Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

18 januari 2018 | Thijs Jacobs
Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de kaart zijn om te delen. Lekker met z’n tweeën of juist met een grote vriendengroep. Hier eet je kleine gerechten met een hoop smaak, pit en vooral veel liefde.  

Mexicaanse hotspot

Met Arriba Arriba is er een nieuwe Mexicaanse spot in Amsterdam en wordt een lang gekoesterde droom van het team van IQ Creative werkelijkheid. Eerder brachten ze al een stukje Azië naar Amsterdam met Happyhappyjoyjoy. Voor Arriba Arriba heeft IQ Creatieve wederom de handen ineengeslagen met architectenbureau concrete en JPS voor het concept en het interieur.  Een snelle hap of lekker lang tafelen In een land waar vijftig procent van de bevolking het eten op straat koopt, betekent het woord street food ofwel ‘antojitos’ niet voor niets letterlijk cravings. Bij Arriba Arriba moet je ook snel naar binnen kunnen voor een lean and mean taco pitstop of lunch.

De taco’s worden gemaakt met authentieke Mexicaanse tortilla’s van Taiyari en gebakken volgens de methode van de oude Azteken. De toppings lopen uiteen, van crispy pescado met knapperige kool en limoen tot rib-eye met chimichurri en avocado of pulpo ‘octopus’ met zoete aardappel en ingelegde ui. Verder vind je op de kaart ook gezonde salades, tamales, rijkgevulde empanadas en andere bites als oesters en flautas.   Voor- en hoofdgerechten bestaan niet, neem en proef vooral wat je wilt. Alle tortilla’s en tostada’s zijn glutenvrij en de menukaart biedt uiteraard ook veel keus voor vegetariërs.

Cocktails

Op de drankenkaart staan ook verschillende cocktails met Altos Tequila, (speciaal-)bieren en natuurlijk de notoire Margarita-pitchers, die je helpen de tijd te vergeten. De speciaal ontwikkelde tafelsalsa’s zijn af te blussen met een Arriba Arriba speciaalbiertje met een subtiele hint van jalapeño, een typisch Mexicaanse drankje Jarritos of een frozen margarita. Modern en Mexicaans interieur Arriba Arriba is een Mexicaans restaurant in een modern jasje. Hier vind je geen kitscherige sombrero’s of bekende Falsa-print, maar een moderne, grafische vertaling van Mexico. Inspiratie voor het interieur komt van de Mexicaans architect Luis Barragán, die veel met kleur, licht en schaduw werkte, zonder daarbij aan subtiliteit te verliezen.

De langgerekte ruimte aan de Rozengracht wordt door strak geschilderde kleurvlakken een sfeervol en vrolijk geheel. De aankleding bestaat uit moderne objecten en er wordt gebruikt gemaakt van grote cactussen en natuurlijke materialen zoals rotan. Er staan grotendeels hoge bartafels die uitzicht geven op de keuken. Deze bieden uitkomst voor de latere aanhaker die alleen voor de cocktail of speciaal biertje komt. Het restaurant biedt makkelijk plek voor 150 man.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: