Libertine Petit Café geopend op de Noordermarkt

29 maart 2018 | David Bakker

Op de Amsterdamse Noordermarkt 4 - in het pand waar voorheen Proust zat - openen horecaondernemers Casper Reinders en Steven Pooters de derde vestiging van Libertine: Libertine Petit Café. Libertine Petit Café is 7 dagen per week open voor lunch, diner en drinks. De kaart bestaat uit heerlijke bistro klassieker zoals: steak frites, mosselen, oesters, salade Niçoise en nog veel meer.

Op maandag en zaterdag als er Noordermarkt wordt gehouden, kan je er ook terecht voor ontbijt. Op die dagen is er een speciaal markt-menu met veel gerechten en producten uit de streek en waan je na een goede lunch of een glas wijn even in Parijse sferen op Le Marché Aux Puces.

Stephan Robert


Ook bij deze Libertine staat de keuken onder leiding van de uit Nice afkomstige Monsieur Stephan Robert: "We gaan met Petit Café terug naar de klassiekers. Gerechten die nooit gaan vervelen en zo simpel zijn, dat het weer een kunst is om ze perfect te krijgen.”

Het funky interieur van Libertine Petit Café doet niet onder voor z’n voorgangers; ook hier weer houten banken in naturel, mooie gestucte muren, gouden letters op de ramen in combinatie met marmeren tafels, café stoelen en geen mogelijkheid om te reserveren. Naast Casper Reinders en Steven Pooters is voormalig Tenue de Nîmes-eignaar René Strolenberg de derde partner bij deze vestiging.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: