Bar Kartel - little kitchen: de nieuwste hotspot van Amsterdam

17 augustus 2020 | Thijs Jacobs
Bar Kartel - little kitchen: de nieuwste hotspot van Amsterdam

Geïnspireerd door de foodtrucks op festivals met gerechten uit verschillende culturen – oftewel foodkartels - en het buitengevoel, haalt de nieuwste hotspot van Amsterdam de outdoor experience naar binnen. Met een keuken die streetfood gerechten van over de hele wereld serveert is er dan ook gekozen voor de passende naam Bar Kartel – little kitchen. Een interieur die het buitengevoel ondersteunt, shared dining, en de borrel die na de laatste keukenshift wordt ingezet, maken de experience compleet. Kortom: good vibes only. Bar Kartel – little kitchen opende op 13 augustus officieel haar deuren op de Overtoom.

Wereldwijde gerechten

Eén plek voor wereldwijde gerechten; waar Amsterdam dit miste brengt Bar Kartel – little kitchen hier verandering in. Mexico, Amerika, de Cariben, Afrika, Azië en niet te vergeten Europa. Van traditionele gerechten zoals taco’s en shakshuka tot de fusion hotdog met merquez, Indiase curry met Afrikaanse twist en bananentosti met noga chocolade. En van vlees tot vegetarisch en vegan. You name it, they serve it. Van keuzestress is met het shared dining concept echter geen sprake. Samen met je gezelschap kun je van elk land proeven. Als finishing touch wordt een internationale selectie aan cocktails, bieren en wijnen geschonken die de smaken in de gerechten naar boven halen.

De outdoor experience wordt compleet gemaakt door een interieur vol planten, foodtruck features, betonlook, en zelfs een garagedeur. Dineren onder een pergola vol lichtjes, aan de chefs table door een kruidentuintje heen kijken hoe jouw gerechten worden bereid, of chillen in een van de loungehoeken. Het kan allemaal. Een bezoek aan deze nieuwe culinaire hotspot, voelt als een mini-vakantie.

Borrel en muziek

Na de laatste keukenshift is er geen reden om naar huis te gaan, want dan worden tafels ingeklapt en stepped de barman zijn game up. De ideale plek om na je diner te blijven hangen en te genieten van een borrel en muziek. In het weekend kun je tot 03:00 uur door, waarna je je vaste uitstapje naar de fastfood tent ook nog eens kunt overslaan. Bar Kartel – little kitchen heeft namelijk een heus snackluik achterin het restaurant. Ook nog eens de duurzame aanpak, want de gerechten uit het snackluik worden bereid met ingrediënten die anders in de prullenbak zouden verdwijnen.

Bekende en nieuwe smaken. Werken, chillen, dansen, aan de bar hangen en mensen ontmoeten. Bar Kartel – little kitchen biedt 365 dagen per jaar voor ieder wat wils, letterlijk.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Gastronomie Corona
Online tool maakt veilig uit eten gaan mogelijk

Wetenschappers van Wageningen University & Research, de TU Delft en het Erasmus MC hebben een online tool ontwikkeld om vast te stellen hoe binnenruimtes coronaproof ingericht en gebruikt kunnen worden, zo melden zij in een persbericht. In de video onderaan dit bericht zie je hoe het model in de ...

Interview Longread
Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ondernemen in een turbulente tijd. Ten tijde van corona verantwoordelijkheid dragen voor een bedrijf in een branche die het zwaar heeft; dat brengt vele ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

Interview Ondernemen Themamaand energie
Zo kom je als ondernemer weer in je energie

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne energie is volgens Sebastiaan Hooft - auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’ en zelf een ondernemende duizendpoot - daarin ‘key&rsqu ...

Achtergronden Corona
Haagse bronnen: geen versoepelingen deze maand

Vandaag, maandag 8 maart, besluit het kabinet over de coronamaatregelen na 15 maart, waarna er vanavond een persconferentie volgt. Er is al een en ander uitgelekt, waaronder het gegeven dat er voorlopig nog geen versoepelingen mogelijk zijn en dat de avondklok wordt verlengd tot 30 maart. De harde l ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: