Taco van der Meer nieuwe eigenaar Brasserie Bakboord

22 februari 2018 | David Bakker

Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord in Almere. Brasserie Bakboord is gevestigd op een unieke locatie aan de havenkom van Almere-Haven, met maar liefst drie beschutte terrassen die uitkijk bieden op het Gooimeer en de passanten jachthaven. Van der Meer wordt met deze overname eigenaar van het enige Bib Gourmand-restaurant in Flevoland.

Bakboord is sinds de opening in 2000 een begrip in Almere-Haven en wordt geprezen om zijn hoge kwaliteit en kundig personeel. De Bib Gourmand is niet de enige titel die Brasserie Bakboord in de wacht heeft gesleept. Het restaurant staat al tijden op nummer 1 op TripAdvisor Almere, is meerdere malen verkozen tot beste zakelijke locatie van Almere en heeft een Gold Award gewonnen in de verkiezing van Leukste Restaurant 2018.

 

Taco van der Meer: “Brasserie Bakboord is een mooi bedrijf met zeer betrokken personeel die het restaurant in een moeilijke tijd draaiende hebben gehouden. Ik draag Almere en de horeca een warm hart toe en zie ernaar uit om mijn steentje hieraan bij te kunnen dragen.”

Ondernemer


Taco van der Meer is onder andere eigenaar van 4-sterren Superior Design Hotel The Albus in Amsterdam en Restaurant Senses by Lars Bertelsen, dat wordt erkend als een van de toprestaurants van Amsterdam. Daarnaast bekleedt hij een aantal bestuurlijke functies, waaronder die van voorzitter Financiële Commissie KHN Landelijk. Van der Meer is groot voorvechter van duurzaam ondernemen. Zo heeft The Albus sinds maart 2017 geen gas meer nodig voor zijn energievoorziening en opereert hierdoor als eerste hotel van Europa CO2-neutraal. Ook bij Bakboord zal duurzaamheid een grotere rol gaan spelen. Van der Meer zal zijn ondernemingen in Amsterdam blijven beheren; de dagelijkse leiding van Bakboord blijft in handen van het huidige management.

verbouwing


Het personeel van Brasserie Bakboord gaat allereerst op een welverdiende vakantie van 23 februari tot en met 2 maart, een periode waarin het restaurant gesloten zal zijn om veranderingen aan te brengen aan het interieur. Ook zal er een nieuwe menukaart geïntroduceerd worden. Traditionele hardlopers zoals de Zeetong en Tournedos blijven op de kaart; hieromheen komen verrassende nieuwe gerechten. Vanaf 3 maart staat het vertrouwde personeel weer klaar om de gasten te verwelkomen met de service en kwaliteit waar Brasserie Bakboord om bekendstaat.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19...

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: