Varende kookschool vaart langs exotische bestemmingen

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Van Scandinavische smörgäsbord tot echte Italiaanse pasta en van uitgebreide high tea tot cocktailparty. Regent Seven Seas Cruises heeft alle ingrediënten aan boord voor een culinaire droomreis.

De Culinary Arts Kitchen van Seven Seas Explorer is een varende kookschool waar elke denkbare keuken, maar ook specialistische onderwerpen aan bod komen. Leren snijden als een chef, het perfecte diner voorbereiden, supergezonde gerechten koken – je leert het tijdens de professionele workshops. Wat precies op het menu staat verschilt per cruise en sluit bij de exclusieve Gourmet Explorer Tours aan op de bestemmingen die je bezoekt. Waan je Masterchef voor een dag en kom thuis vol culinaire kennis, vaardigheden en inspiratie. Bon appétit!

Zeewaardige foodsafari

Een frisse garnalensalade, de perfecte kreeft en Zweedse Kötballar – heerlijk, maar hoe maak je het? Tijdens cruises door Scandinavië heb je het zo onder de knie in de Culinary Arts Kitchen op Seven Seas Explorer. Zelf verse pasta maken en het bereiden van een bolognesesaus waar iedereen jaloers op is, leer je op reizen door het Middellandse Zeegebied. Alle workshops worden gehouden in een professionele keuken met 18 werkplekken waar Masterchefs op zee worden geboren. Mexicaanse taco’s, Argentijns grillen en een Afrikaanse foodsafari – zowel het schip als de workshops gaan de hele wereld over. Wie nog even geduld heeft kan vanaf 2020 ook op zusterschip Seven Seas Splendor de sterren van de hemel koken, of dat nu in het Caribisch gebied of juist voor de kust van Frankrijk is.

Inspiratie aan land

Er is ook de mogelijkheid deel te nemen aan de Gourmet Explorer Tours, waarbij gasten kunnen kiezen uit een grote variatie aan tours waarbij de culinaire cultuur van de bestemming ontdekt wordt. Reizigers worden meegenomen naar lokale markten om de meest exotische kruiden te vinden, proeven overheerlijke wijnen onder het genot van adembenemende uitzichten en genieten van exclusieve maaltijden bereid door gerenommeerde chefs. Zo hebben gasten in Bilbao, Spanje bijvoorbeeld de mogelijkheid de Mercado de la Ribera te bezoeken en worden tapas en pintxos geproefd in Plaza Nova. Deze kennis is goed te gebruiken tijdens de tapas en pintxos kookles die volgt op het schip waarbij de eigen lunch bereid wordt. Meer geïnteresseerd in de Griekse keuken? Doe dan mee aan een Gourmet Tour op het eiland Corfu, hier krijgen gasten de opdracht om lokale producten te kopen tijdens de markt die daarna aan boord van het schip in de Culinary Arts Kitchen worden gebruikt voor een kookworkshop waarin kennis wordt gemaakt met de keuken van Corfu.

Varende kooksessies

Iedereen van ervaren thuischef tot beginnende keukenprins zit op zijn plek tijdens deze varende kooksessies. Supersnel en precies leren snijden, de perfecte biefstuk grillen en sauzen maken – het zijn maar een paar voorbeelden van de gespecialiseerde lessen die aan boord worden gegeven. Verder is er een workshop waarbij het ei centraal staat; denk aan pocheren, souffles, meringues en de ultieme chocolademousse maken. Op elke cruise is een passende selectie workshops te boeken die allemaal even smakelijk, leerzaam en ontzettend leuk voor thuis zijn. Een souvenir dat je voor altijd in je voordeel kunt laten werken tijdens dinertjes met vrienden, familiebrunches of gewoon voor een romantische avond met z’n twee. Dat is nog eens lekker lang genieten van je vakantie!


Zie de website van Regent Seven Seas Cruises voor meer informatie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw...

KHN
BookDinners lanceert unieke zomercampagne: cadeautje aan restaurantgasten

Vandaag lanceert BookDinners een unieke zomercampagne voor de restaurantsector in Nederland: een campagne waarbij aangesloten restaurants geen korting weggeven, maar hun gasten met een cadeau bedanken voor hun bezoek. De restaurateur kan gratis meedoen en wordt zo geholpen in het behouden van gasten...

Advertorial
Verrassend variëren met veggies

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend planta...

Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: