Beurs van Berlage Amsterdam krijgt nieuw horecaconcept

16 oktober 2017 | Thijs Jacobs

In oktober 2017 sluiten de deuren van het huidige Grand Café van de Beurs van Berlage aan het Beursplein in Amsterdam om plaats te maken voor een nieuw horecaconcept. Vanaf december 2017 kunnen gasten op deze iconische locatie kennis maken met Bistro Berlage, een eigentijds en elegant restaurant waarin klassieke elementen behouden blijven. In het menu komt deze combinatie van klassiek en eigentijds terug in gerechten die associëren met de unieke geschiedenis van het beursgebouw en haar plaats in Amsterdam.

“Op deze monumentale plek in het bruisende hart van Amsterdam is het zonde om niet ook in de avond open te zijn. Wij hebben de herinrichting van het Beursplein aangegrepen om een geheel nieuw concept op deze prachtige plek te lanceren, waarbij gasten ook in de avonduren van harte welkom zijn”, aldus Marcel Schonenberg, Algemeen Directeur Beurs van Berlage.
 

Amsterdamse en Nederlandse invloeden


Het team onder leiding van chef-kok Herb van Drongelen en manager Diederik Luijt ontwikkelt momenteel het menu en legt de laatste hand aan de details van de Bistro. Van Drongelen, voorheen chef-kok bij onder andere de Ysbreeker en het Hyatt Regency in Birmingham, begint met Bistro Berlage aan een nieuw culinair avontuur in Amsterdam. Luijt heeft zijn historie liggen in onder andere Koninklijk Theater Carré en het DeLaMar Theater.
 

Elegant interieur


Het interieur is ontwikkeld in samenwerking met Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek. Het monumentale pand wordt uiteraard in ere gelaten, het interieur wordt getransformeerd tot een warme, sfeervolle ruimte met een grote eilandbar waaraan gasten kunnen borrelen. De combinatie van hoge en lage zitjes zorgt voor een dynamisch karakter. In het voorjaar wordt het nieuwe terras van Bistro Berlage gelanceerd als onderdeel van het nieuwe Beursplein.

Op een iconische plek in de hoofdstad worden straks eigentijdse en klassieke gerechten geserveerd met een eigen signatuur waarin het DNA van de Beurs, en haar rijke geschiedenis in het Amsterdamse, samenkomen. Denk hierbij aan harderfilet met een mousseline van peterseliewortel, spinazie en een saus van Zeeuwse mosselen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: