NLVVM: omzetstijging van ruim 200 procent tijdens Koningsdag

26 april 2018 | Thijs Jacobs

De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers verwacht deze Koningsdag meer dan een verdubbeling van de omzet. Naar aanleiding van voorgaande jaren kan de conclusie worden getrokken dat feestend Nederland het niet ziet zitten om zelf achter het fornuis te kruipen op 27 april.

Remco Robelus, CEO van Spare Rib Express vertelt: “Met Koningsdag 2017 draaiden wij precies drie keer meer omzet dan op een normale donderdag: 200% meer dus! Voor 2018 verwachten wij een nóg hogere omzetstijging, omdat Koningsdag nu op vrijdag valt.” Maarten Luk, Managing Director bij Johnny’s Burger Company voegt daaraan toe: “We draaien niet alleen met Koningsdag op volle toeren, maar juist ook met Koningsnacht behalen we ‘doldwaze’ omzetten.”

Extra voorraad

Niet alleen spareribs en burgers zijn in trek op Koningsdag, ook taco’s, pizza’s en sushi vliegen over de toonbank op het verjaardagsfeest van de Koning.  Martijn Jansen, CEO van De Beren bezorgrestaurants: “Wij zien de omzet op Koningsdag waarschijnlijk wel verdrievoudigen.” Rob Hogervorst, Franchise Manager bij FEBO verwacht een uitdagende bezorgdag en zorgt voor een flinke voorraad kroketten, frikadellen en andere snacks. Ook Taco Mundo, New York Pizza en SushiPoint bevoorraden de winkels extra en zetten al het rijdende materieel in.

Over de Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers

De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers is een initiatief van Domino’s Pizza, de Beren, Spare Rib Express, Taco Mundo, FEBO & New York Pizza. SushiPoint en Johnny’s Burger Company voegden zich in 2017 toe aan de vereniging. Deze 8 prominente bezorgketens vertegenwoordigen meer dan 500 vestigingen en 10.000 werknemers werkzaam in de maaltijdbezorgbranche. De belangrijkste doelstelling van de vereniging is het behartigen van de belangen van de bedrijven werkzaam in de branche. Daarnaast zet de NLVVM zich in voor professionalisering van deelnemende ketens.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: