Restaurant Kaat Mossel rijkt opnieuw twee mosselen uit

14 november 2017 | Roy Spijker

Het bekende Rotterdamse restaurant Kaat Mossel reikt opnieuw twee Gouden Mosselen uit. De inmiddels 23 ste editie vindt plaats op dinsdag 21 november. De twee gouden beeldjes worden uitgereikt aan twee personen die iets voor de stad betekend hebben. Wie dat zijn, houden we nog heel even geheim! Wat we wel kunnen verklappen is de locatie. Zoals sinds jaar en dag vindt ook dit jaar de uitreiking plaats aan boord van het partyschip James Cook. Het vlaggenschip van de Rotterdamse rederij Spido meert af bij de Admiraliteitskade, pal voor het vermaarde Rotterdamse visrestaurant van Ron en Marie-Claire Hirt. Voorgaande jaren kregen onder andere chefkok Herman den Blijker en zanger Lee Towers de waarderingsprijs uitgereikt. Vorig jaar mochten Feyenoordspeler Dirk Kuyt en de Rotterdamse zakenman Willem van ’t Wout het fraaie mosselkunstwerk in ontvangst nemen.

Wie oh wie
Wie o wie krijgt dit jaar het gouden beeldje in handen? De afgelopen maanden heeft een jury van onbekende samenstelling zich gebogen over deze lastige keuze waarbij er twee namen uit de bus zijn gerold. Eerder kregen onder meer Richard Groenendijk, Pieter Lutz, Joke Bruijs, Leontien van Moorssel, Ivo Opstelten, André van Duin en Giovanni van Bronkhorst al een Gouden Mossel. De lijst telt inmiddels 23 namen! Wie nummer 24 en 25 zijn, weten we op dinsdag 21 november. Het officiële gedeelte is tussen 14:30 uur en 15:00 uur wanneer Ron en Marie-Claire zelf de felbegeerde Gouden Mosselen uitreiken.

Rotterdams begrip
In 23 jaar tijd is de Gouden Mossel een begrip geworden in Rotterdam. Een prijs waar het grote publiek waardering voor heeft en waar ieder jaar weer reikhalzend naar wordt uitgekeken. Traditiegetrouw vindt de uitreiking plaats in de maand november op het Rotterdamse vlaggenschip James Cook. Sinds vorig jaar wordt er iets afgeweken van de traditie en worden er niet één, maar twee Gouden Mosselen uitgereikt. Ron en Marie-Claire willen graag een kleine inhaalslag maken, zodat het aantal uitgereikte Gouden Mossels straks synchroon loopt met het aantal bestaansjaren van het restaurant. Om die reden zetten zij net als vorig jaar ook dit jaar twee personen in het zonnetje ten overstaand van tientallen Rotterdamse genodigden.

Achtergrond
Brasserie Kaat Mossel is een alom bekend en drukbezocht adres voor liefhebbers van mosselgerechten, vele visspecialiteiten, maar ook vleesgerechten. Chef-kok Ron Hirt en zijn vrouw Marie-Claire hebben het restaurant overgenomen van gangmaker Joop Zijlaard. De naam Kaat Mossel is afkomstig van de historische figuur Catharina Mulder. Ze was een Rotterdamse visvrouw, die gevreesd werd om haar grote mond. Ze was een prinsgezinde en werd in 1785 tot 10 jaar cel veroordeeld wegens het zingen van ‘Oranje boven’. De hele brasserie ademt de sfeer uit van Kaat Mossels tijd met schilderijen van de beroemde mossel keurmeesteres.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Culinair Michelin Interview 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Jef Schuur blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt Jef Schuur, Patron Cuisinier Bij Jef*, terug op het interview dat wij met hem h...

Culinair
Sterrenchef Wim Severein opent deuren van The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: pure gerechten van het seizoen met eerlijke ingredi&eu...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: