Je hebt gezocht op: iens

Horeca & Veiligheid: wat kan ik doen om fraude en diefstal op de werkvloer te voorkomen?
28 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: wat kan ik doen om fraude en diefstal op de werkvloer te voorkomen?

Net als andere bedrijfstakken is de horeca niet ongevoelig voor fraude of diefstal op de werkvloer. Een biertje tappen voor een bekende zonder de cons...

Horeca & Veiligheid: Hoe voorkom en beperk je brandschade?
21 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: Hoe voorkom en beperk je brandschade?

De gevolgen van een brand en rook kunnen enorm zijn. Welke maatregelen kun je als horecaondernemer zelf treffen om de brandveiligheid te vergroten? En...

Horeca & Veiligheid: hoe maak je betalen zo veilig mogelijk voor jou en je gasten?
19 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: hoe maak je betalen zo veilig mogelijk voor jou en je gasten?

Het afhandelen van de rekening kan soms een heikel punt zijn, maar uiteindelijk moeten gasten betalen voor het eten en drinken dat zij hebben genoten...

Cindy Borger geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastvrouw
19 maart 2024Nieuws

Cindy Borger geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastvrouw

Op 17 maart is Cindy Borger, mede-eigenaar en maître bij Restaurant De Groene Lantaarn** in Staphorst, geslaagd voor haar Meesterproef SVH Meest...

Horeca & Veiligheid: Zo beperk je de kans op een overval
14 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: Zo beperk je de kans op een overval

Het treffen van maatregelen om je horecabedrijf voor te bereiden op een mogelijke overval is een serieuze aangelegenheid, gericht op waarborgen van ee...

Seb Smit terug als chef-kok bij De Heeren van Harinxma
7 maart 2024Nieuws

Seb Smit terug als chef-kok bij De Heeren van Harinxma

Met trots kondigt Landgoed Lauswolt de aanstelling aan van Seb Smit als de nieuwe executive chef van De Heeren van Harinxma en Bistro Nijeholt. Na een...

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Twee nieuwe restaurants krijgen twee sterren in Michelingids België en Luxemburg 2024
26 februari 2024Nieuws

Twee nieuwe restaurants krijgen twee sterren in Michelingids België en Luxemburg 2024

Michelin heeft vandaag de nieuwe selectie Michelinsterren, Groene Sterren en Bib Gourmand restaurants voorgesteld voor België en Luxemburg. In he...

Meer handel gedreven in horeca dan in andere sectoren
23 februari 2024Nieuws

Meer handel gedreven in horeca dan in andere sectoren

Nederlandse bedrijven dreven in het laatste kwartaal van 2023 minder intensief handel, blijkt uit de nieuwste analyse van Altares Dun & Bradstreet...

Dit zijn de 4 meest gebruikte aftrekposten voor horecaondernemers
21 februari 2024Nieuws

Dit zijn de 4 meest gebruikte aftrekposten voor horecaondernemers

Tussen 1 maart en 1 mei doet Nederland weer belastingaangifte. Blijkt uit de OndernemersCheck dat jij ondernemer bent voor de inkomstenbelasting? Dan...

Tweesterrenchef coacht Nederlands team Bocuse d’Or in wedstrijdkeuken van Hotel Okura Amsterdam
1 februari 2024Nieuws

Tweesterrenchef coacht Nederlands team Bocuse d’Or in wedstrijdkeuken van Hotel Okura Amsterdam

Niemand minder dan tweesterrenchef Arjan Speelman van restaurant Ciel Bleu heeft de rol van coach op zich genomen voor het Nederlandse team dat op 19...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Btw-aangifte over het vierde kwartaal: eind van het boekjaar, dus extra goed opletten
17 januari 2024Nieuws

Btw-aangifte over het vierde kwartaal: eind van het boekjaar, dus extra goed opletten

De laatste btw-aangifte van 2023 komt eraan, en dat betekent: extra goed opletten. Het einde van het boekjaar is in zicht, dus komen er verschillende...

Spinning Group verwelkomt iconische herberg Kraantje Lek in haar portfolio
16 januari 2024Nieuws

Spinning Group verwelkomt iconische herberg Kraantje Lek in haar portfolio

Spinning Group kondigt met trots de overname aan van de historische herberg Kraantje Lek. Het betoverende pand, dat zijn oorsprong kent in 1542, voegt...

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat
12 januari 2024Nieuws

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat

Horecava, vond van 8 t/m 11 januari plaats in Rai Amsterdam. Deze editie stond onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijz...

Themamaand Rendement: Hoe haal je het meeste rendement uit jouw team?
26 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Hoe haal je het meeste rendement uit jouw team?

Het concept van een horecazaak kan nog zo goed zijn, maar het succes valt of staat bij kundig en gastvrij personeel. Een goed draaiend team kan ervoor...

Vrijetijdssector groeit in 2024 met 3 procent door koopkrachtverbetering
20 december 2023Nieuws

Vrijetijdssector groeit in 2024 met 3 procent door koopkrachtverbetering

Ondanks uitdagingen, zoals gestegen voedsel- en personeelskosten, heeft de vrijetijdssector een goed jaar achter de rug. De consument kiest ook in het...

Themamaand Rendement: 9 optimale verkooptips voor een restaurateur
7 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: 9 optimale verkooptips voor een restaurateur

Een manier om omzet in de horeca te verhogen, is het toepassen van verkoopstrategieën. Hoe kunnen horecaondernemers deze strategieën inzette...

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is
28 november 2023Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuw...

Thuisbezorgd.nl en Flink kondigen samenwerking aan
23 november 2023Nieuws

Thuisbezorgd.nl en Flink kondigen samenwerking aan

Thuisbezorgd.nl breidt haar aanbod in boodschappen bezorgen verder uit met online bezorgdienst Flink. Vanaf nu kunnen Nederlandse consumenten verse...

Laat geen omzet liggen tijdens de feestdagen
17 november 2023Nieuws

Laat geen omzet liggen tijdens de feestdagen

Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerst: bij de meeste ondernemers staan ze omcirkeld in de kalender. De laatste maanden van het jaar zijn een...

KVK: welbevinden en bedrijfssituatie in horeca blijven achter bij andere sectoren
17 november 2023Nieuws

KVK: welbevinden en bedrijfssituatie in horeca blijven achter bij andere sectoren

Het gaat over het algemeen steeds beter met ondernemers. Gevraagd naar hoe het bedrijf ervoor staat, geven ze gemiddeld een 7,5 als rapportcijfer. Dat...

Gio’s by the River biedt authentieke Italiaanse beleving aan NDSM-Kade
9 november 2023Nieuws

Gio’s by the River biedt authentieke Italiaanse beleving aan NDSM-Kade

Donderdag 9 november heeft Gio’s by the River aan de NDSM-Kade de deuren geopend. Gio’s biedt een authentieke Italiaanse ervaring die bezo...

Sergio Herman na 10 jaar weer achter het fornuis in nieuw restaurant
3 november 2023Nieuws

Sergio Herman na 10 jaar weer achter het fornuis in nieuw restaurant

Sergio Herman (53) kondigt aan dat hij ‘minder bullshit’ in zijn leven wil en zich wil richten op een nieuw restaurant in Antwerpen. Hij h...

Aards Eetbar en Wijnwinkel: “Een transparante personeelsplanner geeft ons de juiste uitstraling”
20 oktober 2023Nieuws

Aards Eetbar en Wijnwinkel: “Een transparante personeelsplanner geeft ons de juiste uitstraling”

Aards Eetbar en Wijnwinkel in het Brabantse Berkel-Enschot is een combinatie van een dorpse eetbar en een winkel met circa 350 verschillende wijnen. G...

Positiviteit overheerste op horecabeurs BBB Maastricht
13 oktober 2023Nieuws

Positiviteit overheerste op horecabeurs BBB Maastricht

BBB Maastricht staat voor ‘More Horeca Success’ voor bezoekers én exposanten. Van 9 tot en met 11 oktober, kwamen duizenden horecap...

Restaurant Alma Oisterwijk breidt uit met een bistro in Breda
5 oktober 2023Nieuws

Restaurant Alma Oisterwijk breidt uit met een bistro in Breda

Ondernemers Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven breiden hun restaurant en bodega Alma in Oisterwijk uit met een bistro in Breda. De nieuwe loot aa...

Sterrenchef Onno Kokmeijer wil ‘signaal afgeven’ met stap naar cateringwereld
3 oktober 2023Nieuws

Sterrenchef Onno Kokmeijer wil ‘signaal afgeven’ met stap naar cateringwereld

SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, voormalig executive chef en restaurantmanager van Ciel Bleu**, kiest voor de zich snel ontwikkelende wereld van caterin...

SVO vakopleiding food verwerft Horeca Academie
3 oktober 2023Nieuws

SVO vakopleiding food verwerft Horeca Academie

SVO vakopleiding food, een mbo-vakopleider en trainer in de foodsector, kondigt met genoegen de verwerving aan van de Horeca Academie. In lijn met de...

Enquête onthult verontrustende inzichten over muziekgebruik in restaurants en bars
27 september 2023Nieuws

Enquête onthult verontrustende inzichten over muziekgebruik in restaurants en bars

Uit een uitgebreid onderzoek dat tijdens de horecabeurs Gastvrij Rotterdam van afgelopen week is gehouden, zijn een aantal verontrustende onthullingen...

Programma Euro-Toques tijdens BBB Maastricht bekendgemaakt
25 september 2023Nieuws

Programma Euro-Toques tijdens BBB Maastricht bekendgemaakt

Het is bijna zover. 9 t/m 11 Oktober zal Euro-Toques Nederland de traditie weer oppakken en aanwezig zijn tijdens de BBB - Folie Culinaire in MECC Maa...

35-jarig ‘t Kalkoentje viert jubileum met hommage aan leermeesterschap
21 september 2023Nieuws

35-jarig ‘t Kalkoentje viert jubileum met hommage aan leermeesterschap

Toprestaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 35 jaar. Chef-patron Nico Klaver vierde het jubileum samen met zijn team met een speciale lunch di...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Met kennis maak je jezelf goud waard
9 augustus 2023Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Met kennis maak je jezelf goud waard

Het is van belang en je kunt er letterlijk en figuurlijk niet zonder; geld. Alleen zijn we er iets te hebberig mee, al op jonge leeftijd. Veel bedrijv...

“Ik vind dat Flevoland wel toe is aan een Michelinster”
26 juli 2023Nieuws

“Ik vind dat Flevoland wel toe is aan een Michelinster”

Ondernemen in Lelystad. “Bij het bepalen van het nieuwe menu houden we heel erg rekening met de seizoenen en of producten hier uit de buurt kome...

Thuisbezorgd.nl en SPAR breiden samenwerking verder uit
10 juli 2023Nieuws

Thuisbezorgd.nl en SPAR breiden samenwerking verder uit

Na een succesvolle pilot met diverse winkels gaan Thuisbezorgd.nl en SPAR de samenwerking breed uitrollen. Meer dan 50 SPAR-filialen bieden vanaf ju...

[Interview] Starten en groeien in de horeca: Startende ondernemers openen nieuw mono-concept ‘Krozant’
22 juni 2023Nieuws

[Interview] Starten en groeien in de horeca: Startende ondernemers openen nieuw mono-concept ‘Krozant’

Nadia Stam (27, links op de foto) en Yvette Jansen (30, rechts op de foto) openden dit weekend de deuren van Krozant in het Groot Handelsgebouw (GHG)...

Starten en groeien in de horeca: De crúciale rol van restaurantpersoneel
22 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: De crúciale rol van restaurantpersoneel

Het avontuur van het starten en laten groeien van een horecaonderneming is spannend en zit vol uitdagingen. Eén van de belangrijkste sleutels t...

Aantal vacatures in de horeca met 21.000 toegenomen
19 juni 2023Nieuws

Aantal vacatures in de horeca met 21.000 toegenomen

Het aantal vacatures in de horeca is in het afgelopen jaar flink toegenomen, zo blijkt uit cijfers van het CBS. In 2022 stonden er 147.000 vacatures o...

Netto minimumloon gaat per 1 juli enkele procenten omhoog
19 juni 2023Nieuws

Netto minimumloon gaat per 1 juli enkele procenten omhoog

Werknemers die het minimumloon verdienen gaan er per 1 juli enkele procenten op vooruit. Uit gegevens van HR-dienstverlener Visma | Raet blijkt dat he...

Starten en groeien in de horeca: Zo bepaal je de verkoopprijzen voor een restaurant
15 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Zo bepaal je de verkoopprijzen voor een restaurant

Als horecaondernemer is het bepalen van de juiste prijzen voor je gerechten en dranken van groot belang. Te lage prijzen kunnen leiden tot verlies en...