Cornelis Bar & Kitchen kiest voor lichte gerechten

2 november 2018 | Thijs Jacobs

Cornelis Bar & Kitchen (Rotterdam), bekend om gerechten van hoogwaardig vlees, heeft zijn kaart een flinke restyling gegeven. Vanaf nu is het menu uitgebreid met lichtere en moderne gerechten en kunnen ook vegetariërs en liefhebbers van kip en vis er terecht voor lunch en diner.

Gezonde en lichtere gerechten

Bij Cornelis Bar & Kitchen staan, naast de bekende vleesgerechten, nu ook gezonde gerechten als Cornelis Gezond op het menu: heerlijk wit of bruin speltbrood met spinaziesalade, belegen kaas van Booije, prosciutto, zoetzure rode ui, tomaat, komkommer en ei. Liever geen vlees? Kies dan voor de Toast Avocado met gepocheerd ei, babyspinazie en een heerlijke hollandaisesaus. Of geniet van de Gegrilde Griekse Sandwich met jonge geitenkaas, gepofte puntpaprika, gegrilde aubergine en tomaat.

Ook voor populaire gerechten als de Poké Bowl kun je vanaf nu bij Cornelis terecht. Een rijk gevulde bowl met sashimi tonijn, avocado, Chinese kool, edamame, sushirijst en verse zeewier. Kipliefhebbers kunnen genieten van een ‘American classic’ van gegrilde kippendijen met koolsalade, kimchi-mayonaise en Franse frietjes.

Nieuwe Barspijzen

Ook de bargerechten zijn uitgebreid. Denk aan pittige worstjes uit de smoker, yakitori van kippendijen en loempia’s met eend en hoisinsaus. Hou je van vis? Kies dan uit sashimi van verse tonijn, bouchot mosselen met kruidenboter of een klassieke Hollandse garnalencocktail.

Feestelijk genieten in december

Chef Karim Aggoun haalt gedurende de maand december weer alles uit de kast en serveert naast zijn à-la-carte-menu, een feestelijk drie of vier gangen diner geïnspireerd op de feestdagen. Op eerste Kerstdag zijn zij gesloten, maar op tweede Kerstdag is er een speciaal menu samengesteld, dat nu wordt fijn geslepen in de keuken van het restaurant. Wist je dat je bij Cornelis ook het gehele jaar door borrels kunt organiseren? Het is de perfecte setting om alvast te proosten op de kerstdagen of het nieuwe jaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: