Varende kookschool vaart langs exotische bestemmingen

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Van Scandinavische smörgäsbord tot echte Italiaanse pasta en van uitgebreide high tea tot cocktailparty. Regent Seven Seas Cruises heeft alle ingrediënten aan boord voor een culinaire droomreis.

De Culinary Arts Kitchen van Seven Seas Explorer is een varende kookschool waar elke denkbare keuken, maar ook specialistische onderwerpen aan bod komen. Leren snijden als een chef, het perfecte diner voorbereiden, supergezonde gerechten koken – je leert het tijdens de professionele workshops. Wat precies op het menu staat verschilt per cruise en sluit bij de exclusieve Gourmet Explorer Tours aan op de bestemmingen die je bezoekt. Waan je Masterchef voor een dag en kom thuis vol culinaire kennis, vaardigheden en inspiratie. Bon appétit!

Zeewaardige foodsafari

Een frisse garnalensalade, de perfecte kreeft en Zweedse Kötballar – heerlijk, maar hoe maak je het? Tijdens cruises door Scandinavië heb je het zo onder de knie in de Culinary Arts Kitchen op Seven Seas Explorer. Zelf verse pasta maken en het bereiden van een bolognesesaus waar iedereen jaloers op is, leer je op reizen door het Middellandse Zeegebied. Alle workshops worden gehouden in een professionele keuken met 18 werkplekken waar Masterchefs op zee worden geboren. Mexicaanse taco’s, Argentijns grillen en een Afrikaanse foodsafari – zowel het schip als de workshops gaan de hele wereld over. Wie nog even geduld heeft kan vanaf 2020 ook op zusterschip Seven Seas Splendor de sterren van de hemel koken, of dat nu in het Caribisch gebied of juist voor de kust van Frankrijk is.

Inspiratie aan land

Er is ook de mogelijkheid deel te nemen aan de Gourmet Explorer Tours, waarbij gasten kunnen kiezen uit een grote variatie aan tours waarbij de culinaire cultuur van de bestemming ontdekt wordt. Reizigers worden meegenomen naar lokale markten om de meest exotische kruiden te vinden, proeven overheerlijke wijnen onder het genot van adembenemende uitzichten en genieten van exclusieve maaltijden bereid door gerenommeerde chefs. Zo hebben gasten in Bilbao, Spanje bijvoorbeeld de mogelijkheid de Mercado de la Ribera te bezoeken en worden tapas en pintxos geproefd in Plaza Nova. Deze kennis is goed te gebruiken tijdens de tapas en pintxos kookles die volgt op het schip waarbij de eigen lunch bereid wordt. Meer geïnteresseerd in de Griekse keuken? Doe dan mee aan een Gourmet Tour op het eiland Corfu, hier krijgen gasten de opdracht om lokale producten te kopen tijdens de markt die daarna aan boord van het schip in de Culinary Arts Kitchen worden gebruikt voor een kookworkshop waarin kennis wordt gemaakt met de keuken van Corfu.

Varende kooksessies

Iedereen van ervaren thuischef tot beginnende keukenprins zit op zijn plek tijdens deze varende kooksessies. Supersnel en precies leren snijden, de perfecte biefstuk grillen en sauzen maken – het zijn maar een paar voorbeelden van de gespecialiseerde lessen die aan boord worden gegeven. Verder is er een workshop waarbij het ei centraal staat; denk aan pocheren, souffles, meringues en de ultieme chocolademousse maken. Op elke cruise is een passende selectie workshops te boeken die allemaal even smakelijk, leerzaam en ontzettend leuk voor thuis zijn. Een souvenir dat je voor altijd in je voordeel kunt laten werken tijdens dinertjes met vrienden, familiebrunches of gewoon voor een romantische avond met z’n twee. Dat is nog eens lekker lang genieten van je vakantie!


Zie de website van Regent Seven Seas Cruises voor meer informatie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: