Varende kookschool vaart langs exotische bestemmingen

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Van Scandinavische smörgäsbord tot echte Italiaanse pasta en van uitgebreide high tea tot cocktailparty. Regent Seven Seas Cruises heeft alle ingrediënten aan boord voor een culinaire droomreis.

De Culinary Arts Kitchen van Seven Seas Explorer is een varende kookschool waar elke denkbare keuken, maar ook specialistische onderwerpen aan bod komen. Leren snijden als een chef, het perfecte diner voorbereiden, supergezonde gerechten koken – je leert het tijdens de professionele workshops. Wat precies op het menu staat verschilt per cruise en sluit bij de exclusieve Gourmet Explorer Tours aan op de bestemmingen die je bezoekt. Waan je Masterchef voor een dag en kom thuis vol culinaire kennis, vaardigheden en inspiratie. Bon appétit!

Zeewaardige foodsafari

Een frisse garnalensalade, de perfecte kreeft en Zweedse Kötballar – heerlijk, maar hoe maak je het? Tijdens cruises door Scandinavië heb je het zo onder de knie in de Culinary Arts Kitchen op Seven Seas Explorer. Zelf verse pasta maken en het bereiden van een bolognesesaus waar iedereen jaloers op is, leer je op reizen door het Middellandse Zeegebied. Alle workshops worden gehouden in een professionele keuken met 18 werkplekken waar Masterchefs op zee worden geboren. Mexicaanse taco’s, Argentijns grillen en een Afrikaanse foodsafari – zowel het schip als de workshops gaan de hele wereld over. Wie nog even geduld heeft kan vanaf 2020 ook op zusterschip Seven Seas Splendor de sterren van de hemel koken, of dat nu in het Caribisch gebied of juist voor de kust van Frankrijk is.

Inspiratie aan land

Er is ook de mogelijkheid deel te nemen aan de Gourmet Explorer Tours, waarbij gasten kunnen kiezen uit een grote variatie aan tours waarbij de culinaire cultuur van de bestemming ontdekt wordt. Reizigers worden meegenomen naar lokale markten om de meest exotische kruiden te vinden, proeven overheerlijke wijnen onder het genot van adembenemende uitzichten en genieten van exclusieve maaltijden bereid door gerenommeerde chefs. Zo hebben gasten in Bilbao, Spanje bijvoorbeeld de mogelijkheid de Mercado de la Ribera te bezoeken en worden tapas en pintxos geproefd in Plaza Nova. Deze kennis is goed te gebruiken tijdens de tapas en pintxos kookles die volgt op het schip waarbij de eigen lunch bereid wordt. Meer geïnteresseerd in de Griekse keuken? Doe dan mee aan een Gourmet Tour op het eiland Corfu, hier krijgen gasten de opdracht om lokale producten te kopen tijdens de markt die daarna aan boord van het schip in de Culinary Arts Kitchen worden gebruikt voor een kookworkshop waarin kennis wordt gemaakt met de keuken van Corfu.

Varende kooksessies

Iedereen van ervaren thuischef tot beginnende keukenprins zit op zijn plek tijdens deze varende kooksessies. Supersnel en precies leren snijden, de perfecte biefstuk grillen en sauzen maken – het zijn maar een paar voorbeelden van de gespecialiseerde lessen die aan boord worden gegeven. Verder is er een workshop waarbij het ei centraal staat; denk aan pocheren, souffles, meringues en de ultieme chocolademousse maken. Op elke cruise is een passende selectie workshops te boeken die allemaal even smakelijk, leerzaam en ontzettend leuk voor thuis zijn. Een souvenir dat je voor altijd in je voordeel kunt laten werken tijdens dinertjes met vrienden, familiebrunches of gewoon voor een romantische avond met z’n twee. Dat is nog eens lekker lang genieten van je vakantie!


Zie de website van Regent Seven Seas Cruises voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: