’t Vliegend paard kiest weer voor de kassa’s van Van Hessen

7 augustus 2019 | redactie

't Vliegend Paard is gevestigd in het dorpscentrum van Nieuwkoop, in een prachtig pand uit 1612. Het interieur is knus en wanneer je binnen komt vallen meteen twee grote muurschilderingen op van de Haagsche kunstschilder Geer Huybers. Achter het pand ligt een verrassend groot terras, mét aanlegsteiger voor een boot. Het terras grenst aan een wandelgebied direct aan de Nieuwkoopse plassen.

Familie Baartman is al bijna 40 jaar eigenaar van het pand. Joop en Kitty Baartman namen restaurant 't Vliegend Paard over en verbouwden het tot discotheek. Na 21 jaar besloten ze dat het genoeg was. De deur ging dicht en het pand werd verbouwd. 't Vliegend Paard werd in datzelfde jaar een eetcafé. Sinds januari 2019 waait er een frisse wind, want dochter Marina heeft de zaak overgenomen. Marina: "We zijn gaan moderniseren, maar de uitstraling van een toegankelijk bruin café-restaurant moet behouden blijven. Dat hoort bij het pand. De sfeer moet blijven zoals die altijd was."

Smaak en gezelligheid staan centraal

Bij 't Vliegend Paard staat naast de gezelligheid ook smaak centraal. Onder leiding van chef-kok Anton is de kaart volledig vernieuwd. Van plateservice saté en balletje gehakt, gaan we nu naar een vers pannetje mosselen en een varkenshaasje met bacon en brie. Marina staat zelf ook graag in de keuken: "We vinden het belangrijk dat mensen echt lekker eten, maar zich ook op hun gemak voelen bij ons."

Toen de ouders van Marina in 2003 startten met het eetcafé 't Vliegend Paard kwam Van Hessen in beeld. De vader van Marina, Joop: "Eén van de accountmanagers van Van Hessen heeft ons toen geadviseerd de Inka kassa te nemen. Dat werkte perfect en was nooit kapot, maar als we wat nodig hadden hoefden we maar te bellen. We zijn altijd heel blij geweest met de service van Van Hessen."

Handhelds om sneller mee te kunnen werken

Niet alleen het interieur en de menukaart zijn onder leiding van Marina verfrist, ook het kassasysteem werd vernieuwd. Marina: "Omdat we zo'n groot terras hebben, wilde ik graag handhelds. Het werken met een handheld verhoogt het serviceniveau behoorlijk. Gasten worden daardoor beter en sneller geholpen. De tijd die we besparen met het heen en weer lopen van en naar de kassa kunnen we besteden aan de gasten. Daarnaast ziet de handheld er moderner uit dan het traditionele Amstel-boekje."

Ghislaine (accountmanager bij Van Hessen) heeft Marina geadviseerd over te stappen naar het ICRTouch kassasysteem. Ghislaine: "Ik heb gekeken naar de grootte van het bedrijf, het type organisatie en de wens van Marina om mogelijk te gaan werken met handhelds. ICRTouch biedt daar mooie combinaties voor. Ik vind het belangrijk te kijken naar de behoeftes van de klant en daar het beste advies voor uit te brengen."

ICRTouch's vlaggenschip 'TouchPoint' - wat 't Vliegend Paard nu gebruikt - is makkelijk in gebruik, betrouwbaar en snel. TouchPoint is meer dan 15 jaar geleden ontwikkeld en met dank aan jaarlijkse software updates blijft het vooruitstrevend. Het is een efficiënt en betrouwbaar kassasysteem.

Het systeem vraagt minimale training. Iedere medewerker is snel vertrouwd met het systeem.

Best wel spannend

Binnenkort gaat Marina de nieuwe kaart programmeren in ICRTouch. Dat vindt ze wel even spannend, maar ze weet dat ze voor hulp en advies altijd kan bellen met Van Hessen. "Zelfs als ik 's avonds bel word ik geholpen, dat weet ik zeker."

In dit karakteristieke pand kun je goed terecht voor een gezellig bakje koffie, maar ook voor heerlijke en betaalbare gerechten. Gasten zijn van woensdag t/m zondag van harte welkom bij 't Vliegend Paard vanaf 11.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag is 't Vliegend Paard geopend van 10.00 tot 23.00 uur.

Voor meer informatie over de samenwerking tussen 't Vliegend Paard en Van Hessen neem je contact op met Ghislaine Robbers: grobbers@vanhessen.nl of 0180-442 800.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: