Hollandse Nieuwe Stijl wint aan populariteit

23 december 2019 | redactie

Het traditionele haringhappen is altijd al populair geweest in Nederland. Maar er is duidelijk een nieuwe trend zichtbaar: het experimenteren met haring. Steeds meer chef-koks ontdekken haring als de perfecte basis voor talloze gerechten.

Het lijkt de culinaire doorbraak van (maatjes)haring. Van oudsher wordt de vis geassocieerd met het haringhappen bij de viskraam, maar haring blijkt ontzettend veelzijdig te zijn. En het visje is, anders dan gedacht, het hele jaar goed te verkrijgen. Maak kennis met Hollandse Nieuwe Stijl!

De opkomst van Hollandse Nieuwe Stijl is goed te verklaren. Millennials (geboren tussen 1980 en 2000) gaan het experimenteren met gerechten niet uit de weg. Sterker nog, ze zoeken het op. Een unieke kans om op in te spelen.

Van fingerfood tot high-end

Haring blijkt verrassend goed als basis te dienen voor eenvoudige creaties zoals een taco, panini of poké bowl. Maar ook in meer high-end gerechten blijft haring goed overeind. Er zijn zelfs desserts gespot waarin haring als smaakmaker is verwerkt. Het is sowieso een bruikbare vis die echt van kop tot staart te gebruiken is.  

Laat je inspireren

Als Hollandse Nieuwe Stijl iets aantoont, is het wel hoe verrassend veelzijdig haring is. Het Nederlands Visbureau heeft zowel een aantal high-end als culinair toegankelijke recepten verzameld op haar site.

Laat je inspireren op visbureau.nl/hns

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: