Libertine Petit Café geopend op de Noordermarkt

29 maart 2018 | David Bakker

Op de Amsterdamse Noordermarkt 4 - in het pand waar voorheen Proust zat - openen horecaondernemers Casper Reinders en Steven Pooters de derde vestiging van Libertine: Libertine Petit Café. Libertine Petit Café is 7 dagen per week open voor lunch, diner en drinks. De kaart bestaat uit heerlijke bistro klassieker zoals: steak frites, mosselen, oesters, salade Niçoise en nog veel meer.

Op maandag en zaterdag als er Noordermarkt wordt gehouden, kan je er ook terecht voor ontbijt. Op die dagen is er een speciaal markt-menu met veel gerechten en producten uit de streek en waan je na een goede lunch of een glas wijn even in Parijse sferen op Le Marché Aux Puces.

Stephan Robert


Ook bij deze Libertine staat de keuken onder leiding van de uit Nice afkomstige Monsieur Stephan Robert: "We gaan met Petit Café terug naar de klassiekers. Gerechten die nooit gaan vervelen en zo simpel zijn, dat het weer een kunst is om ze perfect te krijgen.”

Het funky interieur van Libertine Petit Café doet niet onder voor z’n voorgangers; ook hier weer houten banken in naturel, mooie gestucte muren, gouden letters op de ramen in combinatie met marmeren tafels, café stoelen en geen mogelijkheid om te reserveren. Naast Casper Reinders en Steven Pooters is voormalig Tenue de Nîmes-eignaar René Strolenberg de derde partner bij deze vestiging.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Awards Culinair
Keltum restaurantprijs 2018 voor La Provence uit Zaltbommel

Een vakkundige jury heeft ook dit jaar weer, uit de restaurantledenlijst van ETN, het restaurant gekozen dat het best naar voren komt qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken. Tijdens Gastvrij Rotterdam werd de prijs door Ted Janssen, voorzitter ETN, uitgereikt aan L...

Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Utrecht) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaar...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: