Hollandse Nieuwe Stijl wint aan populariteit

23 december 2019 | redactie

Het traditionele haringhappen is altijd al populair geweest in Nederland. Maar er is duidelijk een nieuwe trend zichtbaar: het experimenteren met haring. Steeds meer chef-koks ontdekken haring als de perfecte basis voor talloze gerechten.

Het lijkt de culinaire doorbraak van (maatjes)haring. Van oudsher wordt de vis geassocieerd met het haringhappen bij de viskraam, maar haring blijkt ontzettend veelzijdig te zijn. En het visje is, anders dan gedacht, het hele jaar goed te verkrijgen. Maak kennis met Hollandse Nieuwe Stijl!

De opkomst van Hollandse Nieuwe Stijl is goed te verklaren. Millennials (geboren tussen 1980 en 2000) gaan het experimenteren met gerechten niet uit de weg. Sterker nog, ze zoeken het op. Een unieke kans om op in te spelen.

Van fingerfood tot high-end

Haring blijkt verrassend goed als basis te dienen voor eenvoudige creaties zoals een taco, panini of poké bowl. Maar ook in meer high-end gerechten blijft haring goed overeind. Er zijn zelfs desserts gespot waarin haring als smaakmaker is verwerkt. Het is sowieso een bruikbare vis die echt van kop tot staart te gebruiken is.  

Laat je inspireren

Als Hollandse Nieuwe Stijl iets aantoont, is het wel hoe verrassend veelzijdig haring is. Het Nederlands Visbureau heeft zowel een aantal high-end als culinair toegankelijke recepten verzameld op haar site.

Laat je inspireren op visbureau.nl/hns

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

KHN
Kort geding KHN tegen de Staat over TVL op 9 maart

KHN is vorige week een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden voor het uitbetalen van de TVL. Dit kort geding zal a.s. dinsdag 9 februari om 14:00 dienen in de Rechtbank in Den Haag. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de Tegemoetkoming Vaste La ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: