aan de andere kant slaat de twijfel af en toe wel eens toe. Moeten we wel doorgaan met afhalen? Je dwingt mensen toch om de straat op te gaan, terwijl het advies van de ...

17 maart 2020 Achtergronden Gastronomie Corona
Central Park Voorburg biedt 'fine dining experience' thuis aan

Komen de gasten niet naar het restaurant? Dan komt het restaurant naar de gasten. Zonder hulp van externe bezorgdiensten start Central Park Voorburg met een bezorgservice voor haar excellente restaurant. Om de zaken draaiende te houden, maar ook voor het plezier van thuiszitters. Namelijk, door het ...

11 maart 2020
Spectaculaire interieurmetamorfose voor restaurant Con Fuego Breda

Restaurant Con Fuego in Breda heeft een spectaculair nieuw interieur gekregen. Het grillrestaurant, dat bekend staat om zijn hoogwaardige vlees- en visgerechten en de prijswinnende wijnkaart, heeft na een verbouwing van ruim drie weken op 8 maart 2020 de deuren weer geopend. Het interieur combineert ...

10 maart 2020 Gastronomie
Timothy St. Aubeyn en Niels van de Berg winnen Zeeuwse Mossel trofee

Timothy St. Aubeyn en zijn student kok Niels van de Berg van restaurant Pure C te Cadzand zijn tijdens de Cooking Battles op de Horecabeurs op 9 maart verkozen tot beste professional en student van het jaar en winnen daarmee de Zeeuwse Mossel trofee. Zij gingen tijdens de Cooking Battles voor profes ...

9 maart 2020 Achtergronden
Nationale Week Zonder Vlees nog nooit zo succesvol

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start. Dit is de derde editie van deze jaarlijks terugkerende campagne. De Nationale Week Zonder Vlees kan rekenen op steeds meer animo. Vele Nederlanders, supermarkten, producenten, restaurants, bedrijven, scholen, pompstations en gemeenten hebben zic ...

9 maart 2020
Vegetarische bezorgmaaltijden steeds populairder 

Nationale Week Zonder Vlees of niet, uit cijfers van maaltijd platform Deliveroo blijkt dat we steeds vaker onze eetlust stillen met vegetarische gerechten. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rond ...

9 maart 2020 Fastservice
Eerste vegetarische KFC restaurant ter wereld geopend

KFC restaurant Binnenwegplein in Rotterdam kleurt groen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees als eerste vegetarische KFC restaurant ter wereld. Hier zal een uitgebreid en uniek vegetarisch menu geserveerd worden, bestaande uit een Chickenless Burger, Chickenless Bucket, Chickenless Fingerfood, Chi ...

28 februari 2020 Interview Ondernemen
Extra omzet? Investeer in personeel!

Iedere horecaondernemer wil graag extra omzet, wat resulteert in meer winst als je de zaken goed aanpakt. Er wordt echter vaak bezuinigd op kwalitatief goed personeel en dat is zonde, vindt Fjalar Goud, de man die zich in 2012 tot beste bartender van Europa mocht laten kronen en inmiddels talloze ho ...

28 februari 2020
Productkennis: Vergeten groenten

De eens zo vergeten groenten zijn duidelijk al langere tijd weer terug. Toch zijn de kenmerkende (smaak)eigenschappen niet bij iedereen bekend. En in welk jaargetijde zijn bepaalde vergeten groenten beschikbaar en vers? We dompelen ons onder in deze materie. De pastinaak is een inmiddels bekende ve ...

26 februari 2020 Fastservice
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct ...

24 februari 2020
Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse ...

21 februari 2020 Gastronomie
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned ...

17 februari 2020
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i ...

13 februari 2020
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege ...

6 februari 2020 Branded Content
CHD Summit European Food & Beverage trends 2020

Het begin van een decennium biedt een geweldige gelegenheid om na te denken over hoe dynamisch en snel de restaurant industrie echt is. Plantaardig 'vlees', bezorg-apps van derden, sociale media-vriendelijke eetruimtes - dit waren in 2010 niet veel meer dan een aantal klikken op het web. ...

22 januari 2020 Gastronomie
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

20 januari 2020 Columns
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

17 januari 2020 Achtergronden
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

16 januari 2020 Columns
Hoe overleef je de jaarlijkse prijzenslag?

Het is januari, hartje winter en in de meeste horecabedrijven laagseizoen. De piek van de feestdagen is voorbij en de gasten lijken wel aan hun winterslaap te zijn begonnen. Om die gasten toch te bewegen om in actie te komen, zien we een aantal horecabedrijven weer behoorlijk stunten met hun prijzen ...

13 januari 2020 Achtergronden Ondernemen
Food is uiting van identiteit voor jongere generaties

Millennials, dat zijn mensen geboren tussen 1981 en 2000, geven jaarlijks gemiddeld 1.512 euro uit aan eten en drinken buiten de deur. Oudere generaties geven fors minder uit, babyboomers komen bijvoorbeeld niet verder dan 519 euro, zo blijkt uit onderzoek van FoodService Institute Nederland (FSIN). ...

10 januari 2020
The Iron Lady brengt Flat Iron Steak naar Rotterdam

Eind februari opent restaurant The Iron Lady in de Pannekoekstraat in Rotterdam. Alles draait hier om de Flat Iron Steak: in Nederland onbekend, maar in de UK en de VS gezien als het lekkerste stuk rund dat er is. De bedenkers van The Iron Lady hebben één missie: de beste steak van Rot ...

8 januari 2020 Events
Derde editie Nationale Week Zonder Vlees

Van 9-15 maart vindt de derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. De eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees startte in maart 2018 en is sindsdien een jaarlijks terugkerend initiatief. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees worden deelnemers geïnspireerd o ...

8 januari 2020 Events
Horecava 2020: Van koffiedrap kopje tot DNA-diner

Aanstaande maandag openen de deuren van RAI Amsterdam voor de 64e editie van Horecava. Deze editie staat vooral in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Een greep uit de vele innovaties op de beurs: vegetarische tonijnsushi, oplossingen voor personeelsproblematie ...

6 januari 2020 Video
Een kijkje in het betoverende Grand Café Groeneveld in Baarn [video]

Patrick Eilert is bedrijfsmanager van het mooie Grand Café Groeneveld gevestigd in Baarn. Het café ligt op een prachtige locatie in Baarn, het is gevestigd in het oude koetshuis van Kasteel Groeneveld. Gasten drinken er biologisch bier en treffen er zelfgekweekte eetbare bloemen in de ...

6 januari 2020 Interview Longread
Plantaardig eten en lekker bier: bij Oproer Brouwerij vind je het

Een gezellige plek waar je milieubewust kunt eten onder het genot van een biertje. Dat is Oproer Brouwerij in Utrecht. Toen de twee bierbrouwers Mark Strooker en Bart-Jan Hoeijmakers de handen ineensloegen, ontstond er een unieke plek waar bier en plantaardig eten samenkomen. De naam Oproer staat ...

2 januari 2020 Interview Longread
Perron 22 Enschede: ''Horeca is hard werken, je moet er liefde voor hebben''

Van lunchen tot dineren en van vergaderen tot bruiloften. Perron 22 biedt voor iedereen een plek. Nelleke Staal, horecaondernemer en bedrijfsleider van het restaurant, heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en werkt nu dus op vrijwillige basis, het hoeft niet meer: ‘’Ik kan niet t ...

30 december 2019
Dit restaurant is al vijf jaar succesvol vegan

Het was niet de bedoeling, maar na het zien van de documentaire ‘Cowspiracy’ ging het drastische roer nog drastischer om. Danielle Vol en Tim van der Holst besloten hun nog te openen restaurant van vegetarisch naar all-vegan te transformeren. “Ik schrok ontzettend van de melkindust ...

23 december 2019 Interview Longread
Interview Rick Gresnigt, Restaurant Simple Utrecht

Restaurant Simple in Utrecht is geen vegetarisch restaurant, maar een restaurant waar groenten de hoofdrol, of in ieder geval een belangrijke bijrol, hebben. Want, laten we eerlijk zijn, is de gemiddelde Nederlander wel klaar voor een volledig vegetarisch fine dining restaurant? Rick Gresnigt (28 ...

23 december 2019 Interview Longread
''Mexicaans eten bestaat niet uit alleen maar vlees''

Popocatepetl is een Mexicaanse restaurantketen (onderdeel van Debuut) met zes vestigingen verspreid in Nederland. De vestiging in Arnhem is de nieuwste van de zes vestigingen. Deze bevind zich op een prachtige plek midden in het centrum. Lisette Kemperman is bedrijfsleider van deze 'Popo' (z ...

18 december 2019 Interview Longread
Restaurant Andermaal Culemborg: "Ik merk weinig van de opmars van vega"

"Ongedwongen genieten van mooie smaken." Met deze woorden beschrijft horecaondernemer Bart-Jan Nijsingh (44) het concept van restaurant Andermaal. Restaurant Andermaal is te vinden op de markt in de Gelderlandse stad Culemborg en viert in de maand november haar 20-jarig bestaan. Schuin ...

18 december 2019 Interview
Interview Luc Kusters, voorvechter Dutch Cuisine

Sterrenchef Luc Kusters van Restaurant Bolenius heeft een doel. Nederland moet uit de schaduw stappen en een plek opeisen op het mondiale culinaire toneel. Mét de Nederlandse keuken als hoofdrolspeler. Toverwoord daarin is groente. “Nederland heeft een rijke geschiedenis. Het land heeft ...

16 december 2019
Bar 1672 is de nieuwe aanwinst van Martini Hotel Group

Op 12/12 is om 16.72 uur (oftewel 17.12 uur) in Groningen een nieuw restaurant, wine- en cocktailbar geopend: Bar 1672. De bijzondere horecagelegenheid in het karakteristieke pand aan het Gedempte Zuiderdiep op nummer 15 is de recente aanwinst van Martini Hotel Group. Over Bar 1672 Bar 1672 is ...

16 december 2019
Menu-engineering: Vijf tips om meer uit vega te halen

De keuzes die we maken – op een bestelformulier, in een winkel of restaurant – worden vaak subtiel gestuurd door onze omgeving. De volgorde en wijze waarop de verschillende opties zijn gepresenteerd oefenen invloed uit, of we dit nu willen of niet. Dit principe heet nudging. Maak hier sl ...

12 december 2019
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en ...

11 december 2019 Food
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

8 december 2019 Gastronomie
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

26 november 2019
[Foto's] Dé nieuwste hotspot op het Kurhausplein

Restaurant Blaze & Co opent zaterdag 30 november haar deuren. Blaze & Co is gevestigd op de plek van het voormalige restaurant Topkapi in het hart van Scheveningen op het Kurhausplein. Het restaurant kenmerkt zich door het op tattoos geïnspireerde interieur, de grill-gerechten voor vlee ...

25 november 2019 Interview Longread
Op bezoek bij een authentiek Indiaas restaurant

Indiaas restaurant India Poort is al sinds 1986 een begrip in Hilversum en omstreken. De Indiase keuken kenmerkt zich door het veelzijdige aanbod aan vegetarische gerechten, wat niet verwonderlijk is gezien de bevolkingssamenstelling van het enorme land. We nemen een duik in deze kruidige keuken. He ...

22 november 2019 Achtergronden Gastronomie
Relais & Châteaux chefs slijpen de messen over duurzame vis

Een totaal van 11 chefs van het gerenommeerde hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux slijpt de messen over het thema hoe duurzame en lokale vis zo smakelijk mogelijk op de kaart te krijgen. Jef Schuur en Nadine Mögling waren de gastheer en -vrouw voor deze bijzondere culinaire bi ...

21 november 2019
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

21 november 2019 Gastronomie
Download: de Vega-Special van De RestaurantKrant

De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groenten niet te stuiten, de grootte van de stukken vlees op het bord wordt gemiddeld toch echt wat kleiner binnen bepaalde segmenten en steeds vaker verwe ...

20 november 2019
Gouden Mossel prooi voor Robin van Persie en Sander de Kramer

Op woensdag 20 november heeft restaurant Kaat Mossel voor de 25ste keer een Gouden Mossel uitgereikt aan twee Rotterdammers die zich sterk inzetten voor de stad of een goed doel. Aan boord van het Spido-schip Abel Tasman kregen journalist en televisiepresentator Sander de Kramer en stervoetballer Ro ...

20 november 2019
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend ...

20 november 2019 Branded Content
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand ...

14 november 2019 Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He ...

14 november 2019
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

11 november 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: