Varende kookschool vaart langs exotische bestemmingen

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Van Scandinavische smörgäsbord tot echte Italiaanse pasta en van uitgebreide high tea tot cocktailparty. Regent Seven Seas Cruises heeft alle ingrediënten aan boord voor een culinaire droomreis.

De Culinary Arts Kitchen van Seven Seas Explorer is een varende kookschool waar elke denkbare keuken, maar ook specialistische onderwerpen aan bod komen. Leren snijden als een chef, het perfecte diner voorbereiden, supergezonde gerechten koken – je leert het tijdens de professionele workshops. Wat precies op het menu staat verschilt per cruise en sluit bij de exclusieve Gourmet Explorer Tours aan op de bestemmingen die je bezoekt. Waan je Masterchef voor een dag en kom thuis vol culinaire kennis, vaardigheden en inspiratie. Bon appétit!

Zeewaardige foodsafari

Een frisse garnalensalade, de perfecte kreeft en Zweedse Kötballar – heerlijk, maar hoe maak je het? Tijdens cruises door Scandinavië heb je het zo onder de knie in de Culinary Arts Kitchen op Seven Seas Explorer. Zelf verse pasta maken en het bereiden van een bolognesesaus waar iedereen jaloers op is, leer je op reizen door het Middellandse Zeegebied. Alle workshops worden gehouden in een professionele keuken met 18 werkplekken waar Masterchefs op zee worden geboren. Mexicaanse taco’s, Argentijns grillen en een Afrikaanse foodsafari – zowel het schip als de workshops gaan de hele wereld over. Wie nog even geduld heeft kan vanaf 2020 ook op zusterschip Seven Seas Splendor de sterren van de hemel koken, of dat nu in het Caribisch gebied of juist voor de kust van Frankrijk is.

Inspiratie aan land

Er is ook de mogelijkheid deel te nemen aan de Gourmet Explorer Tours, waarbij gasten kunnen kiezen uit een grote variatie aan tours waarbij de culinaire cultuur van de bestemming ontdekt wordt. Reizigers worden meegenomen naar lokale markten om de meest exotische kruiden te vinden, proeven overheerlijke wijnen onder het genot van adembenemende uitzichten en genieten van exclusieve maaltijden bereid door gerenommeerde chefs. Zo hebben gasten in Bilbao, Spanje bijvoorbeeld de mogelijkheid de Mercado de la Ribera te bezoeken en worden tapas en pintxos geproefd in Plaza Nova. Deze kennis is goed te gebruiken tijdens de tapas en pintxos kookles die volgt op het schip waarbij de eigen lunch bereid wordt. Meer geïnteresseerd in de Griekse keuken? Doe dan mee aan een Gourmet Tour op het eiland Corfu, hier krijgen gasten de opdracht om lokale producten te kopen tijdens de markt die daarna aan boord van het schip in de Culinary Arts Kitchen worden gebruikt voor een kookworkshop waarin kennis wordt gemaakt met de keuken van Corfu.

Varende kooksessies

Iedereen van ervaren thuischef tot beginnende keukenprins zit op zijn plek tijdens deze varende kooksessies. Supersnel en precies leren snijden, de perfecte biefstuk grillen en sauzen maken – het zijn maar een paar voorbeelden van de gespecialiseerde lessen die aan boord worden gegeven. Verder is er een workshop waarbij het ei centraal staat; denk aan pocheren, souffles, meringues en de ultieme chocolademousse maken. Op elke cruise is een passende selectie workshops te boeken die allemaal even smakelijk, leerzaam en ontzettend leuk voor thuis zijn. Een souvenir dat je voor altijd in je voordeel kunt laten werken tijdens dinertjes met vrienden, familiebrunches of gewoon voor een romantische avond met z’n twee. Dat is nog eens lekker lang genieten van je vakantie!


Zie de website van Regent Seven Seas Cruises voor meer informatie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

KHN
Kort geding KHN tegen de Staat over TVL op 9 maart

KHN is vorige week een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden voor het uitbetalen van de TVL. Dit kort geding zal a.s. dinsdag 9 februari om 14:00 dienen in de Rechtbank in Den Haag. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de Tegemoetkoming Vaste La ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: