Je hebt gezocht op: vis

Los Cosmos brengt nieuwe Spaanse sferen naar Leiden
16 september 2024Nieuws

Los Cosmos brengt nieuwe Spaanse sferen naar Leiden

Begin augustus opende het gloednieuwe Los Cosmos zijn deuren in het centrum van Leiden. Het restaurant heeft een schitterende locatie gevonden in het...

Branding als stabiele factor
12 september 2024Nieuws

Branding als stabiele factor

Een brandguide, jouw merk op papier, is de belangrijkste basis voor een solide onderneming. Je logo, merkkleuren, tone of voice en uitgeschreven conce...

“We hebben weliswaar een Michelinster, maar zijn eigenlijk een brasserie”
9 september 2024Nieuws

“We hebben weliswaar een Michelinster, maar zijn eigenlijk een brasserie”

In Nederland is eigenlijk nooit sprake geweest van een lunchcultuur. Gemiddeld nemen wij een half uurtje pauze voor een boterham met een glas melk. Ee...

BBB Maastricht 2024: dé beurs voor de horecaprofessionals uit Nederland en België!
6 september 2024Nieuws

BBB Maastricht 2024: dé beurs voor de horecaprofessionals uit Nederland en België!

Op zoek naar More Horeca Success? Bezoek op 7, 8 & 9 oktober BBB Maastricht en laat je door meer dan 350 standhouders inspireren of kom netwerken...

Jubileumeditie van Sligro’s Wine Experience op dinsdag 15 oktober
3 september 2024Nieuws

Jubileumeditie van Sligro’s Wine Experience op dinsdag 15 oktober

Sligro organiseert op dinsdag 15 oktober de vijfde editie van Wine Experience, het toonaangevende wijnevenement van Sligro voor horecaprofessionals. H...

Carel Alberts: “Ik kies altijd voor de mens met het hart”
2 september 2024Nieuws

Carel Alberts: “Ik kies altijd voor de mens met het hart”

Ondernemen in… In het midden van het Groene Hart staat de scheve toren van de Sint-Janskerk als kenmerkend symbool van Linschoten. De verzakte...

Inschrijving Horecava Awards geopend: "We gaan het helemaal anders doen!"
28 augustus 2024Nieuws

Inschrijving Horecava Awards geopend: "We gaan het helemaal anders doen!"

De Horecava Awards keren in 2025 terug met een fris en vernieuwd format! Vanaf nu maken deelnemers kans op de Horecava Innovation Award, Horecava Sust...

Edwin Raben komt eenmalig terug bij Restaurant Wolfslaar
28 augustus 2024Nieuws

Edwin Raben komt eenmalig terug bij Restaurant Wolfslaar

Op donderdag 10 oktober en dinsdag 12 november komt Edwin Raben, de vroegere sommelier en mede-eigenaar van Restaurant Wolfslaar eenmalig terug naar z...

Louis Wesseling: "Het is een klein wonder"
21 augustus 2024Nieuws

Louis Wesseling: "Het is een klein wonder"

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Edwin en Blanche Vinke dragen restaurant over aan zoon
15 augustus 2024Nieuws

Edwin en Blanche Vinke dragen restaurant over aan zoon

Sterrenchef Edwin Vinke zet een stap terug en draagt het restaurant De Kromme Watergang over aan zijn zoon, Tom Vinke. Tom, die al ruim acht jaar in d...

Versterk de merkidentiteit van jouw restaurant met gepersonaliseerde producten
13 augustus 2024Nieuws

Versterk de merkidentiteit van jouw restaurant met gepersonaliseerde producten

In de wereld van de horeca spelen herkenbaarheid, professionaliteit, gastvrijheid en creativiteit een cruciale rol. De merkidentiteit vormt het hart v...

Pulitzer Amsterdam verwelkomt nieuwe executive chef
9 augustus 2024Nieuws

Pulitzer Amsterdam verwelkomt nieuwe executive chef

Pulitzer Amsterdam verwelkomt Jeroen Boone als nieuwe executive chef. Boone, een gerenommeerde naam in de Amsterdamse restaurantscene, lanceert dit na...

Tien jaar Salsa Shop: van één zaak in Amsterdam naar buitenlandse plannen
8 augustus 2024Nieuws

Tien jaar Salsa Shop: van één zaak in Amsterdam naar buitenlandse plannen

Dit jaar viert Salsa Shop haar tienjarig bestaan. Jeugdvrienden Louis Wesseling en Steven Visser openden in 2014 hun eerste zaak in de Amsterdamse Ams...

Twee chefs uit Nederlandse keukens in de race voor titel ‘World’s Best Young Chef’
7 augustus 2024Nieuws

Twee chefs uit Nederlandse keukens in de race voor titel ‘World’s Best Young Chef’

Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Noa...

De Librije*** komt in 2025 met documentaire
7 augustus 2024Nieuws

De Librije*** komt in 2025 met documentaire

Het welbekende driesterrenrestaurant De Librije wordt in de spotlight gezet van een nieuwe documentaire. De docu met Jonnie en Thérèse B...

Nu ook jury en commis van de Nederlandse finale Bocuse d’Or bekend
6 augustus 2024Nieuws

Nu ook jury en commis van de Nederlandse finale Bocuse d’Or bekend

Zes topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Aan hen de ee...

Restaurant Ovum introduceert nieuwe chef-kok
2 augustus 2024Nieuws

Restaurant Ovum introduceert nieuwe chef-kok

Met trots kondigt restaurant Ovum in Grave de komst aan van de nieuwe chef-kok, Quintus te Duits. De 26-jarige chef heeft in juli de scepter van Sebas...

Zes kandidaten in finale van Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
31 juli 2024Nieuws

Zes kandidaten in finale van Euro-Toques Nederland Restaurantprijs

Maandag 23 september 2024, in hal 4 naast de Netwerklounge, vindt vanaf 11.00 uur de finale van de Euro-Toques Nederland Restaurantprijs by Cookware C...

Dit zijn de vier ambitieuze kandidaten in Nederlandse finale Bocuse d’Or
24 juli 2024Nieuws

Dit zijn de vier ambitieuze kandidaten in Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 23 september 2024 is het zover. Dan vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vier c...

Henrie en Ingrid van der Heijden openen Restobar Vista in Rotterdam
24 juli 2024Nieuws

Henrie en Ingrid van der Heijden openen Restobar Vista in Rotterdam

Ingrid en Henrie van der Heijden hebben op 15 juli 2024 Restobar Vista in Rotterdam geopend. Het is het tweede restaurant van het paar, dat ook eigena...

UMAMI by Han introduceert ‘The Steamed Seafood Bar’ in Eindhoven
23 juli 2024Nieuws

UMAMI by Han introduceert ‘The Steamed Seafood Bar’ in Eindhoven

Het succesvolle restaurantconcept UMAMI by Han breidt uit met ‘The Steamed Seafood Bar’. Hier wordt de eeuwenoude Chinese traditie van het...

Hotel Restaurant de Echoput en Jonathan Zandbergen organiseren eerste 'Wildfestival'
18 juli 2024Nieuws

Hotel Restaurant de Echoput en Jonathan Zandbergen organiseren eerste 'Wildfestival'

Hotel Restaurant de Echoput en Jonathan Zandbergen slaan de handen ineen om wild en andere lokale seizoenproducten en hun leveranciers in de spotlight...

KHN verwelkomt Udo Delfgou per oktober als nieuwe algemeen directeur
10 juli 2024Nieuws

KHN verwelkomt Udo Delfgou per oktober als nieuwe algemeen directeur

KHN kondigt aan dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van dé branchevereniging voor de horeca. Delfgou breng...

Alma Bistro in Breda geopend door Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars
9 juli 2024Nieuws

Alma Bistro in Breda geopend door Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hebben op 5 juli 2024 Alma Bistro in Breda geopend. De gastronomische bistro is na sterrenresta...

Hawaiian nu ook met twee vestigingen in Amsterdam te vinden
4 juli 2024Nieuws

Hawaiian nu ook met twee vestigingen in Amsterdam te vinden

Na het veroveren van België, maakt de populaire pokébowls-keten Hawaiian nu ook zijn opwachting in Nederland door te openen in Amsterdam....

KHN doet oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
3 juli 2024Nieuws

KHN doet oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring. Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenemen...

Restaurant Ode biedt een avondje Fries eten in Dokkum
1 juli 2024Nieuws

Restaurant Ode biedt een avondje Fries eten in Dokkum

Niet naar de Italiaan, Griek of Thai, maar een avondje Fries eten. Dat kan vanaf deze week bij gastronomisch restaurant Ode in Dokkum. Eten bij Ode mo...

September heeft 3 bijzondere kansen voor restaurants
1 juli 2024Nieuws

September heeft 3 bijzondere kansen voor restaurants

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft all...

EcoTapwater: Duurzaam alternatief voor gebotteld water met een mooie boodschap
1 juli 2024Nieuws

EcoTapwater: Duurzaam alternatief voor gebotteld water met een mooie boodschap

EcoTapwater, een innovatieve benadering van waterconsumptie, heeft zijn weg inmiddels al vele jaren gevonden naar de horeca en zakelijke dienstverleni...

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?
27 juni 2024Nieuws

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?

Brood is een van de meest geliefde voedingsmiddelen. Bij de lunch, bij het ontbijt, als tussendoortje in een café, of als bijgerecht in een r...

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024
26 juni 2024Nieuws

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor juni 2024 maar l...

The Diamond introduceert vernieuwde Heineken Hoek aan het Leidseplein
26 juni 2024Nieuws

The Diamond introduceert vernieuwde Heineken Hoek aan het Leidseplein

In augustus opent het boutiquehotel The Diamond zijn deuren aan het bruisende Leidseplein in Amsterdam. Dit veelbesproken hotel, ontworpen door archit...

Dirk Beljaarts onderwerp van een faillissementsonderzoek
21 juni 2024Nieuws

Dirk Beljaarts onderwerp van een faillissementsonderzoek

Dirk Beljaarts, kandidaat-minister van Economische Zaken namens de PVV, is onderwerp van een faillissementsonderzoek meldt Het Financieele Dagblad....

“Ik ben puur voor zitcomfort gegaan”
19 juni 2024Nieuws

“Ik ben puur voor zitcomfort gegaan”

Bezoekers van de markt in Middelburg hebben een ruime keuze aan terrassen en grand cafés waar ze kunnen neerstrijken voor een drankje en een ha...

De Rooi Pannen en Bonheur Horeca Groep bundelen krachten voor Special Olympics Nationale Spelen
17 juni 2024Nieuws

De Rooi Pannen en Bonheur Horeca Groep bundelen krachten voor Special Olympics Nationale Spelen

De Rooi Pannen en Bonheur Horeca Groep hebben de krachten gebundeld om de catering te verzorgen tijdens de Special Olympics Nationale Spelen. Dit bijz...

De Beren Den Haag - Ypenburg opent haar deuren
11 juni 2024Nieuws

De Beren Den Haag - Ypenburg opent haar deuren

Na een aantal maanden flink bouwen is het eindelijk zover: De Beren Den Haag - Ypenburg opent haar deuren. Het nieuwe restaurant, gelegen in...

Chiel de Boer wint Jeunes Chefs Competitie 2024
10 juni 2024Nieuws

Chiel de Boer wint Jeunes Chefs Competitie 2024

Chiel de Boer (22) heeft de editie 2024 van de Jeunes Chefs Competitie gewonnen. Deze kookwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de nationale af...

Augustus: 3 extra omzetmomenten voor restaurants
7 juni 2024Nieuws

Augustus: 3 extra omzetmomenten voor restaurants

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft...

Relais & Châteaux chefs slaan alarm voor biodiversiteit van de zee
6 juni 2024Nieuws

Relais & Châteaux chefs slaan alarm voor biodiversiteit van de zee

Relais & Châteaux, een organisatie van 580 exceptionele restaurants en hotels in 65 verschillende landen, doet een gezamenlijke oproep voor...

Met deze internationale broden kan je jouw restaurant onderscheiden
6 juni 2024Nieuws

Met deze internationale broden kan je jouw restaurant onderscheiden

Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...