Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

12 februari 2019 | David Bakker

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco Y Mas inspringen op de behoefte om gezond, snel, lekker en betaalbaar te eten. Met een menu van nachos, taco’s, burito’s en nog veel meer, gaat Almere kennismaken met ‘Fresh Food, Served Fast’. Mexican Food makes Happy People, zo wordt beloofd.

Nickolai van Eijsden kijkt met een grote glimlach rond in het pand waar voorheen een kledingwinkel was gehuisvest. ‘Hier eten, wordt een feestje vieren’, lacht hij. ‘We gaan voor een wow bij binnenkomst, een wow bij het eten en een wow als de rekening komt. Dat kan door de kwaliteit van een goed restaurant te combineren met de snelheid van een fastfood formule. Op die manier krijgen onze gasten het beste van twee werelden. We denken echt dat Taco Y Mas een gat in de markt vult.’

Verse ingrediënten

Sonja van Eijsden vult haar zoon aan: ‘Zeker jongeren willen gezonder eten, met aandacht voor duurzaamheid. Fastfood ketens hebben vaak voedsel met een hoog vetgehalte, dat voorbewerkt is, uit de diepvries komt en weinig tot geen voedingswaarde heeft. Wij werken voornamelijk met verse ingrediënten en streekproducten. Het klinkt misschien wat hoogdravend, maar wij willen de eetgewoonten van mensen positief veranderen. We gebruiken bijvoorbeeld weinig brood, maar komen met alternatieven voor een gezond ontbijt, tussendoortje of lunch. Met weinig calorieën. Wij willen de beste Fresh Food keten van de wereld worden. Almere heeft de primeur, maar het is de bedoeling dat er snel meerdere vestigingen van Taco Y Mas in Nederland gaan volgen.’

Verbouwing

De verbouwing vordert vlot aan het Koopmansplein. ‘De bar, keuken en koelkasten staan’, vertelt Nickolai trots. ‘Binnenkort komt de spoelkeuken en wordt het Mexicaanse interieur afgetimmerd. Ongelofelijk hoe gaaf het wordt, nog veel mooier dan op de tekeningen.’ Sonja knikt instemmend. ‘Ik vind het echt boven verwachting. Je komt binnen en je voelt meteen de Mexicaanse warmte door de levendige kleuren en sfeervolle verlichting. In niets lijkt het op een fastfood restaurant. Het ruikt zelfs niet nieuw, omdat we hout hebben gebruikt van afgebroken hutten in Zweden. Dat brengt het hele interieur tot leven. Het is doorleefd en net of het er altijd al heeft gehoord. Terwijl het ook weer heel erg strak en eigentijds is. Je moet het zien om het te ervaren.’

Knallen

De ondernemende horecafamilie heeft naar eigen zeggen ‘best wat tegenslag’ gehad. Ton van Eijsden: ‘Zo hebben we twee maanden vertraging opgelopen omdat de krachtstroom niet kon worden geplaatst. Dat was een serieuze hobbel, maar we moesten door. We zouden in januari open gaan, maar dat wordt nu maart. We gaan vanaf 5 maart rustig open. Dan kan het personeel mooi inwerken en kunnen we vanaf de officiële opening op 30 maart knallen!’ Ontbijt Taco Y Mas gaat dagelijks open. Door de week van 09.00 tot 23.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur. Dat betekent dus dat er ook ontbijt wordt geserveerd. Sonja van Eijsden: ‘Veel mensen weten niet dat het Mexicaanse ontbijt verrukkelijk is. Wij serveren Huevos Rancheros. Dat is een maistortilla met gebakken ei, die je dan kunt garneren met diverse toppings. Je weet niet wat je proeft!’

Beleving

Sonja heeft een duidelijk doel voor ogen met Taco Y Mas. ‘Ik geloof in goede energie’, vertelt ze terwijl ze aan een koffie nipt. ‘Dat start al met je personeel. Wij zoeken mensen die positief ingesteld zijn, het leuk vinden om aandacht te geven en met enthousiasme hun werk doen. Inmiddels zijn de twintig vacatures voor zeventig procent ingevuld. De komende maand verwachten we het rond te maken. Maar de beleving zit hem ook in enkele nieuwe features die wij in Taco Y Mas presenteren. Zo hebben we vier 100% biologische smoothies op het menu staan en kunnen gasten een beker kopen waarmee ze onbeperkt 126 verschillende soorten dranken zelf kunnen tappen. Gaaf toch?’

Opening

De officiële opening staat gepland voor zaterdag 30 maart, al zal het Fresh Food restaurant dan al wel een paar weken geopend zijn. Ton: ‘We gaan er een leuke happening van maken en daarvoor hebben we een gave openingsactie bedacht. Gasten krijgen namelijk een strippenkaart om – geheel in stijl- te sparen voor vier verschillende mini-cactusjes. We hopen en denken ook echt dat we met Taco Y Mas voldoen aan een behoefte die bij veel mensen leeft. Ik krijg weleens de vraag of deze familie niet botst met Rosita’s, maar dat is echt niet waar. Bij Rosita’s komen mensen die de tijd nemen om gezellig uit eten te gaan, maar we krijgen ook vragen of we willen bezorgen of dat men kan afhalen. We hebben dat nooit gedaan, want dat gaat ten koste van je gasten in de zaak. Dit concept is een verlengstuk van wat we al doen met Rosita’s. Wij hebben er zin in!’

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C...

Column David Bakker
Column: gluten-noten-lactose-intolerantie

Veel horecaondernemers hebben een intolerantie-allergie; een allergie tegen mensen met een intolerantie. De vraag: “Moeten wij nog rekening houden met een intolerantie of allergie?”, is na “Wat mag ik voor u inschenken”, “Zal ik uw jas ophangen?” en “Smaakt ...

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Amsterdam Culinair
Restaurant The Gaia presenteert eerste gerechten

Begin maart opent The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Met een lounge, restaurant en (late night) bar weet chef Ayt Erdogan (De Nederlanden*, Mariënhof) op gastronomische wijze een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken. In lunch, diner en bites. De smak...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: