U heeft gezocht op : mosselen

1 juli 2020 Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

20 november 2019 Awards
Gouden Mossel prooi voor Robin van Persie en Sander de Kramer

Op woensdag 20 november heeft restaurant Kaat Mossel voor de 25ste keer een Gouden Mossel uitgereikt aan twee Rotterdammers die zich sterk inzetten voor de stad of een goed doel. Aan boord van het Spido-schip Abel Tasman kregen journalist en televisiepresentator Sander de Kramer en stervoetballer Ro...

27 september 2019 Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

7 augustus 2019 Tech Branded Content
’t Vliegend paard kiest weer voor de kassa’s van Van Hessen

't Vliegend Paard is gevestigd in het dorpscentrum van Nieuwkoop, in een prachtig pand uit 1612. Het interieur is knus en wanneer je binnen komt vallen meteen twee grote muurschilderingen op van de Haagsche kunstschilder Geer Huybers. Achter het pand ligt een verrassend groot terras, mét ...

16 juli 2019 Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

25 april 2019 Tech
Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt de waarde van een e-mailadres onderscha...

15 maart 2019 Opening Achtergronden
Deze beachclub is nu al klaar voor het nieuwe strandseizoen

Bistro & Grill Later aan Zee is uit haar winterslaap en klaar voor het nieuwe strandseizoen. Zij opent zondag 17 maart 2019 haar deuren voor de liefhebbers van lekker eten en drinken een prettige ambiance op het strand. De onderscheidende beachclub in Bloemendaal aan Zee kreeg dit jaar wederom e...

2 november 2018 Culinair Rotterdam
Cornelis Bar & Kitchen kiest voor lichte gerechten

Cornelis Bar & Kitchen (Rotterdam), bekend om gerechten van hoogwaardig vlees, heeft zijn kaart een flinke restyling gegeven. Vanaf nu is het menu uitgebreid met lichtere en moderne gerechten en kunnen ook vegetariërs en liefhebbers van kip en vis er terecht voor lunch en diner. Gezonde ...

17 september 2018 Hotelketens Culinair
Bilderberg Parkhotel trakteert op lekkers uit de zee

Van donderdag 20 t­/m zaterdag 29 september trakteert Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam haar gasten op het lekkerste uit de zee. Tijdens het Fruit de Mer Festival is het negen dagen lang genieten van een flinke schaal vol verse...

12 september 2018 Events Duurzaamheid
Eerste Goede Vis festival in Amsterdam

Vis eten zonder schuldgevoel. Op de Seafood Parade van Good Fish Foundation kan het. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landmarkt in Amsterdam is alle vis ‘goede vis’. Dat wil zeggen – de vis is ASC- of MSC-gecertificeerd of scoort Groen op de VISwijzer va...

29 maart 2018 Café Opening
Libertine Petit Café geopend op de Noordermarkt

Op de Amsterdamse Noordermarkt 4 - in het pand waar voorheen Proust zat - openen horecaondernemers Casper Reinders en Steven Pooters de derde vestiging van Libertine: Libertine Petit Café. Libertine Petit Café is 7 dagen per week open voor lunch, diner en drinks. De kaart bestaat uit h...

21 december 2017 Amsterdam Opening
Bistro nieuwe stijl geopend in hartje Amsterdam

Op 15 december 2017 opende Bistro Berlage in de Beurs van Berlage haar deuren. In deze nieuwe stijl bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. Deze aanpak komt ook terug in het elegante interieur waar authentieke, monumentale...

14 december 2017 Amsterdam Opening
Bistro in Beurs van Berlage: Bistro Berlage

Op 15 december 2017 opent Bistro Berlage in de Beurs van Berlage haar deuren. In deze nieuwe stijl bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. Deze aanpak komt ook terug in het elegante interieur waar authentieke, monumentale elementen worden gecom...

21 november 2017 Awards Rotterdam
Voetbalanalist René van der Gijp krijgt Gouden Mossel

Voor het eerst ging de Gouden Mossel die het Rotterdamse restaurant Kaat Mossel jaarlijks uitreikt niet richting een Rotterdammer, maar wel naar iemand met een groot hart voor de havenstad. René van der Gijp heeft woensdagmiddag 22 november de 23ste Gouden Mossel in ontvangst genomen aan boor...

14 november 2017 Awards Rotterdam
Restaurant Kaat Mossel rijkt opnieuw twee mosselen uit

Het bekende Rotterdamse restaurant Kaat Mossel reikt opnieuw twee Gouden Mosselen uit. De inmiddels 23 ste editie vindt plaats op dinsdag 21 november. De twee gouden beeldjes worden uitgereikt aan twee personen die iets voor de stad betekend hebben. Wie dat zijn, houden we nog heel even geheim! Wat ...

16 oktober 2017 Amsterdam Opening
Beurs van Berlage Amsterdam krijgt nieuw horecaconcept

In oktober 2017 sluiten de deuren van het huidige Grand Café van de Beurs van Berlage aan het Beursplein in Amsterdam om plaats te maken voor een nieuw horecaconcept. Vanaf december 2017 kunnen gasten op deze iconische locatie kennis maken met Bistro Berlage, een eigentijds en elegant restaur...

12 september 2017 Awards Culinair
Dit is de Nederlands kampioen oestersteken

Gisteren heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de vijfde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de elf aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Joost Deurloo Nederlands Kampioen van het Premier Kampioenschap Oesterst...

11 september 2017 Amsterdam Opening
Spingaren restaurant & proeflokaal is geopend

Eerder in 2017 lanceerde Spingaren haar eigen charcuterie op de Amsterdamse markt. De vijf gepassioneerde horecamensen van Spingaren hebben zich vol toewijding gestort op het artisanaal maken van charcuterie, met enthousiaste reacties van het publiek tot gevolg. Nu is het tijd om hun assortiment een...

24 augustus 2017 Opening
House of Watt opent in voormalig Casa400 hotel

Op 1 september 2017 opent House of Watt haar deuren aan de James Wattstraat 73 – in Amsterdam Oost. Deze nieuwe ontmoetingsplek is gevestigd in de in voormalige lobby van het oude Casa400 hotel, dat 7 jaar geleden verhuisde naar een nieuwe locatie. Een unicum in Amsterdam: een hotel dat een ni...

2 augustus 2017 Culinair
Rotterdams genieten: fruits de mer-festijn

Lekker voor het vasthouden van het vakantiegevoel: een flinke schaal oesters, kreeft en schelpjes soldaat maken met een mooi glas witte wijn erbij. Van vrijdag 8 tot en met zondag 17 september dompelt Restaurant The Park - inspired by Erik van Loo - van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam haar gas...

25 juli 2017 Achtergronden
Nieuw seizoen Koken met Van Boven

Yvette van Boven is vanaf 4 september weer bij de VPRO te zien met 10 nieuwe afleveringen van Koken met Van Boven; ook voor niet-keukenprinsen en prinsessen een lust om naar te kijken. Naast haar keukengeheimen deelt Van Boven ook interessante wetenswaardigheden over de ingrediënten die zij haa...

24 juli 2017 Amsterdam Opening
Spingaren opent restaurant en proeflokaal

Spingaren werd begin 2017 in Amsterdam gelanceerd door een team van vijf gepassioneerde mensen die hun liefde voor lekkere charcuterie met Amsterdam willen delen. Vol toewijding storten zij zich het op artisanaal maken van charcuterie en het inleggen en fermenteren van groente en vis. De afgelopen m...

18 juli 2017 Events
Grootste mosselpan van Nederland staat in Den Haag

Mosselliefhebbers kunnen donderdag 27 juli vanaf 17.00u hun hart ophalen bij Eetcafé Cloos Den Haag. Het restaurant zet die avond de grootste mosselpan van Nederland (2 diameter) op het terras, om de start van het nieuwe mosselseizoen te vieren. Voor gasten een bijzondere gelegenheid om de...

30 juni 2017
Nog meer weetjes over mosselen

Eerder plaatsten we al eens een lijstje met 7 misverstanden over mosselen. Omdat het mosselseizoen weer is aangebroken, hebben we wat onderzoek gedaan en presenteren we je een lijst met de meest nuttige weetjes over mosselen. Dichte mosselen gewoon eetbaar Het is een misvatting dat je geslote...

27 juni 2017 Food Events
Zeker Zeeuws mosselseizoen geopend met eerste baal

Het nieuwe Zeker Zeeuws mosselseizoen gaat woensdag 28 juni van start met de feestelijke overhandiging en aansluitende proeverij van de eerste baal bodemcultuurmosselen met dit streekproduct-keurmerk bij visrestaurant Kaat Mossel in Rotterdam. Het is voor de tweede keer dat de Stichting Zeker Zee...

19 juni 2017 Bier Events
Speciaal bierfestival in Breda

Van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli 2017 organiseren Café Zeezicht en Café SAMSAM in Breda het zesde WIT + WEIZEN WEEKEND (WWW). Dit jaar in samenwerking met bierwinkel beerrepublic.eu waardoor er nog meer bijzondere witbieren te proeven. Op het zomer(ste) bierfestival van het zuide...

19 december 2016 Interview
Interview: “Gasten krijgen een warm onthaal, al komen ze voor kibbeling”

Brasserie De Dagvisser is een begrip in de Scheveningse haven. ’s Zomers zit het terras vol, ’s winters brandt binnen de kachel voor een trouwe schare vaste gasten. Dankzij een ingrijpende verbouwing weten ook dertigers en veertigers de weg naar binnen te vinden. Een interview met Sjanet...

9 september 2016 Food
Eerste oogst Zeeuwse Platte Oesters met Herman den Blijker

De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct vierde de nieuwe oogst van dit seizoen van de echte Zeeuwse Platte Oester gisteren met de feestelijke overhandiging van het eerste mandje aan Herman den Blijker in Las Palmas te Rotterdam. Deze platte oesters mogen als enige het door de stichting uitgegeve...

21 juli 2016 Culinair
​Tweede horeca-editie Nationale Mosselweek

Van 3 tot en met 11 september 2016 vindt voor de tweede keer de restaurant-editie van de Nationale Mosselweek plaats. Na het grote succes van vorig jaar, waaraan 300 restaurants deelnamen, is besloten dit jaar weer een mosselweek te organiseren. Deze week staat volledig in het teken van het meest ic...

29 juni 2016 Food Achtergronden
Voorzorgsmaatregelen mosselen en oesters Oosterschelde

Mosselen en oesters uit het Oostelijke deel van de Oosterschelde en de Noordelijke tak mogen niet in de handel worden gebracht. Mosselen en oesters uit de nabijgelegen verwatergebieden moeten worden getest voordat ze in de handel worden gebracht. Dit heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ...

20 juni 2016
Valse 'Zeeuwse' mosselen in omloop

De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct viert de nieuwe oogst van de echte Zeeuwse bodemcultuurmosselen - de Grand Cru onder de mosselen - dinsdag 28 juni met de feestelijke overhandiging van de eerste baal aan visrestaurant Kaat Mossel in Rotterdam. Deze mosselen mogen als enige het door de stic...

1 juni 2016
Eerste Zeeuwse mosselen aan land gebracht

Onder grote belangstelling werd vandaag het hangcultuur-mosselseizoen geopend bij de hangcultuurpercelen langs de Grevelingendam in Bruinisse. De Zeeuwse hangcultuurkwekers haalden daar de eerste lichting mosselen boven water. Culinair specialist Alain Caron keurde de eerste mosselen. Hij sprak ov...

3 mei 2016
Pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw is weer open

Het is er weer: het pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw dat huist in de voormalige koffiehoek van de Laurenskerk. Met dit keer nog meer te proeven dan voorheen, want de keuken zal deze zomer verzorgd worden door verschillende mobiele keukens uit alle windstreken. Dat betekent dat er altijd iets nie...

5 februari 2016
7 misverstanden over mosselen

Wanneer kun je een mossel wel, en wanneer niet, eten? Hoe zit dat met de maanden met de 'r'? En hoe maak je mosselen eigenlijk het beste klaar? Dit lijstje maakt van iedere mosselnitwit een mosselexpert! Misverstand 1 Mosselen die open zijn, kunnen niet meer gebruikt worden Wanneer u m...

5 februari 2016
Video: superverse mosselen bij de Makro

Wist je dat de mosselen die je bij de Makro koopt al binnen 24 uur na de vangst in de vestigingen liggen? De mosselen van Prins & Dingemanse staan bekend om hu kwaliteit. Wanneer je ze bij de Makro koopt, dan weet je nu dus ook dat ze supervers zijn! bekijk hieronder de video: ...

1 januari 2016
Bouillabaisse

Ingrediënten (voor 8 personen) 600 g verse witvisfilet, in stukken 250 g gekookte mosselen 500 g gamba’s, gepeld en ontdooid 4 vleestomaten, ontveld 1 venkelknol olijfolie 3 teentjes knoflook, fijngehakt 3 uien, gesnipperd 1 el Italiaanse kruiden 1 el sinaasappelrasp 100 ml w...

1 januari 2016
Mosselsoep

Ingrediënten (4 personen) 1 kilo mosselen 2 tenen knoflook 4 stengels bleekselderij 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal) 1/4 liter visbouillon (van een tablet) 1 blikje tomaatstukjes (400 gram) zout en peper Bereidi...

1 januari 2016
Broodje mossel

Het is weer mosselseizoen. Het schelpdier is in zijn seizoen natuurlijk ook geschikt voor de lunch. Wat dacht u van een broodje met mosselen? De verrassende combinatie van mosselen en mosterd zal ook bij uw gasten de culinaire zintuigen op scherp zetten. Ingrediënten 2 harde bruine broodj...

13 november 2015
Zeeuwse mosselen hebben topkwaliteit

Vier maanden na de start van het mosselseizoen hebben Zeeuwse mosselen zich zeer goed verder ontwikkeld. De mosselen zijn afgelopen periode doorgegroeid tot een topkwaliteit. Dit komt onder andere door de goede weersomstandigheden van afgelopen weken. De groei van mosselen is afhankelijk van natuu...

9 september 2015
299 restaurants doen mee aan Mosselweek

Van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september was de vijfde editie van de Nationale Mosselweek Voor de eerste keer tijdens deze lag het accent op horecagelegenheden. In totaal hebben 299 restaurants meegedaan en een mosselgerecht of -menu geserveerd met Zeeuwse mosselen. Mosselweek Tij...

1 september 2015
Julius Jaspers trapt Nationale Mosselweek af

Chefkok Julius Jaspers heeft gisteren de mosselweek groots van start laten gaan door Zeeuwse mosselen te bereiden in zijn restaurant Happyhappyjoyjoy in Amsterdam. Het accent van de vijfde editie van deze Nationale Mosselweek ligt op horeca: tijdens deze promotieweek zijn er zo'n 300 restaurants i...

25 augustus 2015
Culinair event 'Mosselen in de Oude Haven'

Op 12 september transformeert de Oude Haven in Rotterdam tot een pittoreske vissershaven. Gedurende deze dag vindt het culinaire zomerevenement ‘Mosselen in de Oude Haven’ plaats. Bezoekers wanen zich in een authentiek Hollands vissersdorp, waar men geniet van de Zeeuwse delicatesse. Op versch...

5 augustus 2015
Nationale Mosselweek bijna van start

Van 29 augustus tot en met 6 september is het Nationale Mosselweek. Deze week staat volledig in het teken van Zeeuwse mosselen. Meer dan 130 restaurants in heel Nederland doen al mee aan de Nationale Mosselweek en serveren deze promotieweek Zeeuwse mosselen. Meer bekendheid voor mosselen De Na...

13 juli 2015
Dudok serveert mosselspecialiteiten

Ieder jaar wordt er naar uitgekeken, maar nu is het officieel: de start van het mosselseizoen. En dat gaat Dudok uitbundig vieren. Afgelopen week werden proefmonsters op de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke gekeurd en goed bevonden. De mossel is op gewicht, van uitstekende kwaliteit en heeft de...

1 juli 2015
De mosselen zijn top dit jaar

Op woensdag 8 juli wordt het mosselseizoen met de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem officieel geopend. De proefmonsters die gisteren van de percelen uit de Oosterschelde en de Waddenzee werden aangeleverd op de Nederlandse Mosselveiling geven een mooi resultaat. De mosselen kennen een goede kwaliteit...

1 juli 2015
Mosselwijn 2015: Albarino Pionero Maccerato

In het pittoreske Philippine in Zeeuws-Vlaanderen is vandaag de Albarino Pionero Maccerato van Sanders Wijnkopers verkozen tot Mosselwijn 2015. Dit gebeurde tijdens het Wijn en Mosselen event waar 12 wijnen werden geproefd door een gezelschap van deskundige fijnproevers. Tijdens de proeverij werd e...

25 juni 2015
Ondernemers kiezen beste mosselwijn

Op woensdag 1 juli aanstaande is het plaatsje Philippine in Zeeuws-Vlaanderen dé culinaire hotspot voor wijnproevers. Tijdens het Wijn en Mosselen event wordt het mosselseizoen namelijk ingeluid met de verkiezing van de 'Mosselwijn 2015'. Nieuwe tradities Voorheen werd het evenement georganis...

2 december 2014
Koksgilde in de prijzen

Het Koksgilde Nationaal Team heeft in Luxemburg twee zilveren medailles behaald, een voor de Warme Keuken en een voor het Koud Buffet. Het Koksgilde team Opdracht De opdracht voor de Warme Keuken was een driegangenmenu voor 110 personen met een voorgerecht van verschillende koude en warme ber...

31 oktober 2014
Restaurant Lux lanceert nieuw food concept

In november is het Italiaanse restaurant Lux alweer 25 jaar te vinden in Rotterdam. Het jubileum wordt groots aangepakt en gevierd met de introductie van ‘Mangiare della Domenica’. Een culinaire belevenis waarbij gasten op een bijzondere manier kennis kunnen maken met de regionale Italiaanse ke...

10 september 2014
Lobster & Gin op Scheveningen

Afgelopen weekend lanceerden Strandpaviljoen Day by Day en Brasserie NL ‘Lobster & Gin’ tijdens het culinair visfestival VISSCH op Scheveningen. Met dit nieuwe concept geven strandpaviljoenhouder Guido Venema en chef-kok Ruben van Dieten een extra dimensie aan ‘fine dining’ op het Scheveni...

2 september 2014
Nationale Mosselweek is gestart

Deze week start de Nationale Mosselweek. De Zeeuwse mosselsector wil Nederland graag verleiden met de zilte lekkernij en start daarom met een promotiecampagne. Deze promotieweek wordt ingezet om de afzet van mosselen op een hoger niveau te brengen. Het grootste deel van de mosseloogst gaat naar Be...

16 juli 2014
Mosselseizoen gaat van start

Vandaag gaat het mosselseizoen van start met de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem. "De mosselschelpen zijn niet al te groot, maar rijk gevuld en de smaak van de mossel is voortreffelijk" aldus Jos Steketee, namens de mosselkwekers. Ontwikkeling Mosselen zijn afhankelijk van natuurlijke omstandig...

18 december 2013
Belgische chef wint serie The Taste

De Nederlandse kok Dorus Clement heeft het in de finale van het kook- en proefprogramma The Taste moeten afleggen tegen de Belgische chef-kok Rosario Butera. Dorus zat in het team van Robert Kranenborg, Rosario werd ondersteund door de Belgische topchef Wout Bru. Ook de Belgische hobbykok Kim Malf...

30 oktober 2013
Details finale Bocuse d'Or Europe 2014

De organisatie van de Bocuse d’Or Europe 2014 heeft de wedstrijdinformatie bekend gemaakt voor de Europese finale die op 7 en 8 mei in Stockholm plaatsvindt. Ook is bekend welke topkoks in de jury plaatsnemen. Pad naar wereldfinale De wedstrijd wordt georganiseerd in het Stockhomsmässen ti...

23 juli 2013
Restaurant mikt op gastronomie aan zee

Het strand, de zee en een gloednieuwe culinaire hotspot. Aan de Zeeuwse kust is Paviljoen Strand90 geopend. Het strandrestaurant staat stevig in het witte zand, kijkt uit over zee en ligt vlakbij Domburg. Op het menu staan Zeeuwse specialiteiten vers uit de zee of van het land. Het nieuwe restaura...

10 juli 2013
Na haring ook mossel vertraagd

Na de uitstel van het haringseizoen, is ook de start van het mosselseizoen opgeschoven. Dat wordt nu 24 juli. Het slechte voorjaarsweer is wederom de boosdoener. De mosselen zijn nog niet volgroeid, zo bleek tijdens de jaarlijkse keuring in Yerseke. Sinds 2006 is het niet meer voorgekomen dat de s...

7 september 2012
Johan Drenth is Mosselchef 2012

Johan Drenth mag zich de Mosselchef van 2012 noemen. De chef-kok van Hampshire Paping Hotel & Spa ging de strijd aan met andere koks in het Miele Culinairy Institute in Vianen. Wereldse proeverij Drenth ontving de gouden medaille met zijn ‘Wereldse proeverij’. In dit gerecht worden de Zeeuwse...

11 juli 2012
Wie wordt de Mosselchef van het jaar?

Mosselchef 2012 is dé kookwedstrijd voor koks die graag mosselen bereiden. Meedoen aan kan op drie verschillende niveaus. Professionals, leerlingkoks, en hobbykoks kunnen zich aanmelden. Eigen voorronde Kandidaten kunnen hun mosselmenu voor zes personen voor eind juli insturen (zie onderaan hoe...

22 december 2011
Kalkoenstuntende IKEA zet kwaad bloed

De Belgische horecabonden Horeca Vlaanderen en Horeca Wallonië willen samen met de Boerenbond naar de rechter stappen om meubelketen IKEA aan te klagen wegens oneerlijke concurrentie. De bonden zijn niet te spreken over de stuntacties die de meubelgigant organiseert in diens restaurants. De organ...

4 november 2011
Gouden Garde voor Pim Veen

Pim Veen uit Nijkerk heeft de Gouden Garde gewonnen. De leerlingkok van restaurant 't Nonnetje in Harderwijk mocht de Garde mee naar huis nemen na de finale tijdens de Horecafair in Emmeloord, georganiseerd door Hakvoort Professional. Wildcard 22 leerlingkoks deden mee met de finale. Zij kwam...

30 september 2010
Interview: Villa Copera, Tolkamer

Lees online het vervolg van het interview met Toine Smulders en Kiek van der Klaauw uit De RestaurantKrant van september 2010. Cuisine Toine Smulders in Villa Copera: “In de roner? In de roomboter zul je bedoelen!” Gebouw Cuisine Toine Smulders in Villa Copera zit in een prachtig pand gelege...

8 september 2010
Daar komt de mosselman!

Deze week is het Nationale Mosselweek. De mosselsector wil Nederland massaal laten kennismaken met deze zilte lekkernij. Een van de 80 mosselkotters van Nederland - de BRU19 van Leen de Keijser uit het Zeeuwse Bruinisse – maakte op weg van de Waddenzee naar Zeeland enkele stops in Nederland, waaro...

8 juli 2010
Mosselen dit jaar groot en lekker

De mosselen zijn dit jaar uitzonderlijk groot. Oudere mosselkwekers zijn verbaasd over het visgewicht dat gemiddeld meer dan dertig procent bedraagt. De mosselen zijn dit jaar ook ongekend lekker, is het signaal uit Yerseke. Donderdag 8 juli werden de eerste mosselen van de bodemcultuur verkocht en ...

27 juli 2009

De deelnemers aan de Nederlandse finale om de Bocuse d’Or zijn bekend. Ze vormen een mix van ervaren wedstrijdkoks, prominente vakgenoten en jong aanstormend talent. Naast Toine Smulders (Villa Copera, Tolkamer) en Marco Poldervaart (restaurant De Gastronoom, Harlingen) staan Lars van Galen (De Bl...

3 juli 2009
Mosselseizoen feestelijk geopend in Blokzijl

Vrijdagmiddag 3 juli werd in Blokzijl het grond-mosselseizoen even feestelijk als spectaculair geopend. Een mooie samenwerking tussen de drie horecabedrijven restaurant Kaatje bij de Sluis, hotel Kaatjes Residence en café-restaurant Sluiszicht zorgde voor een gevuld plein met genodigden en een aard...

30 juni 2009
Nieuwe chef Hotel Holland Inn is 'mosselspecialist'

Hotel Holland Inn is klaar voor het Mosselseizoen dat volgende week van start gaat. Met een nieuwe kok, in de persoon van Albert van der Linde, gooit het hotel het over een andere boeg. De 23-jarige kok heeft zestien jaar in Zeeland gewoond, waar hij acht jaar werkte in de horeca en zich daar het be...

30 juni 2009
Honderd restaurants in de ban van Elzaswijnen

Samen met ruim 100 restaurants in heel Nederland neemt Hotel Restaurant la Sonnerie uit Son deel aan de 'Alsace Smaak Experience 2009'. Deze campagne, die nog loopt tot en met november, is volledig gericht op het promoten van Elzaswijnen in restaurants. Wijnen uit de Elzas zijn gastronomische wijnen...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: