U heeft gezocht op : taco

11 februari 2021 Food Fastservice
Franse taco-keten betreedt de Nederlandse markt

De Franse keten O’Tacos groeit exponentieel. Het bedrijf is in 5 jaar tijd gegroeid van 10 naar 300 locaties, voornamelijk in Frankrijk en België. O’Tacos is gestoeld op de Franse taco variant, die zeker niet verward mag worden met de Mexicaanse taco, en richt zich op een multi-cult ...

7 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
Virtual brands & delivery only; een tijdelijk of blijvend fenomeen?

Terwijl de deuren van de horeca in 2020 voor een groot deel gesloten bleven, ontwikkelden veel horecaondernemers aan de achterkant van hun zaak een nieuwe omzetstroom. Afhalen en bezorgen was de broodnodige reddingsboei. Een tijdelijk of blijvend fenomeen? En komt er in de (nabije) toekomst meer rui ...

9 oktober 2020 Achtergronden
Vijf jaar Deliveroo in Nederland: dit zijn onze eetgewoonten

Deze maand is het alweer vijf jaar geleden dat Deliveroo zich in Nederland vestigde. Inmiddels zijn we heel wat patatjes, pizza’s en poké bowls verder, dus tijd om de balans op te maken: wat heeft de bezorgdienst ons op culinair gebied gebracht in de afgelopen jaren? Daarvoor is Deliver ...

9 oktober 2020 Interview Longread
Henk en Chrissie Westbroek openen restaurant in 'New Orleans stijl'

Na 25 jaar vindt Henk Westbroek, de oprichter van het ooit zo iconische rockcafé Stairway to Heaven, aan de Mariaplaats in Utrecht, het wel genoeg. Hij draagt het stokje over aan dochter Chrissie, die er samen met haar partner Dani een hotspot in de stijl van New Orleans van gaat maken. Henk: ...

17 augustus 2020
Bar Kartel - little kitchen: de nieuwste hotspot van Amsterdam

Geïnspireerd door de foodtrucks op festivals met gerechten uit verschillende culturen – oftewel foodkartels - en het buitengevoel, haalt de nieuwste hotspot van Amsterdam de outdoor experience naar binnen. Met een keuken die streetfood gerechten van over de hele wereld serveert is er dan ...

23 december 2019 Branded Content
Hollandse Nieuwe Stijl wint aan populariteit

Het traditionele haringhappen is altijd al populair geweest in Nederland. Maar er is duidelijk een nieuwe trend zichtbaar: het experimenteren met haring. Steeds meer chef-koks ontdekken haring als de perfecte basis voor talloze gerechten. Het lijkt de culinaire doorbraak van (maatjes)haring. Van ...

7 november 2019
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp ...

12 februari 2019
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco ...

13 november 2018
Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde ...

26 september 2018 Achtergronden
Maaltijdbezorgers bezorgen 140 miljoen maaltijden

Vandaag is het de Dag van de Maaltijdbezorger, een landelijk initiatief van de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Op deze dag wordt op nationaal niveau extra aandacht gevraagd voor iedereen die door weer en wind maaltijden thuis aflevert. Het bestellen van eten was nooit eerder zo populai ...

26 september 2018 Achtergronden Internationaal
Varende kookschool vaart langs exotische bestemmingen

Van Scandinavische smörgäsbord tot echte Italiaanse pasta en van uitgebreide high tea tot cocktailparty. Regent Seven Seas Cruises heeft alle ingrediënten aan boord voor een culinaire droomreis. De Culinary Arts Kitchen van Seven Seas Explorer is een varende kookschool waar elke de ...

26 april 2018 Achtergronden
NLVVM: omzetstijging van ruim 200 procent tijdens Koningsdag

De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers verwacht deze Koningsdag meer dan een verdubbeling van de omzet. Naar aanleiding van voorgaande jaren kan de conclusie worden getrokken dat feestend Nederland het niet ziet zitten om zelf achter het fornuis te kruipen op 27 april. Remco Robelus, CEO ...

11 april 2018
Salsa Shop geopend in Rotterdam

Extreem verse ingrediënten, supersnelle bereiding en value for money. De succesformule van SALSA SHOP wordt nu ook uitgerold in de Maasstad. Vanaf vandaag kunnen Rotterdammers op het Stadhuisplein kennismaken met de gezonde Mexicaanse keuken 2.0. Iedereen wil gezond en lekker eten, en als he ...

22 februari 2018
Taco van der Meer nieuwe eigenaar Brasserie Bakboord

Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord in Almere. Brasserie Bakboord is gevestigd op een unieke locatie aan de havenkom van Almere-Haven, met maar liefst drie beschutte terrassen die uitkijk bieden op het Gooimeer ...

18 januari 2018
Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de ka ...

21 december 2017
Lange rijen bij opening Taco Bell Breda

Taco Bell opent vandaag op het station van Breda haar derde vestiging in Nederland. De Amerikaanse keten opent de komende vier jaar twintig vestigingen in Nederland. Eerder dit jaar opende Taco Bell vestigingen in Tilburg en Eindhoven. In de nieuwe vestiging aan de centrumzijde van het treinstati ...

11 december 2017 Events
Chiapas Taco Cartel nodigt vluchtelingen uit op Kerstavond

Recentelijk lanceerde Chiapas Taco Cartel haar tweede vestiging in Den Haag. Na Amsterdam, opende het Mexicaanse streetfood concept in het Haagse Zeeheldenkwartier een sfeervol restaurant met een eigentijdse Latijn Amerikaanse touch. Het restaurant heeft als motto; Chiapas is voor iedereen. En gehee ...

6 december 2017
Oproep: vul deze enquête in en win!

Bent u de trotse eigenaar van een bed & breakfast of restaurant? Dan zijn deze zes vierdejaarsstudenten van Hotel Management School Maastricht op zoek naar jou! Martijn Helmig, Elke Maas, Sterre Ooms, Martijn Steens, Marieke Vaarten en Marit Veldt doen voor hun afstudeerproject voor een groot ...

3 november 2017 Food
Dit zijn de foodtrends voor 2018 volgens Waitrose

Waitrose publiceerde onlangs het jaarlijkse 'Food And Drinks Report 2017-18', waarin een panel van 2000 deelnemers werd ondervraagd en de gegevens van miljoenen klanten werden gebruikt om de trends van 2017 en van 2018 te presenteren. In 2018 gaan we massaal de volgende gerechten eten, aldus ...

26 oktober 2017
Chiapas Taco Cartel opent in Den Haag

Op woensdag 1 november 2017 opent Chiapas Taco Cartel haar tweede vestiging in Den Haag. Naast Amsterdam kunnen liefhebbers van Mexicaans streetfood nu ook terecht in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Om dit heugelijke feit te vieren, organiseert Chiapas Taco Cartel een feestje in beide vestigingen ...

24 oktober 2017
Mexicaans restaurant Popocatepetl opent in Arnhem

Mexicaans restaurant Popocatepetl opent donderdag in Arnhem de deuren van een nieuw restaurant. De vestiging opent aan het Gele Rijdersplein. Proefdiner Genodigden kunnen dinsdagavond genieten van een proefdiner, waarbij taco's, burrito's en salades geserveerd worden. Daarna worden er ...

12 oktober 2017
Zorgen bij maaltijdbezorgers om prijsverhoging Thuisbezorgd.nl

De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers (NLVVM) reageert vandaag op het persbericht van Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, dat eerder deze week werd verspreid. In dit bericht werd kenbaar gemaakt dat Thuisbezorgd.nl de commissie voor restaurants wederom zal verhogen vari&eu ...

12 oktober 2017
Taco Bell nu ook in Tilburg

Vandaag opent Taco Bell in Tilburg de tweede Nederlandse vestiging. Taco Bell is bekend en beroemd om de Crunchy Taco, Crunchwraps, burrito’s, quesadilla’s en andere versbereide specialiteiten met Mexicaanse invloeden. Het restaurant ligt in het centrum van Tilburg. De opening is goed ge ...

12 september 2017
Chiapas Taco Cartel breidt uit naar Den Haag

Chiapas Taco Cartel opent binnenkort een tweede vestiging in Den Haag. Het eerste Mexicaanse streetfood restaurant werd in het najaar van 2016 geopend in Amsterdam waar het al spoedig gevonden werd door liefhebbers van taco’s en burrito’s met verse ingrediënten, explosieve smaken en ...

6 september 2017
Het is de dag van de maaltijdbezorger!

Door weer en wind rijden zij door steden en dorpen om Nederlandse huishoudens te voorzien van warme en koude maaltijden: de Maaltijdbezorgers. Scooters zijn ingeruild voor milieubewuste exemplaren of nóg beter, (elektrische) fietsen. Maaltijden laten bezorgen is in opkomst, de trend beperk ...

5 september 2017
Ivo de Beus nieuwe restaurantmanager van Senses restaurant

Senses restaurant heeft zijn team versterkt met een nieuwe restaurant Manager, Ivo de Beus. Ivo is afkomstig van het Amstel Hotel waar hij heeft gewerkt als Food & Beverage Supervisor. Daarvoor heeft Ivo onder meer gewerkt in het met 2 Michelin sterren bekroonde UMU restaurant in London als Head ...

22 augustus 2017
SushiPoint en Johnny’s Burger Company sluiten aan bij de NLVVM

De grootste namen binnen de maaltijdbezorgbranche bundelen hun krachten al enige tijd samen in de Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers. Onlangs voegden ook SushiPoint en Johnny’s Burger Company zich toe aan dit initiatief. “Met twintig vestigingen van SushiPoint en achttien vesti ...

1 augustus 2017
Nieuw Mexicaans restaurant met take-away in Utrecht

Vanaf vandaag kun je in Utrecht Mexicaanse classics in een nieuw jasje proeven. In de Biltstraat opent restaurant Chidóz. Naar eigen zeggen komen de gasten er voor de ‘legendary burritoz en tacoz’, maar ook voor salades en bowls. Mexicaans is een trend Een Mexicaans restaur ...

24 juli 2017 Internationaal Tech
Restaurant deelt Instagram-kit uit voor mooie foto’s

De komst van mobiele telefoons met camera’s en apps als Instagram heeft er voor gezorgd dat steeds meer mensen foto’s maken van de gerechten die ze bestellen. Het Londense restaurant Dirty Bones moet dat ook hebben gezien, en deelt nu een speciale Instagram-kit uit aan haar klanten. Zo k ...

11 mei 2017
Mexicaans restaurant organiseert chili pepper contest

Het Mexicaans streetfood restaurant Chiapas Taco Cartel in Amsterdam organiseert op Hemelvaartsdag, 25 mei 2017, een chili pepper contest. Hun befaamde taco’s maken deze middag plaats voor explosieve varianten. De taco’s worden voorzien van verschillende salsa’s, variërend met ...

4 april 2017
Taco Bell opent vandaag eerste Nederlandse restaurant in Eindhoven

Vandaag viert Taco Bell, ’s werelds grootste restaurantketen met Mexicaanse invloeden, de opening van de eerste Nederlandse vestiging aan de Rechtestraat 62 in het centrum van Eindhoven. Het nieuwe restaurant is gevestigd in het populaire winkel- en horecagebied van de stad en heeft tachtig zi ...

7 maart 2017
Taco Bell opent eerste vestiging in Nederland

Taco Bell, ’s werelds grootste restaurant met Mexicaanse invloeden, opent komende maand zijn eerste Nederlandse vestiging in Eindhoven en bouwt hiermee verder aan zijn internationale groei. Taco Bell is wereldwijd bekend om zijn crunchy taco’s, burrito’s, nacho’s, Cruchwraps ...

17 februari 2017 Internationaal
Restaurantketen Taco Mundo steunt Mexicaanse kinderen

Op dinsdag 14 februari 2017 ontving de Hilversumse Stichting WereldOuders een cheque ter waarde van 5000 euro van restaurantketen Taco Mundo. Met de donatie wordt bijgedragen aan de productie van mais voor de 825 kinderen die in verschillende familiehuizen in Mexico wonen. De Mexicaans georië ...

13 december 2016
Dit is het best beoordeelde bezorgrestaurant van 2016

Bezorgrestaurant Angelo’s Pizza uit Rotterdam mag zichzelf het best beoordeelde bezorgrestaurant van 2016 noemen. Dit blijkt uit de miljoenen beoordelingen die het afgelopen jaar op eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl werden geplaatst. Fatih Atalan van Angelo’s Pizza: “We zijn heel ...

12 december 2016 Michelin
RIJKS® verdient eerste Michelinster

RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum onder leiding van chef Joris Bijdendijk, is vandaag bekroond met een Michelinster. Dit werd bekend gemaakt tijden ...

10 november 2016 Food Internationaal
Amerikaanse fast casual reuzen komen naar Nederland

Het is je vast niet ontgaan. Het nieuws over enkele grote Amerikaanse ketens die naar Nederland komen. Ketens die in de Verenigde Staten veel succes hebben geboekt en daar inmiddels ‘household names’ zijn. Taco Bell, bijvoorbeeld. Het bedrijf wil in Eindhoven de eerste Nederlandse vestig ...

31 oktober 2016 Achtergronden Internationaal
Café in New York serveert miniatuurgerechten

In Japan is mini food al langer een trend. In New York trekt Zagat, een food café dat gespecialiseerd is in mini food, enorm veel aandacht. Het minirestaurant trekt de Verenigde Staten rond en alle gerechtjes worden bereid in mini-keukentjes. Bij Zagat kun je je volproppen met mini-hambur ...

20 oktober 2016 Food
Taco Bell wil restaurant in Eindhoven

Taco Bell werkt aan de komst van een restaurant in Eindhoven. Er is inmiddels een vergunning aangevraagd om een filiaal aan de Rechtestraat 62 in de binnenstad te openen. Het zou het eerste restaurant zijn van de Amerikaanse fastfoodreus in Nederland. In Amerika heeft de keten meer dan 6.000 rest ...

13 oktober 2016 Food
Internationale trend: Mexican lunch

2016. Het jaar waarin Mexicaans eten ook de lunchkaart verovert in Nederland. Vorig jaar waren de Aziatische keukens nog helemaal ‘hot’, maar de focus is verlegd naar het land van de bonen, taco’s en quesadilla’s. Het is nog niet zo lang geleden dat Italiaanse kruiden het ...

26 mei 2016
Gasten bestellen bij Burger King via Facebook

Amerikaanse hamburgerliefhebbers kunnen via Facebook Messenger een bestelling plaatsen bij Burger King. De fastfoodketen voegt het social media-kanaal toe aan zijn bestelopties. Bestelrobot Burgerfans die gebruikmaken van de nieuwe besteldienst, komen in contact met een speciale bestelbot van ...

26 mei 2016
Nieuwe horecazaak opent in Rotterdam

Bar-restaurant ‘Supermercado’ opent deze week officieel haar deuren in Rotterdam. Gasten kunnen na een grootschalige verbouwing hun hart ophalen in het nieuwe sfeervolle restaurant waar het interieur doet denken aan een gezellige Zuid-Amerikaanse cantina. Jonge gezinnen, zakenlui en vriendengr ...

14 april 2016
Taco Bell werkt aan bestelrobot

Fastfoodketen Taco Bell werkt samen met ontwikkelaar Slack aan een bestelservice die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. De zogenaamde TacoBot is in staat om bestellingen op te nemen en om producten aan te bevelen op basis van de wensen van de klant. Direct afrekenen De TacoBot maakt g ...

15 maart 2016
Nieuw: Senses by Lars Bertelsen

Restaurant Senses introduceert ‘Senses by Lars Bertelsen’. De jonge chef is op 1 januari 2015 begonnen als chef de cuisine bij Senses Restaurant. Een mooie gelegenheid om een jaar later Senses met zijn naam aan te vullen. Onder de indruk Eigenaar Taco van der Meer was al snel onder de indr ...

9 februari 2016
KFC wil meer restaurants openen

Kentucky Fried Chicken wil de komende jaren verder uitbreiden in ons land. De Amerikaanse fastfoodketen mikt op vijf tot tien nieuwe vestigingen per jaar. Vijftig zaken KFC opent vandaag in Rijswijk zijn vijftigste vestiging in Nederland. Daarmee komt de fastfoodgigant in de buurt van het aanta ...

1 januari 2016
Pompoentaco’s

Het eten van taco’s is een feestje en het eten van deze speciale versie met geroosterde pompoen, zwarte bonen, guacamole en feta al helemaal. Ingrediënten (voor 8 taco’s) 8 tacoschelpen 500 gram pompoen 1 rode ui blik zwarte bonen olijfolie 1/2 theelepel gerookte paprika ...

11 december 2015
KFC opent vestiging in Tibet

In de Tibetaanse hoofdstad Lhasa wordt volgend jaar een vestiging geopend van Kentucky Fried Chicken (KFC). Dat kondigde moederbedrijf Yum Brands eergisteren aan. 20.000 restaurants in China De vestiging in de Chinese regio wordt in de eerste helft van 2016 geopend. De beslissing is onderdeel v ...

20 oktober 2015
Nieuwe bar sluit bij 10.000 biertjes

Een nieuwe Amsterdamse bar, Pand10, gaat volgende week vrijdag open en weet nu al wanneer de zaak de deuren weer gaat sluiten. Namelijk als er 10.000 biertjes verkocht zijn. Must De nieuwe bar wil met dit bijzondere concept origineel zijn en gasten het gevoel geven dat ze in de zaak 'moeten' zi ...

27 mei 2015

Het Nieuwe Café, een museumcafé gevestigd in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam is gisteravond in de prijzen gevallen. De zaak werd verkozen tot beste bar in een museum en ontving hiervoor het 'Museumglas 2015'. In totaal maakten tweehonderd museumcafeetjes kans op de prijs, slechts vijf drongen d ...

13 januari 2015
Nieuw hotel en restaurant in Anna Paulowna

Het pand van voorheen De Boemerang in Anna Paulowna krijgt een nieuwe bestemming. Yvonne van der Kroft en Taco Hietberg openen er een hotel en restaurant. Over het hotel en restaurant Hotel Hollands Kroon gaat zeven kamers en een appartement met twee slaapkamers tellen. Het restaurant, dat De K ...

11 december 2013
'Zes tacos, of je leven!'

Opmerkelijk nieuws uit de Amerikaanse stad San Antonio. In een Mexicaans restaurant heeft een man met een wapen staan dreigen om zes taco's 'van het huis' te krijgen. De man stond met zijn zwaard te zwaaien en schreeuwde dat hij iemand zou vermoorden als hij zijn eten niet gratis kreeg. Woede ...

9 maart 2011
De (r)evolutie van de foodtruck

Vergeet de oliebollenkraam en loempiakeet wanneer je aan een ‘foodtruck’ denkt. In Amerika is dit fenomeen ‘hot’. De trucks maakten een eerste opleving door goedkoop streetfood te verschaffen tijdens de economische crisis. Nu er weer wat centen zijn, zijn de trucks compleet i ...

2 maart 2011
Senses in The Albus open na verbouwing

Senses, het restaurant dat is gevestigd in Hotel The Albus in Amsterdam, heeft op 1 maart haar deuren opnieuw geopend. Een ingrijpende verbouwing waarbij de aankleding, het concept van het restaurant, de brigade en de kaart onder handen werden genomen resulteren in een nieuwe culinaire belevenis in ...

5 januari 2011
Alle foodtrends van 2011 op een rijtje

Ieder dagblad, magazine en trendbureau heeft inmiddels wel een rijtje met de allerlaatste foodtrends voor het nieuwe jaar. Opmerkelijk is dat alle 'lijstjes' inhoudelijk sterk verschillen. Foodtrends lijken haast net zo vluchtig geworden als de laatste modetrends. Toch zijn veel foodtrends ingegeven ...

21 januari 2010
Taco Bell oprichter (86) overleden

In het Californische stadje Irvine is Glen W. Bell, oprichter van QSR-keten Taco Bell, op 86-jarige leeftijd overleden. Taco Bell serveert wekelijks Mexican fastfood aan bijna 37 miljoen consumenten in 5600 Amerikaanse vestigingen. Elk jaar verkoopt Taco Bell ongeveer 3 miljard gevulde taco's en bur ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: