Elkaar weer live ontmoeten op Gastvrij Rotterdam 2021!

Auteur: redactie
17 september 2021
Elkaar weer live ontmoeten op Gastvrij Rotterdam 2021!

 

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt dit jaar weer LIVE plaats van 20 tot 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy. Eindelijk kunnen horecaprofessionals elkaar weer live ontmoeten en nieuwe dingen ontdekken. Honderden exposanten verwelkomen in vier beurshallen duizenden horecaondernemers en -managers op hun stand.

Het toonaangevende gastronomische platform voor de professionele horeca geeft u een overzichtelijk beeld van de laatste trends en ontwikkelingen in de sector. De doelstelling om ook in dit bijzondere jaar duizenden ondernemers en managers in de horeca een COMPLEET aanbod aan food en non-food producten en diensten aan te kunnen bieden, is ruimschoots gehaald. Honderden leveranciers bieden samen een enorme hoeveelheid inspiratie voor het najaar.

Op dit eerste grote live platform voor de horeca zullen alle 15 Founding Partners aanwezig zijn op de beursvloer en de Branchepartners organiseren weer hun activiteiten tijdens de drie beursdagen. U kunt genieten van een uitgebreid programma.

Enkele highlights van Gastvrij Rotterdam 2021

Nederlandse finale Bocuse d’Or

Voor ambitieuze koks organiseert Bocuse d’Or voor de vierde keer de Nederlandse finale van deze prestigieuze kookwedstrijd, ook wel de Olympische Spelen voor de koks genoemd, op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam. De winnaar gaat volgend jaar naar de Europese finale in Boedapest en krijgt op de weg daarnaartoe alle ondersteuning van Bocuse d’Or Nederland. De wereldfinale wordt in 2023 in Lyon gehouden.

Euro-Toques Young Chef Award 2021

Woensdag 23 september strijden vijf koks onder de 25 jaar om de Euro-Toques Young Chef Award 2021. Zij krijgen de opdracht om vanuit een blackbox een driegangenmenu te maken. Rond 17.00 uur is de bekendmaking van de winnaar.

Kick-off van de Week van de Horeca

Tijdens de Week van de horeca laten horecabedrijven door heel Nederland zien waarom werken in de horeca zo leuk is, door middel van het organiseren van workshops en kijkjes achter de schermen. De feestelijke kick-off is op maandag om 12.00 uur in de WedstrijdArena (hal 2).

Uitreiking Gaia Green Awards

De winnaars van de Gaia Green Awards worden op dinsdag 21 september bekendgemaakt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. Welke horecalocaties hebben aantoonbaar grote stappen genomen qua duurzaamheid? Naast de bestaande awards wordt er in 2021 een nieuwe award toegevoegd: de Plasticvrij Award.

NK Blindproeven van wijn

WTOL Academy organiseert tijdens Gastvrij Rotterdam 2021 de eerste editie van het NK Blindproeven van wijn op individueel niveau. De wedstrijd staat geheel in het teken van wijnprofessionals uit de horeca, wijnliefhebbers en het vergroten van de wijnkennis in Nederland. De halve finale zal plaatsvinden in januari 2022 en de finale in februari.

Het Glazen Kalf

De wedstrijd Het Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group. Jonge kooktalenten krijgen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud.

NK Oestersteken

Op maandag 20 september zullen 25 oesterboeren, vishandelaren, bekende en onbekende chefs en koks en allerlei oestergekken gaan strijden om de hoofdprijs. Iedere deelnemer zal 30 platte Zeeuwse oesters zo snel en zo vakkundig mogelijk open maken. Wie krijgt de handgemaakte wisseltrofee?

Finale Meer smaak minder zout Challenge

Culinair koken zonder te veel zout, dat is de uitdaging die de vijf teams van de 'Meer smaak minder zout challenge’ aangaan tijdens de finale op  21 september op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam. De uitdaging is dat het gehele menu maximaal twee gram zout mag bevatten per persoon, inclusief zout wat van nature al in producten aanwezig is. De wedstrijd is georganiseerd door Het Gastronomisch Gilde en de Nierstichting.

Wijnvrouw van het Jaar verkiezing

De finale van de derde verkiezing van Wijnvrouw van het Jaar vindt plaats op dinsdag 21 september tijdens Gastvrij Rotterdam. Eén van de vier genomineerde wijnvrouwen mag zich daarna een jaar lang 'Wijnvrouw van het jaar 2021’ noemen.

Paviljoens & Specials

Ook dit jaar bent u welkom op de vertrouwde themapaviljoens als het Vegan Taste Lab, het duurzaamheidspaviljoen “Dit Smaakt naar Meer!”, Cocktails & Beans voor bartenders & barista’s en het Wine & Fine Food Paviljoen. Nieuw dit jaar is het Formule & Franchise Plein waar potentiële franchisenemers zich kunnen oriënteren op verschillende concepten en formules.

Vegan Taste Lab

Het Vegan Taste Lab biedt het meest complete overzicht van verantwoorde en plantaardige producten en leveranciers. Dit wordt ondersteund door diverse proeverijen. Voor de realisatie van het Vegan Taste Lab werkt Gastvrij Rotterdam nauw samen met ProVeg International, GreenPro International en Green Leisure Group.

Dit Smaakt naar Meer!

Duurzame inspiratie staat hier centraal. Alle beursdagen vinden er in de keuken van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen inspirerende, culinaire sessies plaats.

Cocktails & Beans paviljoen

Het Cocktails & Beans paviljoen is een collectief platform voor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en daarvan willen leren. Het Cocktails & Beans paviljoen is gerealiseerd door initiatiefnemers Ian Bartos en Jorgos Stein van Barsupport en kent een uitgebreide programmering met o.a. gast barista’s & bartenders die serveren, jammen en spreken.

Wine & Fine Food Paviljoen

In de sfeervolle ambiance van Wine & Fine Food kunt u bijzondere wijnen & delicatessen proeven en op zoek gaan naar de perfecte wijn-spijscombinaties. Laat u informeren over de laatste trends op wijngebied!

Formule & Franchise Plein

Tijdens de drie beursdagen zullen op het Formule & Franchise Plein franchisegevers zoals Food Franchise Company (Kwalitaria), FHC Formulebeheer (Family), De Beren en O’Tacos en potentiële franchisenemers samengebracht worden door aanbieders van food- en horecaconcepten en -formules.

Start-up Paviljoen

Speciaal voor startende en doorstartende leveranciers aan de horeca.

Gastvrij Rotterdam Network Event

Iedereen die na de beurs verder wil netwerken, kan op dinsdag 21 september terecht in het Witte de Withkwartier. De badge van de beurs biedt gratis toegang tot dit event.

Registreren voor bezoek

Bent u een horecaprofessional met liefde voor het vak en passie voor uw gasten? Dan mag u dit gastronomische platform niet missen! Registreer u vandaag nog gratis via www.gastvrij-rotterdam.nl/registreer met de code CODE INVOEREN OF QR CODE OF URL

Op onze website www.gastvrij-rotterdam.nl vindt u ook de deelnemerslijst en het volledige programma per dag.

Een gastvrij en veilig bezoek

Vakbeurzen zoals Gastvrij Rotterdam vallen onder de zogenaamde "doorstroom evenementen”, waarbij we 1 persoon per 5m2 vloeroppervlakte mogen ontvangen. In de vier beurshallen kunnen we dan nog steeds per dag een paar duizend bezoekers en exposanten samen op een veilige en verantwoorde manier ontvangen. Bij de entree van Ahoy zal aan exposanten en bezoekers gevraagd worden om de QR code in de CoronaCheck App te laten zien, waaruit blijkt dat men volledig gevaccineerd is, kort geleden hersteld is van corona of een geldige negatieve test via Testen voor Toegang kan overleggen.

Overig nieuws