Hollandse Nieuwe Stijl wint aan populariteit

23 december 2019 | redactie

Het traditionele haringhappen is altijd al populair geweest in Nederland. Maar er is duidelijk een nieuwe trend zichtbaar: het experimenteren met haring. Steeds meer chef-koks ontdekken haring als de perfecte basis voor talloze gerechten.

Het lijkt de culinaire doorbraak van (maatjes)haring. Van oudsher wordt de vis geassocieerd met het haringhappen bij de viskraam, maar haring blijkt ontzettend veelzijdig te zijn. En het visje is, anders dan gedacht, het hele jaar goed te verkrijgen. Maak kennis met Hollandse Nieuwe Stijl!

De opkomst van Hollandse Nieuwe Stijl is goed te verklaren. Millennials (geboren tussen 1980 en 2000) gaan het experimenteren met gerechten niet uit de weg. Sterker nog, ze zoeken het op. Een unieke kans om op in te spelen.

Van fingerfood tot high-end

Haring blijkt verrassend goed als basis te dienen voor eenvoudige creaties zoals een taco, panini of poké bowl. Maar ook in meer high-end gerechten blijft haring goed overeind. Er zijn zelfs desserts gespot waarin haring als smaakmaker is verwerkt. Het is sowieso een bruikbare vis die echt van kop tot staart te gebruiken is.  

Laat je inspireren

Als Hollandse Nieuwe Stijl iets aantoont, is het wel hoe verrassend veelzijdig haring is. Het Nederlands Visbureau heeft zowel een aantal high-end als culinair toegankelijke recepten verzameld op haar site.

Laat je inspireren op visbureau.nl/hns

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: