’t Vliegend paard kiest weer voor de kassa’s van Van Hessen

7 augustus 2019 | redactie

't Vliegend Paard is gevestigd in het dorpscentrum van Nieuwkoop, in een prachtig pand uit 1612. Het interieur is knus en wanneer je binnen komt vallen meteen twee grote muurschilderingen op van de Haagsche kunstschilder Geer Huybers. Achter het pand ligt een verrassend groot terras, mét aanlegsteiger voor een boot. Het terras grenst aan een wandelgebied direct aan de Nieuwkoopse plassen.

Familie Baartman is al bijna 40 jaar eigenaar van het pand. Joop en Kitty Baartman namen restaurant 't Vliegend Paard over en verbouwden het tot discotheek. Na 21 jaar besloten ze dat het genoeg was. De deur ging dicht en het pand werd verbouwd. 't Vliegend Paard werd in datzelfde jaar een eetcafé. Sinds januari 2019 waait er een frisse wind, want dochter Marina heeft de zaak overgenomen. Marina: "We zijn gaan moderniseren, maar de uitstraling van een toegankelijk bruin café-restaurant moet behouden blijven. Dat hoort bij het pand. De sfeer moet blijven zoals die altijd was."

Smaak en gezelligheid staan centraal

Bij 't Vliegend Paard staat naast de gezelligheid ook smaak centraal. Onder leiding van chef-kok Anton is de kaart volledig vernieuwd. Van plateservice saté en balletje gehakt, gaan we nu naar een vers pannetje mosselen en een varkenshaasje met bacon en brie. Marina staat zelf ook graag in de keuken: "We vinden het belangrijk dat mensen echt lekker eten, maar zich ook op hun gemak voelen bij ons."

Toen de ouders van Marina in 2003 startten met het eetcafé 't Vliegend Paard kwam Van Hessen in beeld. De vader van Marina, Joop: "Eén van de accountmanagers van Van Hessen heeft ons toen geadviseerd de Inka kassa te nemen. Dat werkte perfect en was nooit kapot, maar als we wat nodig hadden hoefden we maar te bellen. We zijn altijd heel blij geweest met de service van Van Hessen."

Handhelds om sneller mee te kunnen werken

Niet alleen het interieur en de menukaart zijn onder leiding van Marina verfrist, ook het kassasysteem werd vernieuwd. Marina: "Omdat we zo'n groot terras hebben, wilde ik graag handhelds. Het werken met een handheld verhoogt het serviceniveau behoorlijk. Gasten worden daardoor beter en sneller geholpen. De tijd die we besparen met het heen en weer lopen van en naar de kassa kunnen we besteden aan de gasten. Daarnaast ziet de handheld er moderner uit dan het traditionele Amstel-boekje."

Ghislaine (accountmanager bij Van Hessen) heeft Marina geadviseerd over te stappen naar het ICRTouch kassasysteem. Ghislaine: "Ik heb gekeken naar de grootte van het bedrijf, het type organisatie en de wens van Marina om mogelijk te gaan werken met handhelds. ICRTouch biedt daar mooie combinaties voor. Ik vind het belangrijk te kijken naar de behoeftes van de klant en daar het beste advies voor uit te brengen."

ICRTouch's vlaggenschip 'TouchPoint' - wat 't Vliegend Paard nu gebruikt - is makkelijk in gebruik, betrouwbaar en snel. TouchPoint is meer dan 15 jaar geleden ontwikkeld en met dank aan jaarlijkse software updates blijft het vooruitstrevend. Het is een efficiënt en betrouwbaar kassasysteem.

Het systeem vraagt minimale training. Iedere medewerker is snel vertrouwd met het systeem.

Best wel spannend

Binnenkort gaat Marina de nieuwe kaart programmeren in ICRTouch. Dat vindt ze wel even spannend, maar ze weet dat ze voor hulp en advies altijd kan bellen met Van Hessen. "Zelfs als ik 's avonds bel word ik geholpen, dat weet ik zeker."

In dit karakteristieke pand kun je goed terecht voor een gezellig bakje koffie, maar ook voor heerlijke en betaalbare gerechten. Gasten zijn van woensdag t/m zondag van harte welkom bij 't Vliegend Paard vanaf 11.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag is 't Vliegend Paard geopend van 10.00 tot 23.00 uur.

Voor meer informatie over de samenwerking tussen 't Vliegend Paard en Van Hessen neem je contact op met Ghislaine Robbers: grobbers@vanhessen.nl of 0180-442 800.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: