Restaurant Kaat Mossel rijkt opnieuw twee mosselen uit

14 november 2017 | Roy Spijker

Het bekende Rotterdamse restaurant Kaat Mossel reikt opnieuw twee Gouden Mosselen uit. De inmiddels 23 ste editie vindt plaats op dinsdag 21 november. De twee gouden beeldjes worden uitgereikt aan twee personen die iets voor de stad betekend hebben. Wie dat zijn, houden we nog heel even geheim! Wat we wel kunnen verklappen is de locatie. Zoals sinds jaar en dag vindt ook dit jaar de uitreiking plaats aan boord van het partyschip James Cook. Het vlaggenschip van de Rotterdamse rederij Spido meert af bij de Admiraliteitskade, pal voor het vermaarde Rotterdamse visrestaurant van Ron en Marie-Claire Hirt. Voorgaande jaren kregen onder andere chefkok Herman den Blijker en zanger Lee Towers de waarderingsprijs uitgereikt. Vorig jaar mochten Feyenoordspeler Dirk Kuyt en de Rotterdamse zakenman Willem van ’t Wout het fraaie mosselkunstwerk in ontvangst nemen.

Wie oh wie
Wie o wie krijgt dit jaar het gouden beeldje in handen? De afgelopen maanden heeft een jury van onbekende samenstelling zich gebogen over deze lastige keuze waarbij er twee namen uit de bus zijn gerold. Eerder kregen onder meer Richard Groenendijk, Pieter Lutz, Joke Bruijs, Leontien van Moorssel, Ivo Opstelten, André van Duin en Giovanni van Bronkhorst al een Gouden Mossel. De lijst telt inmiddels 23 namen! Wie nummer 24 en 25 zijn, weten we op dinsdag 21 november. Het officiële gedeelte is tussen 14:30 uur en 15:00 uur wanneer Ron en Marie-Claire zelf de felbegeerde Gouden Mosselen uitreiken.

Rotterdams begrip
In 23 jaar tijd is de Gouden Mossel een begrip geworden in Rotterdam. Een prijs waar het grote publiek waardering voor heeft en waar ieder jaar weer reikhalzend naar wordt uitgekeken. Traditiegetrouw vindt de uitreiking plaats in de maand november op het Rotterdamse vlaggenschip James Cook. Sinds vorig jaar wordt er iets afgeweken van de traditie en worden er niet één, maar twee Gouden Mosselen uitgereikt. Ron en Marie-Claire willen graag een kleine inhaalslag maken, zodat het aantal uitgereikte Gouden Mossels straks synchroon loopt met het aantal bestaansjaren van het restaurant. Om die reden zetten zij net als vorig jaar ook dit jaar twee personen in het zonnetje ten overstaand van tientallen Rotterdamse genodigden.

Achtergrond
Brasserie Kaat Mossel is een alom bekend en drukbezocht adres voor liefhebbers van mosselgerechten, vele visspecialiteiten, maar ook vleesgerechten. Chef-kok Ron Hirt en zijn vrouw Marie-Claire hebben het restaurant overgenomen van gangmaker Joop Zijlaard. De naam Kaat Mossel is afkomstig van de historische figuur Catharina Mulder. Ze was een Rotterdamse visvrouw, die gevreesd werd om haar grote mond. Ze was een prinsgezinde en werd in 1785 tot 10 jaar cel veroordeeld wegens het zingen van ‘Oranje boven’. De hele brasserie ademt de sfeer uit van Kaat Mossels tijd met schilderijen van de beroemde mossel keurmeesteres.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: