Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

18 januari 2018 | Thijs Jacobs

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de kaart zijn om te delen. Lekker met z’n tweeën of juist met een grote vriendengroep. Hier eet je kleine gerechten met een hoop smaak, pit en vooral veel liefde.  

Mexicaanse hotspot

Met Arriba Arriba is er een nieuwe Mexicaanse spot in Amsterdam en wordt een lang gekoesterde droom van het team van IQ Creative werkelijkheid. Eerder brachten ze al een stukje Azië naar Amsterdam met Happyhappyjoyjoy. Voor Arriba Arriba heeft IQ Creatieve wederom de handen ineengeslagen met architectenbureau concrete en JPS voor het concept en het interieur.  Een snelle hap of lekker lang tafelen In een land waar vijftig procent van de bevolking het eten op straat koopt, betekent het woord street food ofwel ‘antojitos’ niet voor niets letterlijk cravings. Bij Arriba Arriba moet je ook snel naar binnen kunnen voor een lean and mean taco pitstop of lunch.

De taco’s worden gemaakt met authentieke Mexicaanse tortilla’s van Taiyari en gebakken volgens de methode van de oude Azteken. De toppings lopen uiteen, van crispy pescado met knapperige kool en limoen tot rib-eye met chimichurri en avocado of pulpo ‘octopus’ met zoete aardappel en ingelegde ui. Verder vind je op de kaart ook gezonde salades, tamales, rijkgevulde empanadas en andere bites als oesters en flautas.   Voor- en hoofdgerechten bestaan niet, neem en proef vooral wat je wilt. Alle tortilla’s en tostada’s zijn glutenvrij en de menukaart biedt uiteraard ook veel keus voor vegetariërs.

Cocktails

Op de drankenkaart staan ook verschillende cocktails met Altos Tequila, (speciaal-)bieren en natuurlijk de notoire Margarita-pitchers, die je helpen de tijd te vergeten. De speciaal ontwikkelde tafelsalsa’s zijn af te blussen met een Arriba Arriba speciaalbiertje met een subtiele hint van jalapeño, een typisch Mexicaanse drankje Jarritos of een frozen margarita. Modern en Mexicaans interieur Arriba Arriba is een Mexicaans restaurant in een modern jasje. Hier vind je geen kitscherige sombrero’s of bekende Falsa-print, maar een moderne, grafische vertaling van Mexico. Inspiratie voor het interieur komt van de Mexicaans architect Luis Barragán, die veel met kleur, licht en schaduw werkte, zonder daarbij aan subtiliteit te verliezen.

De langgerekte ruimte aan de Rozengracht wordt door strak geschilderde kleurvlakken een sfeervol en vrolijk geheel. De aankleding bestaat uit moderne objecten en er wordt gebruikt gemaakt van grote cactussen en natuurlijke materialen zoals rotan. Er staan grotendeels hoge bartafels die uitzicht geven op de keuken. Deze bieden uitkomst voor de latere aanhaker die alleen voor de cocktail of speciaal biertje komt. Het restaurant biedt makkelijk plek voor 150 man.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: