Eerste mosselsleep toont veelbelovend vleespercentage

Auteur: Redactie
Food 30 juni 2021
Eerste mosselsleep toont veelbelovend vleespercentage

Samen met Hein Robbers van Strandpaviljoen Oase in Domburg en mosselleverancier Vette & Verhaart, voeren de visspecialisten van SmitVis vanochtend in alle vroegte uit voor de eerste mosselsleep van het jaar. Hiermee staat het mosselseizoen op het punt van beginnen. De kwaliteit en het vleespercentage van de gevangen mosselen zagen er veelbelovend uit. Vanaf 2 juli zijn ze weer volop verkrijgbaar bij SmitVis.

Traditioneel start het mosselseizoen jaarlijks met de verkoop van bodemcultuurmosselen rond de eerste week van juli. Afhankelijk van onder andere het weer, blijft de exacte startdatum vaak tot op het laatste moment onbekend. Dit jaar start het seizoen deze week en zijn de mosselen vanaf vrijdag verkrijgbaar bij SmitVis, onderdeel van Sligro.

Eerste mosselsleep

Woensdag voeren de visspecialisten van SmitVis samen met Vette & Verhaart – het oudste mosselbedrijf van Yerseke sinds 1880 – uit voor de eerste mosselsleep op de boot ‘BRU 27’. Vakkundig begeleid door Hein Robbers van het Zeeuwse strandpaviljoen Oase in Domburg, die de eerste mosselen ook mocht proeven. Hij kon met recht beamen dat het vleespercentage in de schelp er erg gunstig uit ziet dit jaar. “Een veelbelovende opmaat naar een goed seizoen”, aldus Marein van Erp van SmitVis.

Op de foto: Hein Robbers (midden, eigenaar Strandpaviljoen Oase) keurt de eerste mosselvangst met Rob van der Hoeven (links, visspecialist SmitVis) en Marein van Erp (rechts, commercieel manager SmitVis).

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws